Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky
trochu jsem googlila, ale nenasla. Zitra chceme dat do auta autosedacku, rodit bych mela kazdym dnem. Zajimalo by me, co je STATISTICKY bezpecnejsi, dat ji za ridice, nebo spolujezdce? Diky za reakce
Pokud vím, tak za spolujezdcem, taky jsme tak vajíčko měli.
Pokud nejsou 2 autosedačky v autě, tak určitě bych ji dala tak, aby se s ní pak vystupovalo k chodníku a ne do silnice, tzn. za spolujezdce ![]()
Na místo za spolujezdcem také snáz vidíš ve zpětném zrdcátku, takže taky tak.
Mně bylo vysvětlené, že prezidenti apod. se vozí za spolujezdce, takže je to bezpečnější. ![]()
Nejbezpecnejsi misto je v prostredku. A jinak za spolujezdcem.
Nejbezpečnější místo, jak píše @Náth je za řidičem /pud sebezáchovy/, ovšem je to nepraktické kvůli vystupování do silnice /pokud není ulice jednosměrka a neparkuje se vlevo
/, dalším problémem je, že řidič za sebe bídně vidí. No a když máte děti dvě, tak je lepší se nad tím nezamýšlet ![]()
Vozili jsme za řidičem. Ze spolujezdce jsem na dítě lepe viděla a když jsem řídila sama tak me to nelakalo sledovat dítě a věnovala jsem se řízení. Pří parkováni u chodníku je zas praktičtější mit ji za spolujezdcem. Uvifis co vám bude vyhovovat.
Vozime maleho od narozeni za spolujezdcem, ted kdyz je vetsi, tak se mu taky vepredu na sedadle sunda operka a on vidi dopredu ![]()
Statistika nestatistika, v tomhle je to myslím úplně jedno. Pokud by šlo o boční náraz můžeš tak leda tipovat ze které strany. Nedávno jsem vezla jen staršího a za spolujezdcem a málem nás zprava sroloval traktor. V tom okamžiku by mi přišlo bezpečnější sedadlo za řidičem.