Korby do auta, jakou vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65334
6.1.15 10:45

@Evulina mě se mimčo při přendavání z korby do sedačky a naopak kolikrát ani neprobudil…
a když ano…v autě hned spal…
nebo ráno rovnou uspat ve vajíčku…a pak jen přenést do auta..třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.1.15 10:53

Tak to řeš autosedačkou, která se dá přicvaknout na podvozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.1.15 10:55
@Evulina píše:
Tak dobře, napíši sem důvod..
Budu do budoucna často (2× denně) cestovat se starší dcerou autem (do školky, ze školky) a nevím zda, až bude druhý prcek, se vždy povede, aby v čas, kdy budeme muset jet, byl malý prcek vzhůru a já ho mohla normálně připravit a dát do autosedačky, aniž bych ho musela budit..Takhle bych mimčo uspala, rovnou, ještě doma, dala spát do té korby a mohla ho pak nerušeně i s korbou naložit do auta a ne ho budit kvůli zapásání do sedačky..Ale samozřejmě obavy ohledně bezpečnosti chápu :think:

zcela upřímně - taky jsem měla mimino a věř, že jsem nikdy neřešila, že bych ho mohla vzbudit při přendávání. Prostě priorita bylo v tu chvíli starší dítko odvézt a zároveň zajistit bezpečnost pro mladší. Tudíž, mladší jsem oblékla, dala do autosedačky a jelo se. Do školky jsem ho nesla na rukou - někdy spalo, jindy se probudilo… Za mě - korba připoutaná v autě je nesmysl. Nevím přesně, co na to říká zákon, ale… vajíčko máš proti směru jízdy z důvodu toho, že dítko nedrží pevně hlavičku. Korbu i dítě připoutáš, ale při zabržění polítne dítěti hlavička do strany… Přijde ti to bezpečné? Mě ne. Nejde o pohodlí - tak budeš mít vzbuzené a třeba brečící dítě, ale bude v bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
6.1.15 10:58

Mela jsem hlubokou korbu od casualplay a ta taky jde přidělat pásem, ale nikdy jsem to nevyužila.
Co raději koupit takovou sedačku ktera jde přidělat na podvozek kočárku. myslím že ted jich je většina :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.1.15 11:03
@Jarr píše:
Já osobně bych dítě teda nechala unavit a pak ho necháš usnout v autě…dělám to když jedu kamkoliv. Malému se v autě usíná dobře i v normální sedačce :-)

No já právě nevím, zda by to vždy časově vycházelo..ráno v 8 odjezd, v 8:45 příjezd, odpoledne v 15:30 odjezd, v 16:15 příjezd…když to vezmu podle první dcerky, jak to bylo, tak bych si mohla být skoro na 100% jistá, že bych se strefila často i do toho spaní..Kdybychom jezdili někam jednou za čas, ale takto dvakrát denně…
No já nevím, to byl můj dnešní nápad v noci, když jsem nemohla spát..tak jsem dumala o nesmrtelnosti chrousta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.1.15 11:07
@adelina3 píše:
Mela jsem hlubokou korbu od casualplay a ta taky jde přidělat pásem, ale nikdy jsem to nevyužila.
Co raději koupit takovou sedačku ktera jde přidělat na podvozek kočárku. myslím že ted jich je většina :mavam: :kytka:

O to mi nejde..jde mi o to, že bych mohla dítě třeba po kojení v pohodě uspat doma a uložit rovnou do té korby (třeba by zbývala např. ještě hodina do odjezdu, tak kdybych dítě uložila do postýlky, musela bych ho po hodině vzbudit a přesunovat do autosedačky). Myslím, že ne vždy by to vycházelo, při tak častých jízdách, tak, aby dítě bylo před odjezdem vzhůru. Používala bych tu korbu jen na ty cesty do školky a zpět, kdy nemám hlídání, tak bych musela vozit obě děti s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
6.1.15 11:11

@Evulina nebylo by lepsi dite nechat spat doma ve vajicku a pak ho jen dat do auta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.1.15 11:11
@ynax píše:
zcela upřímně - taky jsem měla mimino a věř, že jsem nikdy neřešila, že bych ho mohla vzbudit při přendávání. Prostě priorita bylo v tu chvíli starší dítko odvézt a zároveň zajistit bezpečnost pro mladší. Tudíž, mladší jsem oblékla, dala do autosedačky a jelo se. Do školky jsem ho nesla na rukou - někdy spalo, jindy se probudilo… Za mě - korba připoutaná v autě je nesmysl. Nevím přesně, co na to říká zákon, ale… vajíčko máš proti směru jízdy z důvodu toho, že dítko nedrží pevně hlavičku. Korbu i dítě připoutáš, ale při zabržění polítne dítěti hlavička do strany… Přijde ti to bezpečné? Mě ne. Nejde o pohodlí - tak budeš mít vzbuzené a třeba brečící dítě, ale bude v bezpečí.

