Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Z 99% vozim deti vzadu. Nejmensi za ridicem, nejstarsi (6let) uprostred. Vajicko vepredu me stve neni pres nej dobre videt. Vozim tam v nouzi, kdyz mam auto jen pro dva
ale mozna, kdybych nemela tu zakladnu, tak bych asi i videla ![]()
V jednom autě vajíčko v předu a starší vzadu uprostřed. V druhém obě vzadu.
Teď když jsou tři tak všichni vzadu. Vajíčko jsme měli za řidičem, nejstarší uprostřed, prostřední za spolujezdcem. Teď si jen nejmladší s nejstarší vyměnili místo. A tak už to bude až dokonce co s námi budou jezdit
@Netopirek píše:
V jednom autě vajíčko v předu a starší vzadu uprostřed. V druhém obě vzadu.
Teď když jsou tři tak všichni vzadu. Vajíčko jsme měli za řidičem, nejstarší uprostřed, prostřední za spolujezdcem. Teď si jen nejmladší s nejstarší vyměnili místo. A tak už to bude až dokonce co s námi budou jezdit
Proc si vymenili misto? My to vozime jako vy pred vymenou, a az pujde z vajicka do vetsi sedacky, tak jsem ho chtela nechat tam, kde je
byla ta vymena u vas jen tak, nebo to ma nejakej duvod?
@1mila2 píše:
Proc si vymenili misto? My to vozime jako vy pred vymenou, a az pujde z vajicka do vetsi sedacky, tak jsem ho chtela nechat tam, kde jebyla ta vymena u vas jen tak, nebo to ma nejakej duvod?
Protože nejmladší má teď sedačku 9-18kg a ta je napevno přidělaná. Prostřední má taky sedačku napevno přidělanou. Takže kdyby zůstala nejstarší uprostřed, tak by pokaždé při nastupování musela přelézat sedačky. Takhle sedí hned z kraje, nikoho nepřelézá, má klid. A já z předu snadněji obsloužím ty mladší dvě
Vždycky v zadu, za spolujezdcem mladší dítě ať na něj vidím.
@Netopirek píše:
Protože nejmladší má teď sedačku 9-18kg a ta je napevno přidělaná. Prostřední má taky sedačku napevno přidělanou. Takže kdyby zůstala nejstarší uprostřed, tak by pokaždé při nastupování musela přelézat sedačky. Takhle sedí hned z kraje, nikoho nepřelézá, má klid. A já z předu snadněji obsloužím ty mladší dvě
Aha. On to preleza i ted, pac mame vajicko se zakladnou a on stejne leze ze strany, kde je sedacka 9-36
ja jsem to ale chtela taky tak jak to mate vy, jenze mladsi by stejne museli prelezat sedacku toho nejstarsiho
takze je to asi jedno. Ale moc dekuju ![]()
@1mila2 píše:
Aha. On to preleza i ted, pac mame vajicko se zakladnou a on stejne leze ze strany, kde je sedacka 9-36ja jsem to ale chtela taky tak jak to mate vy, jenze mladsi by stejne museli prelezat sedacku toho nejstarsiho
takze je to asi jedno. Ale moc dekuju
A kolik je nejstaršímu? Moje má 10, 140cm a 33kg. Takže za chvíli už nebude potřeba ani podsedák. A nejmladší zvládneme dát do sedačky i ze předu ![]()
@Netopirek píše:
A kolik je nejstaršímu? Moje má 10, 140cm a 33kg. Takže za chvíli už nebude potřeba ani podsedák. A nejmladší zvládneme dát do sedačky i ze předu
Teprve 6, prostredni 1,5 a nejmladsi 5m. Ty maly jsou jeste maly a na jejich kurtovani potrebuju 3ruce ![]()
@1mila2 píše:
Teprve 6, prostredni 1,5 a nejmladsi 5m. Ty maly jsou jeste maly a na jejich kurtovani potrebuju 3ruce
Tak to je málo. No oni porostou. Ale teda pak tři sedačky 9-36 vedle sebe. To bude síla přikurtovat ![]()
@Netopirek píše:
Tak to je málo. No oni porostou. Ale teda pak tři sedačky 9-36 vedle sebe. To bude síla přikurtovat
To bude OK, teda dokud budou ty mensi mit 5ti bodovy pasy. Nejstarsi se pripouta v pohode uprostred sam. Mame na to nastesti velky auto se 3ma isofixama vzadu. Jinak by to proste neslo. Bysme si asi zlamali ruce ![]()
A az budou bez 5ti bodaku, tak nejstarsi uz bude jezdit bez vseho ![]()
… co… menší auta. ![]()
Do většiny aut tři sedačky do druhé řady prostě nedáte, ačkoliv se sem mají vejít tři dospělí.
![]()
@M_Vladim píše: … co… menší auta.
Do většiny aut tři sedačky do druhé řady prostě nedáte, ačkoliv se sem mají vejít tři dospělí.
Já jsem tři sedačky zatím připoutala do každého auta. Ale kolikrát jsem si div nesedřela ruce.
@Netopirek píše:
Já jsem tři sedačky zatím připoutala do každého auta. Ale kolikrát jsem si div nesedřela ruce.
Tak to si ale zatím vždy jezdila velkými auty ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak to si ale zatím vždy jezdila velkými auty
Ne, v úplně běžných autech. Někdy byly sedačky od dveří ke dveřím, ale dali jsme to
@Netopirek Fajn, přistavím ti jedničkovou fabii a koupím si lístek do první řady ![]()
A tedy i do mého c-maxe jsem musela dát na střed podsedák, 3 sedačky se tam ani omylem nevešly.