Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všichni ![]()
měla bych dotaz. Chtěla bych pořídit synovi (budou mu 2 roky) nějaký ten nákrčník - opěrku hlavy. Koukala jsem na netu a májí různé typy.
Který typ se vám osvědčil?
Našla jsem takový ten polštářek nasazovací na pás.
Potom takového toho „hada“ kolem hlavy.
A pak ještě něco takového http://www.elektro-internet.cz/…-roky-panda/
to se mi líbí nejvíc.
Máte s tímto nákrčníkem někdo zkušenosti?
Máme autosedačku Römer King Plus.
Jinak jsem koukala, že to mají i pro miminka. Chtěla bych to koupil ségřinu mimču k Mikuláši. Máte někdo zkušenosti s používáním takového nákrčníku ve vajíčku? Malému od ségry jsou 4 měsíce.
díky za pomoc ![]()
Mám přesně ten, co jsi dávala odkaz, jen jiné zvíře. Zkušenost je taková, že bdící dítě nechce mít hlavu zafixovanou do jedné polohy a po jeho usnutí není kdo by se za jízdy plazil dozadu a instaloval to.
Takže za mě je to hezké, ale na prd ![]()
Za mě taky naprd, ale moje dítě nespalo ani ve vajíčku, natož v posměrné. A zbláznila by se, kdyby to na krku jen cítila ![]()
@mishelka Tak my jsme měli podobný jako v odkazu, ale jen na mimino do vajíčka, když se jelo do terénu a na novoše, jinak jsem to nedávala… u dvouleťáka nevím, taky mám pocit, že když bude vzhůru, tak to sundá a když usne, tak už mu to nikdo nenainstaluje.
@mishelka když máte sedačku Römer King plus tak ta má integrovanou opěrku hlavy, už tam nic jiného nedávejte, jakýkoliv nákrčník bude dítěti tlačit hlavu dopředu a bude mu padat a nebude chráněná originál opěrkou hlavy
Máte pravdu… půjčila jsem si ten nákrčník od kámošky a stál teda fakt za starou bačkoru ![]()
krom toho do té romerky neseděl přesně jak píše @steeve
díky moc za rady
![]()
@steeve
Ahoj, mám dotaz skrz nákrčníky - existuje nějaká norma či testování? Něco podle čeho se dá posoudit bezpečnost a funkčnost té či oné?
Nechci mít nejbezpečnější sedačku a pak dítě přizabít tím, že si v momentě nárazu poraní krční páteř o příliš měkký/tvrdý/tlustý či kdovíjaký nákrčník. Ale nevidím nikde jiná kritéria než cenu/výrobce a barvu/zvířátko na konci ![]()
@kjhui předpokládám, že ty nákrčníky nemají žádné testování na použití v sedačce, ale všechny plní normy pro styk s dítětem, tedy škodlivé látky a pod. ale určitě nebyly testovány v sedačkách, co se pak stane, pokud to není přímo příslušenství sedačky. I v návodech se většinou píše, že se žádné doplňky nemají používat, že se tím může snížit bezpečnost sedačky, protože např. při použití nákrčníku bude hlava dítěte více předkloněná dopředu a už ji boky sedačky nechrání tak jak mají
Ahoj! Oživují diskusi. Za 14 dni jedeme do Chorvatska a potřebovala bych poradit ohledně podpěrky hlavy. Malemu je 3,5 roku. Mame autosedacku cybex solution q-fix, a když v ni malej usne, tak vždycky mu padá hlava. Poradite který podhlavník by byl dobrý? Zatím jsme zkusili jen jeden. Takova podkova z paměťové pěny z jysku a byla mu moc velka za krkem.
Mě se líbí takový ten polštář, co se připne na pás. Chci si ji ušít, jen se dokopat.
Obnovuji diskuzi - přece jen už je to pár let a „technologie pokročily“. Existuje nějaký nákrčník pro starší děti, vhodný do sedačky 15-36, který nebude tlačit hlavu dopředu, tzn, vzadu nebude vycpaný, jen vpředu, ale udrží ji vzpřímenou při spaní. Syn při delších cestách v autě ještě vždy usne a hlava mu spadne dopředu, takže kromě toho, že je to velmi nepohodlná poloha, mu ještě navíc opěrka sedačky hlavu vůbec nechrání.
Bohužel neporadím, ale přidám se. Hledám něco podobného, akorát náš syn si po usnutí hlavu zalomí dozadu.
@Hoa Mai my jsme kvuli tomu poridili autosedacku 9-36 (Britax Romer Advansafix IV), protoze je polohovaci a hlava mu pak tolik nepada, resp. prirozene zapadne dozadu. Ma nekolik much, ktere mi na ni vadi, ale na polohovani je dobra.
@ovetru píše:
@Hoa Mai my jsme kvuli tomu poridili autosedacku 9-36 (Britax Romer Advansafix IV), protoze je polohovaci a hlava mu pak tolik nepada, resp. prirozene zapadne dozadu. Ma nekolik much, ktere mi na ni vadi, ale na polohovani je dobra.
Tu máme taky a i přes polohování hlava padá. Dítě mi visí na pásech jak oběšenec. Ve druhým autě ale máme Cybex Solution s polohovatelnou opěrkou hlavy a ta je super. Tam si dítě spokojeně chrní.