Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Potřebuji poradit, naší malé budou v únoru 3roky a chtěla bych jí pořídit autosedačku 15-36kg. Malá váží asi 16kg myslíte, že je to pro ňi vhodné nebo bych jí měla nechat ještě sedačku 9-36kg? Moc děkuji za rady
Pokud máš 9-36, tak bych větší nepořizovala, protože váhovým rozmezím vyhovuje. Pouze bych ji případně „předělala“ na tu vyšší verzi (záleží na tom, co máš za typ). pokud máš 9-18, tak bych ještě taky počkala, pokud se sedačka dítěti pohodlná
Ahoj, náš maly už od jara jezdí v sedačce 15-36.. to měl cca 15 kg 2,5 roku… myslím, že to pro malou bude aji lepší už ta větší, přece jen je to velká slečna
a bát se o bezpečnost nemusíš, jsou stejně bezpečné
takže já bych klidně přiklonila už k té druhé variantě 15-36 ![]()
Tak kila na to určitě má, taky výška je důležitá.. ale asi bude vysoká dost. Já to taky řeším pro starší, taktéž v únoru 3 roky, ale nemá ani 13kg, tak máme vyhlídnutou Romer KID Plus-tu jsme zkoušeli a důležité je, že má správě pásy-nikde neškrtí ![]()
Tady na emimi je i poradna ohledně sedaček, radí tam Steeve, vyzná se ![]()
Mám sice 9-36kg, ale slíbila jsem jí kamarádce pro malou tak jsem si říkala, že bych jí koupila tu větší
Zalezi jak je velka, jestli ji bude uz ta 15-36 sedet, to by chtelo v obchode vyzkouset
Ja jsem davala do 15-36ky dceru ted pred 2 mesici - jsou ji 4 roky, vazila v tu dobu cca 15,5 kila a merila cca 108cm
Jo kupovali jsem Romer Kidfix ![]()
@Lupoli píše:
Ahoj, náš maly už od jara jezdí v sedačce 15-36.. to měl cca 15 kg 2,5 roku… myslím, že to pro malou bude aji lepší už ta větší, přece jen je to velká slečnaa bát se o bezpečnost nemusíš, jsou stejně bezpečné
takže já bych klidně přiklonila už k té druhé variantě 15-36
No, neřekla bych, že jsou stejně bezpečné… nebo tedy podle testů ano, ale ona si ta testovací figurína na rozdíl od tříletých čertíků nehraje s pásy, nenaklání se sem tam a podobně… Takže dokud sedačku nepřeroste na výšku nebo nepřekročí váhový limit, tak bych do 15-36 nedávala.
@j.a.n.i1 píše:
No, neřekla bych, že jsou stejně bezpečné… nebo tedy podle testů ano, ale ona si ta testovací figurína na rozdíl od tříletých čertíků nehraje s pásy, nenaklání se sem tam a podobně… Takže dokud sedačku nepřeroste na výšku nebo nepřekročí váhový limit, tak bych do 15-36 nedávala.
Asi tak. Určitě bych do té sedačky nedávala 13 kg dítě, jak tady někdo psal…
15 kg je minimum, lepší spíš víc… Starší šel v cca 16 kilech, ale jen proto, že se mi nechtělo mu na tu chvilku, než výškově přeroste novou 9-18, kupovat novou sedačku 9-18 po nehodě… To mu byly tři roky a dva měsíce ![]()
Mladší bude v 9-18 jezdit, dokud se vleze, doufám, že to bude co nejdýl… ![]()
Klukovi budeme dávat 15-36 teď o Vánocích. Váží 16 kg a měří rovný metr. V tý do 18 kg by ještě chvíli vydržel, ale když jsem úrala potah, tak jsem zjistila, že tam je naprasklý kousek polystyrenu. Tak to nechci riskovat.
@kate02 píše:
Asi tak. Určitě bych do té sedačky nedávala 13 kg dítě, jak tady někdo psal…![]()
možná máte na mysli mě… nepsala jsem, že už jí tam dávám, ale že jí máme vyhlídlou a taky odzkoušenou… výškově jí sedí-pásy pod ramínka, ale čekáme, až bude těžší, zatím jezdí v 9-18kg, ale tu už bude brzo potřebovat mladší, která stále zatím drží ve vajíčku, ovšem už jen taktak ![]()
Zdravím a znovuotevírám diskuzi. Mám dceru, 3 roky, necelých 15kg a cca 96cm, které chceme pořídit sedačku 15-36 kg. Vím, že by do větší ještě asi neměla, ale v nynější sedačce (9-18) už nechce být, vyslíká se z pásů a každá cesta autem je pro nás očistec, protože brečí, že ji „to“ bolí (většinou myslí mezi nožičkama), že chce vidět ven (v sedačce je moc napevno a ona nechce být celou cestu jen opřená) apod. Myslím, že ve větší sedačce by měla větší volnost pohybu a více by se jí na cestách líbilo, co myslíte? Máme v plánu koupit isofixovou, doteď jsme na to neměli auto, ale koupili jsme nové, kde už isofix je, tak si myslím, že i z tohoto pohledu by to mohlo být bezpečnější. Prosím o zkušesnosti a rady ![]()
@rajada meli jsme stejny problem se synem. Sedacku 15-36kg mame od Vanoc, mel lehce pres 14kg a pohoda. Pasy si uz nesvleka a je spokojeny
doporucuji koupit ![]()
@rajada Dcerka tam šla v asi 2,5 letech. Potřebovali jsme tu menší pro mladší dcerku. Zkusily jsme ji tam v obchodě posadit - bála jsem se, že jí „bude velká“ a naprosto v pohodě ![]()
Měla v té době 15kg, výšku nevím - zkuste a uvidíte.
Tam zalezi na tom, zda se z te vetsi nebude vyvlekat - z tribododoveho pasu se vyvlekne snadno a zalezi na discipline ditete, zda se bude vyvlekat a vyklanet nebo ne
a se zbytkem si moc nepomuzes, v 9-18 ce mam mladsi (20m, 88cm) a v 15-36 ce starsi (4,5r, 112cm) a mladsi urcite vidi lepe, ty mensi sedacky jsou vyse posazene. A polohovani ma ta mala take lepsi, na delsich cestach si mala chrupe pohodlne a starsi pada do strany. Takze ja bych moc s vetsi sedackou nespechala ![]()
@rajada klidně už může do větší sedačky 15-36 kg, tam je povinné nejméně 15 kg, a dále alespoň 2,5 roku a výškou 94-100 cm dle typu sedačky.
Pokud máte isofix tak nejlépe isofixovou, a v posledních 2 testech jako nejlepší sedačky 15-36 dopadly Römer Kidfix XP a Kidfix XP SICT: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…