Kam v autě dát autosedačku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1068
17.11.13 07:30

@Freetibet ahoj,jeste me tak napadlo. Mate v aute isofix ukotveni na sedacku? My ho treba mame za ridicem, takze volba bude jasna :palec: drzim palec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
17.11.13 07:44

Za spolujezdcem, a to z důvodu aby dítě nevystupovalo do vozovky. My máme za řidičem abych na něj lépe dosáhla. :kytka: Nepřemýšlím kde je to bezpečnější až budu mít dvě děti taky nebudu přemýšlet které vystavím menšímu riziku :cert:

• Citovat
  • Upravit
14110
17.11.13 07:56

Když oshládnu od statistiky.. vezla jsem vájo vzadu jen párkrát.. a vzhledem k tomu, jak jsem byla roztěkaná, jsem byla v tu chvíli daleko náchylnější k bouračce, než když ho vozím vpředu. kvůli každému vypadlému dudlíčku zastavit, nandat, každé kucknutí vyžadovalo kontrolu a podobně.. za mě, jedině v předu. sice to asi statisticky není to nejbezpečnější místo, a le přihlédnu li k lidskému faktoru, pro mě je to místo bezpečnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.11.13 08:13

@Freetibet :lol: Připomněla jsi mi mě, když jsem tohle řešila. No teď už nemusím, od dubna mi děti zaplní všechny tři zadní sedačky :mrgreen:
Ale chápu tě, taky mi straší v hlavě které dítě má nebezpečnější místo. Ale jak už tu někdo psal, statistika je statistika, ale nemůžeš předem vědět, kdyby se nedej Bože něco stalo, z které strany to přijde.
Já jsem první dceru vozila na prostředku, když byla sama. Tam je to nejbezpečnější určitě. Po narození třetího ji přesunu opět na prostředek, aby mohla podávat dudlíky na obě strany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
17.11.13 14:02

@Pepin87 mame prave no za chvilku to tam chceme dat, tak uvidim…
@Antonie Bolavá no, my si budeme muset s dalsim ditetem koupit vetsi auto :) pritel ma dve dcery z predesleho vztahu, takze uz tak budeme bojovat ;)
holky diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.11.13 14:16
@Freetibet píše:
@Pepin87 mame prave no za chvilku to tam chceme dat, tak uvidim…
@Antonie Bolavá no, my si budeme muset s dalsim ditetem koupit vetsi auto :) pritel ma dve dcery z predesleho vztahu, takze uz tak budeme bojovat ;)
holky diky za rady

vítej do klubu :lol: Manžel má z předešlého vztahu sice jen jedno dítě, ale spolu čekáme třetí. Právě se dohadujeme co za auto, abysme se tam všichni naskládali. Já odmítla jezdit užitkovým vozem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
17.11.13 14:40

@Antonie Bolavá na dovče jsem byli hyundai H1 a super teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.11.13 14:48
@aničkakytička píše:
@Antonie Bolavá na dovče jsem byli hyundai H1 a super teda..

rodinný přítel prodává Ciroeny, takže jde spíš o to, jestli grand Picasso, nebo Jumpy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
17.11.13 14:54

@Antonie Bolavá taky jsem to dlouho rozmýšlela, a nakonec jsem si uvědomila, že je lepší mít víc místa, protže to se prostě hodí vžadcky ( kola, dovolený atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.11.13 15:12

@aničkakytička já vím ale… :( Já nechci jezdit krabicí. Pojedem je omrknout a rozhodneme se. My právě všichni společně moc často nejezdíme, nevlastní dceru máme jen ob týden a i s ní jedeme tak jednou do měsíce. Tak mi to kvůli tomu připadá zbytečné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
17.11.13 18:54

@Antonie Bolavá no my to budeme resit, az bude na ceste druhe… takze mame chvilku cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
17.11.13 18:55

@Pepin87 jinak mame isofix na obou stranach, ale tak to uz je tedka asi v kazdem aute

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
17.11.13 21:14

Když řídí manžel je malá na místě za spolujezdcem a já vedle ní, když řídím sama, tak jí mám vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.11.13 09:22

@Freetibet ohledně umístění sedačky se již dělaly 2 studie, jedna americká, ve které vyšlo, že nejbezpečnější je zadní prostřední sedadlo, protože je daleko od čelních, ale i bočních nárazů,
a pak evropská od ADACu, a tam vyšlo že nejlepší je zadní za spolujezdcem( to prostřední je v evropě většinou nepoužitelné, jsou zde menší auta, není isofix na prostředním sedadle, oproti americe)
Takže nejlépe doazdu za spolujezdce, je to nejen kvůli menšímu zásahu nehod, ale i kvůli nastupování od chodníku…,
nicméně, my co máme 4 děti, tak nám jsou všechny studie na prd, prostě sedí tak, aby se vešly.
Jo a pro dospělého je nyní podle nejnovější studie zase nejbezpečnější přední sedadlo, protože tam jsou oproti zadním předpínače pásů a více airbagů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
31.5.19 11:27

Ahoj holky, jak vozíte 6ti leté dítko a novorozeně, když jedete samy? Novorozeně vpředu nebo necháváte vzadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí