Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, prosím o radu, synovi je 5 měsíců a má necelých 10 kg. Používáme vajíčko (do 13 kg) a já teď přemýšlím, kdy koupit novou autosedačku. Určitě musíme koupit 0-18 kg, ale kdy? Můžu čekat až to bude jen tak tak nebo je lepší dříve?
A mimo dotaz
Nevíte, kdy přestávají děti, tak rychle přibírat? ![]()
@Teruna000 dcera začala míň přibírat, až se pořádně hýbala
Jinak ve vajíčku bych ho nechala dokud to půjde, pokud mu koukají nožičky, nevadí to, nesmí přesahovat hlavička a pásy musí být v úrovni ramen. Teď v zimě prvně vytopit auto a malého tam dát bez bundy či kombinézy, to taky ušetří místo ![]()
Ahoj taky me to zajima- holka ma 16m a jeste jezdí ve vajíčku 10kg ma ted
. Taky se uz chystam na novou auto sedacku, my teda jezdime vzacne ale zato rovnou z brna do liberce ![]()
@Verca1989 píše:
@Teruna000 dcera začala míň přibírat, až se pořádně hýbalaJinak ve vajíčku bych ho nechala dokud to půjde, pokud mu koukají nožičky, nevadí to, nesmí přesahovat hlavička a pásy musí být v úrovni ramen. Teď v zimě prvně vytopit auto a malého tam dát bez bundy či kombinézy, to taky ušetří místo
Fájn, cucej ji jen nožky, tak jeste mame chvilku klid ![]()
Z vajíčka nespěchat, dokud se vleze jak je psáno v příspěvku výše, nechat ho tam. V zimě nenavlékat, spíše přikrýt. Kupovala bych co nejpozději i kvůli záruce, dnes je doba, kdy ráno objednáš a „večer“ máš zboží doma, takže bych řešila až bude aktuální.
@magicalee píše:
Ahoj taky me to zajima- holka ma 16m a jeste jezdí ve vajíčku 10kg ma ted![]()
. Taky se uz chystam na novou auto sedacku, my teda jezdime vzacne ale zato rovnou z brna do liberce
tak v tomto věku a s touto váhou už může normálně do autosedačky 9-18kg, vybírala bych dle testů, já můžu doporučit Römer King Plus. A opravdu nezáleží na tom, jak často jezdíte a kam, mě se stala nehoda 5km od baráku. Můžeš jezdit bezpečně sebevíc ale když potkáš na silnici magora, problém je hned…
My autem moc nejezdíme, ale spíš se ptám, abych ho nějak neohrozila.
@Teruna000 píše:
My autem moc nejezdíme, ale spíš se ptám, abych ho nějak neohrozila.
přečti si co píšu výše. Četnost jízd je úplně jedno…
@Verca1989 To mi je jasný
právě proto to řeším
jezdíme jenom kolem komína, ale stát se může cokoliv, kdykoliv
@Teruna000 do nové sedačky ho můžete dát, když bude sedět. Dřív to nemá smysl.. ![]()
Ahoj,
nová sedačka mě taky zajímá, a potřebovala bych maličko poradit… možná i od @steeve prosím ![]()
Máme pro syna vajíčko MC Cabriofix, je mu 10 měsíců, čouhají nožičky (vím, že to nevadí), nad hlavičkou má ještě dva cm, ale pásy už nemá v úrovni ramen, ale asi centimetr až centimetr a půl pod rameny. Má přesně 9 kilo, sám sedí a sám si sedne správně (tedy ze čtyř) už dva měsíce a sedí pevně.
No a mně zajímá, jestli opravdu už… od pohledu mi přijde, že je mu ve vajíčku už i těsno… Jde mi o to, že jezdíme hodně, v deseti měsících má najeto přes 10 tisíc km, a za necelé tři týdny nás čeká 600km na Slovensko a pak zpět, tak zda máme už novou sedačku pořídit. Vypadá to, že asi ano…
Rozhodli jsme se pro Romer Safefix plus 2013.
Děkuji za odpovědi. ![]()
@nepr.neprihlasena píše:
Ahoj,nová sedačka mě taky zajímá, a potřebovala bych maličko poradit… možná i od @steeve prosím
Máme pro syna vajíčko MC Cabriofix, je mu 10 měsíců, čouhají nožičky (vím, že to nevadí), nad hlavičkou má ještě dva cm, ale pásy už nemá v úrovni ramen, ale asi centimetr až centimetr a půl pod rameny. Má přesně 9 kilo, sám sedí a sám si sedne správně (tedy ze čtyř) už dva měsíce a sedí pevně.
No a mně zajímá, jestli opravdu už… od pohledu mi přijde, že je mu ve vajíčku už i těsno… Jde mi o to, že jezdíme hodně, v deseti měsících má najeto přes 10 tisíc km, a za necelé tři týdny nás čeká 600km na Slovensko a pak zpět, tak zda máme už novou sedačku pořídit. Vypadá to, že asi ano…
Rozhodli jsme se pro Romer Safefix plus 2013.
Děkuji za odpovědi.
jestliže už u jdou pásy pod ramínka, tak by měl jít do větší sedačky, a všechny parametry na ni již má.
@steeve píše:
jestliže už u jdou pásy pod ramínka, tak by měl jít do větší sedačky, a všechny parametry na ni již má.
Děkuju, tak objednávám ![]()
@steeve já se obávám, že náš už má pásy také pod ramínky :-/ takže asi volba padne na 0-18 jiné řešení není. Můžu se zeptat, jak vybírat? Nějaký ověřený tip? Moc děkuji