Nákrčník - opěrka hlavy do autosedačky

316
17.11.13 14:21

Nákrčník - opěrka hlavy do autosedačky

Ahoj všichni :mavam:

měla bych dotaz. Chtěla bych pořídit synovi (budou mu 2 roky) nějaký ten nákrčník - opěrku hlavy. Koukala jsem na netu a májí různé typy.
Který typ se vám osvědčil?
Našla jsem takový ten polštářek nasazovací na pás.
Potom takového toho „hada“ kolem hlavy.
A pak ještě něco takového http://www.elektro-internet.cz/…-roky-panda/
to se mi líbí nejvíc.
Máte s tímto nákrčníkem někdo zkušenosti?
Máme autosedačku Römer King Plus.

Jinak jsem koukala, že to mají i pro miminka. Chtěla bych to koupil ségřinu mimču k Mikuláši. Máte někdo zkušenosti s používáním takového nákrčníku ve vajíčku? Malému od ségry jsou 4 měsíce.

díky za pomoc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17630
17.11.13 14:27

Mám přesně ten, co jsi dávala odkaz, jen jiné zvíře. Zkušenost je taková, že bdící dítě nechce mít hlavu zafixovanou do jedné polohy a po jeho usnutí není kdo by se za jízdy plazil dozadu a instaloval to.
Takže za mě je to hezké, ale na prd :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.11.13 14:28

Za mě taky naprd, ale moje dítě nespalo ani ve vajíčku, natož v posměrné. A zbláznila by se, kdyby to na krku jen cítila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
17.11.13 15:10

@mishelka Tak my jsme měli podobný jako v odkazu, ale jen na mimino do vajíčka, když se jelo do terénu a na novoše, jinak jsem to nedávala… u dvouleťáka nevím, taky mám pocit, že když bude vzhůru, tak to sundá a když usne, tak už mu to nikdo nenainstaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.11.13 09:12

@mishelka když máte sedačku Römer King plus tak ta má integrovanou opěrku hlavy, už tam nic jiného nedávejte, jakýkoliv nákrčník bude dítěti tlačit hlavu dopředu a bude mu padat a nebude chráněná originál opěrkou hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
21.11.13 06:43

Máte pravdu… půjčila jsem si ten nákrčník od kámošky a stál teda fakt za starou bačkoru :jazyk:
krom toho do té romerky neseděl přesně jak píše @steeve

díky moc za rady :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
5.6.14 09:41

@steeve
Ahoj, mám dotaz skrz nákrčníky - existuje nějaká norma či testování? Něco podle čeho se dá posoudit bezpečnost a funkčnost té či oné?
Nechci mít nejbezpečnější sedačku a pak dítě přizabít tím, že si v momentě nárazu poraní krční páteř o příliš měkký/tvrdý/tlustý či kdovíjaký nákrčník. Ale nevidím nikde jiná kritéria než cenu/výrobce a barvu/zvířátko na konci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.6.14 10:37

@kjhui předpokládám, že ty nákrčníky nemají žádné testování na použití v sedačce, ale všechny plní normy pro styk s dítětem, tedy škodlivé látky a pod. ale určitě nebyly testovány v sedačkách, co se pak stane, pokud to není přímo příslušenství sedačky. I v návodech se většinou píše, že se žádné doplňky nemají používat, že se tím může snížit bezpečnost sedačky, protože např. při použití nákrčníku bude hlava dítěte více předkloněná dopředu a už ji boky sedačky nechrání tak jak mají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
5.6.14 10:52

@steeve
díky za info, tak nějak jsem si to myslela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
19.8.16 14:57

Ahoj! Oživují diskusi. Za 14 dni jedeme do Chorvatska a potřebovala bych poradit ohledně podpěrky hlavy. Malemu je 3,5 roku. Mame autosedacku cybex solution q-fix, a když v ni malej usne, tak vždycky mu padá hlava. Poradite který podhlavník by byl dobrý? Zatím jsme zkusili jen jeden. Takova podkova z paměťové pěny z jysku a byla mu moc velka za krkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.8.16 16:52

Mě se líbí takový ten polštář, co se připne na pás. Chci si ji ušít, jen se dokopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.6.19 19:48

Obnovuji diskuzi - přece jen už je to pár let a „technologie pokročily“. Existuje nějaký nákrčník pro starší děti, vhodný do sedačky 15-36, který nebude tlačit hlavu dopředu, tzn, vzadu nebude vycpaný, jen vpředu, ale udrží ji vzpřímenou při spaní. Syn při delších cestách v autě ještě vždy usne a hlava mu spadne dopředu, takže kromě toho, že je to velmi nepohodlná poloha, mu ještě navíc opěrka sedačky hlavu vůbec nechrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
10.6.19 20:24

Bohužel neporadím, ale přidám se. Hledám něco podobného, akorát náš syn si po usnutí hlavu zalomí dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.6.19 20:25

@Hoa Mai my jsme kvuli tomu poridili autosedacku 9-36 (Britax Romer Advansafix IV), protoze je polohovaci a hlava mu pak tolik nepada, resp. prirozene zapadne dozadu. Ma nekolik much, ktere mi na ni vadi, ale na polohovani je dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.19 22:00
@ovetru píše:
@Hoa Mai my jsme kvuli tomu poridili autosedacku 9-36 (Britax Romer Advansafix IV), protoze je polohovaci a hlava mu pak tolik nepada, resp. prirozene zapadne dozadu. Ma nekolik much, ktere mi na ni vadi, ale na polohovani je dobra.

Tu máme taky a i přes polohování hlava padá. Dítě mi visí na pásech jak oběšenec. Ve druhým autě ale máme Cybex Solution s polohovatelnou opěrkou hlavy a ta je super. Tam si dítě spokojeně chrní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix