Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
prosím dívám se po korbách, které jdou legálně připoutat do auta (dítě je v korbě v autě vleže, většinou bývají ve vel. 0-6 měsíců). Uvítala bych přehled značek, které takové korby dělají..
Díky moc
![]()
Že je něco legální, ještě neznamená, že je to bezpečné nebo alespoň vhodné - např. korba nebo podsedák. Marně přemýšlím, proč vymýšlejí co nejbezpečnější autosedačky, když je rodičům bezpečí svého dítěte u prd…
@Evulina ne ne ne
jak asi korba zareaguje při nárazu???
co ten prcek uvnitř?? jak je tam zajištěný??
Ja mam kocarek Chicco a tam je i moznost dat korbicku do auta. Byl k tomu i nejaky pas na pripoutani. Ale nikdy jsme to nezkouseli.
Já měla takovou korbu u Inglesina Ottutina. Ale musí se k tomu ještě dokoupit „fixační“ sada - pásy do té korby. Ale stejně jsem dítě vozila v autosedačce… Nicméně si nejsem jistá, jestli při určitých druzích nárazů by ta korba dítě neochránila lépe…
Přesně tak! Někde byli testy a tyto korby nejsou vbec ale vbec bezpečné. Máme jednu doma ale nikdy bych ji nepoužila! Jen si představ že uprostřed je jen středový pás co to miminko drží. To s ním musí hnout i když jen zatočíš do zatáčky, nechci si představovat následky autonehody! Za mě rozhodně nic takového nekupovat!
Tak třeba toto od romeru https://www.malvik.cz/…Sleeper-2015 Ale není to nejlevnější a není to na dlouho, takže nevím, proč nekoupit normální bezpečnou autosedačku ![]()
@Evulina My měli HIght Trek bebe comfort trojkombinaci..u toho jsou extra přídavné pásy a lze legálně vozit..Není pravda, že drží jen středový pás..tohle držely oba pásy na obou stranách a dítě v korbičce připoutané..
Dela ji Romer - Baby-Safe Sleeper
Je to vhodne treba pro nedonosene deti, ktere do normalni autosedacky treba kvuli dychani nemuzou.
Pak je dela Jane a ty maji vic tipu. http://janecz.cz/?…
Teď jsem se koukala na ten RÖMER - Römer BABY-SAFE Sleeper 2015 a vnitřní délka je 66 cm, takže svou malou ve 3 měsících už bych tam asi nedala, páč by tam byla jak ve skafandru (má 63 cm) ![]()
Tak dobře, napíši sem důvod..
Budu do budoucna často (2× denně) cestovat se starší dcerou autem (do školky, ze školky) a nevím zda, až bude druhý prcek, se vždy povede, aby v čas, kdy budeme muset jet, byl malý prcek vzhůru a já ho mohla normálně připravit a dát do autosedačky, aniž bych ho musela budit..Takhle bych mimčo uspala, rovnou, ještě doma, dala spát do té korby a mohla ho pak nerušeně i s korbou naložit do auta a ne ho budit kvůli zapásání do sedačky..Ale samozřejmě obavy ohledně bezpečnosti chápu ![]()
Peg Perego je take delá, meli jsme, nevyuzili jsme… mela vevnitr 3 bodovy pás.
@Leniczka23 píše:
@Evulina My měli HIght Trek bebe comfort trojkombinaci..u toho jsou extra přídavné pásy a lze legálně vozit..Není pravda, že drží jen středový pás..tohle držely oba pásy na obou stranách a dítě v korbičce připoutané..
Děkuji, to se mi líbí
Já osobně bych dítě teda nechala unavit a pak ho necháš usnout v autě…dělám to když jedu kamkoliv. Malému se v autě usíná dobře i v normální sedačce ![]()