Mám autosedačku 9 - 18kg, dítě ještě nesedí

459
20.11.13 22:13

Mám autosedačku 9-18kg, dítě ještě nesedí

Zdravím,
dceři je přesně osm měsíců a má (odhaduji) něco přes 8 kg a cca 75 cm.
Sedí, ale né stoprocentně sama, ještě se sama úplně neudrží.
Auto nemáme, ale nyní potřebujeme někam zajet, takže jsme autosedačku půjčili od známých.
My máme doma vajíčko, které bylo v sadě ke kočáru, ale malé už z něj čouhají nohy a hlava je tak tak.
Proto jsme sedačku půjčili - je to Britax Römer Lord(?) a je na 9-18kg.
Myslíte, že v ní může jet?
Máte někdo zkušenosti?
Někde píší, že takové sedačky jsou pro 8m-4 roky, jinde zase 1-4 roky.
Myslím, že nelze dát do protisměru.
Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
20.11.13 22:14

Pro jednorázovou cestu byh ve vašem případě stoprocentně zvolila vajíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.11.13 22:15

Pokud máte vajicko dej ji do nej bude to stokrat bezpečnějši.. kdyz couhaji nohy tak to je jedno nesmí nějak moc presahovat hlava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.11.13 22:15

Pokud sama nesedi tak rozhodne ne.
Takze do vajcka.Nohy couhat muzou hlava ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
20.11.13 22:16

@Fircon pokud má nad hlavičkou tuším dva centimetry, tak bych ji nechala ve vajíčku, nožičky že čouhají nevadí. Syna jsem do 9-18 dala tuším v 11 měsících a drobek to teda nebyl.

• Citovat
  • Upravit
69117
20.11.13 22:16

Pokud couhaji nohy, nevadi vubec, pokud je hlava jen tak tak, jeste to zvladne.
Rozhodne mi to prijde bezpecnejsi nez davat do posmerne sedacky dite, ktere ani nesedi, ani nema devet kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.11.13 22:17
@K-Black píše:
@Fircon pokud má nad hlavičkou tuším dva centimetry, tak bych ji nechala ve vajíčku, nožičky že čouhají nevadí. Syna jsem do 9-18 dala tuším v 11 měsících a drobek to teda nebyl.

U vajicka nesmi precuhovat musi neco pod okraj okolo 2cm nepamatuju si presne. u smernych sedacek muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.11.13 22:17

Určitě do vajíčka. Známí pořídili malýmu autosedačku 9-18 kg v cca sedmi měsících, kdy sám taky ještě neseděl, celkem mi mrazilo při představě, kdyby se něco stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
20.11.13 22:18

Na tu jednu cestu bych ji dala do vajíčka, že čouhají nohy, to vůbec nevadí, nesmí přesahovat hlava. Na autosedačku 9-18kg nesplňuje ani jednu podmínku, nemá 9 měsíců, 9kg a sama nesedí, takže bych to fakt neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
20.11.13 22:19
@kattkka píše:
U vajicka nesmi precuhovat musi neco pod okraj okolo 2cm nepamatuju si presne. u smernych sedacek muze.

no dyť to píšu, že nad hlavičkou musí být tak dva centimetry. Ty máš mlíko na mozku? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31417
20.11.13 22:26

Upřímně řečeno, já tu vidím jen volbu ze dvou zel…buď bude ve vajíčku, které je jí malé (ale zas tak malé není, podle toho co píšeš, tak v něm klidně jet může, nohy nevadí, hlava nepřečuhuje) nebo bude sedět v posměrné, na niž nesplňuje dokonce ani jeden parametr :roll:

takže bych se rozhodla podle toho, že apriori protisměrná sedačka je bezpečnější a tudíž rozhodně bych používala vajíčko a to až do doby, než splní OBA parametry sedačky 9-18kg. Pokud by z něj skutečně vyrostla (tj. hlava čouhá), tak holt jediné řešení je 0-18kg protisměrka, proto se vyrábí, že je občas někdo potřebuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.11.13 23:03
@K-Black píše:
no dyť to píšu, že nad hlavičkou musí být tak dva centimetry. Ty máš mlíko na mozku? :mrgreen:
:oops: :oops:.Ja to pochopila ze to beres nad okraj ty dva cm. :lol:
Takze mam ale Nutrilon :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
20.11.13 23:15

Urcite vajicko, nozky nevadi, hlavicka je takto jeste ok. V osmi mesicich nema jeste dite dostatecne silnou krcni pater, aby sedelo ve velke sedacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
21.11.13 00:56

@Fircon, určitě pro ni bude 100% bezpečnější vajíčko než sedačka, která je po směru jízdy, u 8mi měsíčního dítěte, které nesplňuje ani váhový limit a které ještě ke všemu nesedí! Radši zlomené nohy než vaz! A upřímně, ty čouhající nožky ničemu nevadí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
21.11.13 06:56

Pro jednorázovou cestu vajíčko, pro pravidelné cestování bych zvolila kategorii 0-18 kg, jde polohovat od lehu až do téměř úplného sedu a jde dát i do protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí