Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím maminky,
hledám někoho, kdo řeší stejný problém jako my. Koupili jsme kočárek Gesslein F6 air+ a k tomu autosedačku Römer baby safe. Autosedačka by měla být kompatibilní s kočárkem pomocí dvou adaptérů. Ano, nasadit to lze, vše pasuje, ale hrozně se to vikle dobředu/dozadu, jako houpačka. Přijde mi to nebezpečné. Mám i video, ale to zde nejspíš nejde vložit. Samozřejmě jsem to řešila s prodejcem i dodavatelem a odpověď byla, že to tak prostě je a to houpání je normální.
Máte některá stejný problém? Myslím, že prodejce by měl o tomhle zákazníka informovat předem. Reklamace možná samozřejmě není ![]()
Měli jsme autosedačku Roemer na F1. Ano, houpalo se to, ale určitě to nebylo nebezpečné. My jsme to teda použili asi 3×, protože synovi se v autosedačce nelíbilo, tak jsme přendavali do kočáru.
Nemyslím si ale, že by to byl problém, nikdy mě to ani nenapadlo.
Proč jste si to nenechali ukázat v obchodě?
Ono těžko informovat zákazníka - každému na kočáru může přijít divné něco jiného, 1000 zákazníků, 1000 podobných námitek. To aby výrobce udělal katalog ![]()
@Námořnička mam gesslein F6 a autosedacku maxicosy a take se to trochu vykla
nastesti to moc nevyuzivam, mala to moc v aute nemusi…
V obchodě jsme zkoušeli, jak se to nasazuje a oddělává. Nenapadlo nás s tím jezdit po prodejně. Až doma, když jsme přejížděli nerovnosti jsme zjistili, že se to pohybuje o dobrých 10cm. Opravdu by to chtělo to video.
@Námořnička No na té F1 to dělalo myslím taky tak. Ale jak říkám, nepřišlo mi to nebezpečné, nevadilo nám to. ![]()
Já myslím, že ano… Nicméně teď neozkouším, už kočár ani autosedačku nemáme ![]()
Gesslein je premiová značka, nemyslím si, že by dali do oběhu něco, co by bylo nebezpečné. My jsme s ním sice spokojení nebyli, ale bylo to z jiných důvodů, ne bezpečnostních.
Ono dítě se v tom takhle hýbat nebude, neboj ![]()
@jessikka Mozem sa spytat s cim ste neboli spokojni? Planujem kupu gessleinu a zatial som nan citala samu chvalu, tak ma zaujimaju aj negativne skusenosti.
Máme Gesslein F4 a autosedačku MaxiCosi a taky se to houpe, byli jsme na to upozorněni už v obchodě, že to je normální. Víc mi vadí, že je ta autosedačka zvrácená víc nazad. V obchodě mi to ani nepřišlo, ale tak při koupi prvního kočáru nikoho nenapadne tohle řešit.
Děkuji za odpovědi. Nás na to prodejce neupozornil, což by měl, protože to považuji za celkem důležité. Nejspíš bych pak nekupovala dvoje adaptéry a autosedačku na podvozku nepoužívala.