Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
chtela bych pro dceru poridit autoseacku.Mam ale dilema, zda koupit 9-36(tu jsou 5bodove pasy) nebo 18-36(ta je jen na pas uauta),v cem jezdi vase deti?
Dcera ma 18kg, bude mit 4 roky.
Diky za nazory a tipy.
@verunielka Krom vyjimky (myslim advansafix od romeru), stejne musi dite v 9-36 jezdit propoutane tribodovym pasem, ty vnitrni pasy jsou jen do 18 kg.
@Anielka souhlas.
Takže pokud má prcek už okolo těch 18, tak už by pak stejně neměl používat vnitřní pásy, ale jen ty od auta. Takže koupit sedačku 18-36.
Náš malej má 17 kg a metr výšky.
V os. autě má kiddy comfort jen s pásem od auta (s pultíkem by se v bundě nevešel),a v náklaďáku maxicosi priori s pětibodovým pásem.
U nás paradoxně malej víc najezdí v náklaďáku, protože se s tatínkem vozíme každé ráno do školky (ten kilák do vršku je v šest ráno v tomhle počasí fakt za trest), zatímco osobákem sotva jednou za týden na větší nákup ![]()
Dite od 18 kil uz stejne nesmí používat 5bodove pasy ani pultik, koupila bych 15-36 ![]()
Resim neco podobneho… va vasem pripade bych koupila ale rovnou 15-36kg. Myslim ze dcerka na to ma vek a hlavne i vahu…
Nas syn 2r9m ma 12kg a 86cm… mladsi syn temer 8m (8.5kg a 74cm) za mesic dva vyroste z vajicka a bude muset do autosedacky 9-18kg. Ale starsi syn je na 15-36 proste maly… takze ted resim zda koupime jeste jednu 9-18 pro mladsiho a starsi bude nadale jezdit v te sve nebo koupime novou pro starsiho 9-36…
![]()
@aknah31 asi bych koupila 9-36, my jsme to meli stejne (dcera byla starsi, ale je prcek, takze byla mala na pas) a kupovala jsem 9-36. (Koupila jsem ale tenkrat xtensafix, ktera mela ty vnitrni pasy do 25kg, akorat pak vybouchla v testech, takze nam romer vratil penize a ja mohla koupit uz normalni 15-36)
Ta 9-36 je ale za mne proste mensi nez 15-36, aspon xtensafix pusobila uzsi.
Mam kamarady a ty deti vozi stalev tom 9-36 cili maji petibodovy pas a prej je to bezpecnejsi a to maji ty jejich deti 6let.Moc nechapu jak pisete ze v tomstejne nemuze byt, proc? Taky mi prijde ze je to bezpecnejsi. Kterou by jste mi tedy doporucili, chtela bych tak do 1500,– ![]()
@verunielka Protoze to dite nad 18kg neudrzi.. a ty pasy se muzou vytrhnout.
My jsme kupovali po vajíčku 9- 25 kg, byla polohovací. dcera teď má 7 roků a šli jsme do sedačky 15 - 36 kg kde se zapíná jen pásy z auta.
@verunielka projdi si adac testy, ale v tehle cenove relaci ti opravdu nic nedoporucim. Obecne jsou bezpecne romerky, maxi cosi, cybex apod. Ja bych na tom teda nasetrila, tuhle autosedacku budete mit uz na dlouho. ![]()
Mala ma 9-36,jenze za par mesicu moje druhorozena vyroste z vajicka a zdedi tuhle sedacku tak prave resim co koupit ji.spis bych potrebovala vedet kterou…je jich hafo