Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Když jsem měla jednoho prcka ve vajíčku, tak pokud jsme jeli sami, tak jsem ho měla ve předu. Při druhém seděli oba vzadu.
@Salorka Prvniho jsem ve vajicku vozila vepredu, na zadnich sedadlech kocarek (mini auto). Kdyz jsem mela druhy, vozila jsem oba vzadu (mensi za spolujezdcem). Beda kdybych starsimu protradila ze sedacka smi dopredu ![]()
Malého jsme vozidla vepředu, teď čekáme druhé a pokud pojedu sama, bude znovu vepředu a bráška vzadu. Řeči o sedadle smrti jsou dávno vyvrácené. A spíš nabourám, když mi bude vzadu novorozeně plakat, nebo se nedejbože zakucká a podobně, než když bude vedle mě, kde na něj uvidím.
Vždy jsem všechny děti vozila pouze vzadu. I samotného kojence. Dát ho na přední sedačku mi přijde strašně nezbezpečné - mimo jiné to hrozně odvádí pozornost od řízení.
Obe deti budou vzadu. Nad novorozencem detske zpetne zrcatko. Nejsem ridic, ale vzadu nejezdim.
![]()
Všechny vždycky vzadu. Víc rozptylujici mi prijde to mimino vedle mě, než za mnou.
Obě děti vzadu..i když bylo jen jedno tak jezdil od narození vzadu..
dopředu bych nedala nikdy.
Oba vozime vzadu. Mladší většinou usne hned jak se auto rozjede a starší na něj kouká, kdyby něco tak mi řekne.
Na střeše.
Vzadu, představa, že mi do řízení bude vpředu ještě někdo šahat nebo bych mu měla furt něco podávat, je pro mě nereálná. Pokud řvou moc, zastavím, pokud jenom pobrblávají, většinou se to jízdou zlepší, ale nejezdíme sami dlouhé trasy.
Chtěla jsem vepředu, ale nešel vypnout airbag. Takže obě od narození pěkně vzadu.
Do předu bych nikdy dítě nedala. Ale i kdybych chtěla, bez ISO fix základny přední airbag nevypnu. Vzadu mám zrcadlo, ale dítě stejně s nastartováním motoru usíná a spí dokud zase motor nevypnu. ![]()
@Salorka píše:
Ahoj holky, jak vozíte 6ti leté dítko a novorozeně, když jedete samy? Novorozeně vpředu nebo necháváte vzadu?
Nechala bych vzadu. Měla jsem děti vždy vzadu.
Obe vzadu. Nejde nam vypinat airbag u spolujezdce.Kdyz mi jedna znama rekla, ze vozi dite vepredu a nema vypinatelny airbag.Tak sem se na rovinu zeptala kde nechala mozek ![]()
No, nebudu používat ze bych něco nikdy neudělala, neb to plati do doby, nez to člověk udělá
Ale jinak jsem deti vozila povetsinou vzadu, ale když bylo potreba sklopit sedacku, tak slo jedno na polujezdce, pripadne kdyz jefu delsi trasu jen s jedním, tak jde taky dopredu, aby mi vzadu neblilo, kdyz neni dourozenec, co poda kyblik.