Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,chtěla bych se zeptat, mám 2,5 letou dceru, která je trochu větší, má cca 103cm a asi 16kg.Máme autosedačku Maxi COSI 9-18kg,akorát mi přijde,že jí hodně vyčuhuje hlava.Myslíte, že mám koupit už vetší autosečku 15-36kg, i když je až od 4 let?díky za radu Kadla
Ahoj, my ji Adě v tomto věku koupili - jednak nám z té 9-36 odrostla a jednak nám do ní dorostla mladší - tím se to urychlilo - a nelituji, Pepi pomaže do velké sedačky ještě dříve.
Máme Romer KID - a spokojenost (až na cenu ![]()
Lesina
ahoj,
dcerce je taky něco přes 2,5 roku (měří cca 100 cm a váží 15 kg) a velkou autosedačku 15-36 kg používáme už asi 14 dní. Měli jsme též maxi cosi priori 9-18 kg a dcerce z ní hlavička ven už dost koukala
Teď je to ok ![]()
Silvie
Sedačky 9-18 kg se mohou používat do doby, než horní okraj sedačky je na úrovni očí dítěte.
Sedačky 15-36 kg se mohou používat nejdříve od 15 kg, to je minimum. Doporučuje se od 18 kg. Dítě také nesmí při spaní v této sedačce už přepadávat dopředu (to je tak od 4let), protože by se mohlo uškrtit. Přepadávání se může řešit např. polštářkem Sandini, viz http://www.sandini.de/…home_ger.htm a pak „Produkte“ ⇒ „Schlafkissen“
Příliš časný přechod z kategorie 9-18 kg na 15-36 kg se uvádí jako jedna z nejčastějších chyb při používání autosedaček.
Chci se zeptat ty polštářky na krk do auta se dají sehnat tady v čechách.Můj šestiletý syn mi neustále spí v autě tak že z té autosedačky nějakým směrem visí máme klasický nákrčník ale to je na nic.Kolik taková legrácka stojí je to moc pěkné díky zuzan.