Já ani nevím, jak to v té korbě uvnitř vypadá. Někdo tu píše, že je tam u některých korbiček jen středový pás (tomu říkám rozhodné ne), u některých tříbodový (tam už by to mohlo být lepší). Nemám ještě se dvěma dětmi zkušenost, ani s koordinací takových akcí. Prostě mě napadlo mladší dítě co nejmíň stresovat soustavným vyrušováním při spánku a to dvakrát denně..Děkuji ti za tvé zkušenosti - já je holt ještě v reálu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.1.15 11:13
@neila píše:
@Evulina nebylo by lepsi dite nechat spat doma ve vajicku a pak ho jen dat do auta?

To mě taky napadlo, ale nevím, jestli je to vhodné na páteř, být ve vajíčku tak dlouho. Starší se tam vždycky tak zkroutila, padala jí hlava, byla jak paragraf..byla jsem ráda, že jí můžu po jízdě rychle vysvobodit, neměla jsem z toho rozhodně dobrý pocit. Pro bezpečí v autě je to samozřejmě nejlepší, ale na dlouhodobější spaní si myslím, že to vhodné není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
6.1.15 11:15

@Evulina chce to kvalitni vyber :palec: kdyz pojedete na delší cesty, taky ho tam preci budeš mit, ty vajicka jsou na to delana ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
6.1.15 11:20
@Evulina píše:
Tak dobře, napíši sem důvod..
Budu do budoucna často (2× denně) cestovat se starší dcerou autem (do školky, ze školky) a nevím zda, až bude druhý prcek, se vždy povede, aby v čas, kdy budeme muset jet, byl malý prcek vzhůru a já ho mohla normálně připravit a dát do autosedačky, aniž bych ho musela budit..Takhle bych mimčo uspala, rovnou, ještě doma, dala spát do té korby a mohla ho pak nerušeně i s korbou naložit do auta a ne ho budit kvůli zapásání do sedačky..Ale samozřejmě obavy ohledně bezpečnosti chápu :think:

Ho uspi doma v autosedačce rovnou a máš po problému. Na tu chvíli bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.1.15 11:26

@Evulina
některé korbičky homologované jsou.. Třeba Jané transporter 2 a BBC Windoo mají i testování ADAC a není to takový děs. (a pak ještě Romer sleeper)
pak jsou ještě další: Concord sleeper, peg perego navetta taky tuším je, ABC design má novou krobu do auta.. ale u těch je bezpečnost otázkou..

no, záleží, co máš za kočár..?? Nebo podle toho budeš vybírat,??

Ale já bych se toho tolik nebála.. Těch přesunů..

Já jezdila autem do školky s novorozencem a v pohodě jsem ho dávala do autosedačky. tam a zpátky pořád. možná diky tomu byl vždycky odolný proti probuzení :-) Spíš jsem si vypracovala systém oblékání, měla fusak v autosedačce velmi dlouho (originální, aby seděl) abych nemusela moc oblíkat..

jo a on si vypracoval po chvíli systém spaní mimo tu dobu.- spal nelogicky 11-12.15.. pak školka a pak teprve dostal oběd.. prostě se přizpůsobil, neb se do toho režimu narodil a nic jiného mu nezbývalo :-)

Já bych se toho nebála.. druhé děti jsou - tedy většinou - hodně přizpůsobivé, právě proto, že od mala je musíš pořád někam tahat…

No a jako bonus, já ani neměla autosedačku na podvozek. Teda měla, ale Quinny speedi tahat denně do školky, kde bych neprojela dveřmi.. fuj. Nosila jsem ho v ruce,..
(jelikož jsem si koupila super golfky s vložnou taškou, Cybex callisto, a ona tam ejhle nešla cvaknout Maxi cosi.. bylo to tehdy nové, a nikdo to nevěděl.. )
Kdybych bývala měla malého Zappíka, bylo by to asi lepší.. ale i tak se to dalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.1.15 11:30

@Evulina je to normální korba, akorát má dítě přes sebe pás. Když zabrzdíš, je dle mého úplně jedno, jestli bude mít přes sebe jeden pás nebo tříbodový. Ta hlavička prostě sebou prudce cukne do strany, což se ti u vajíčka nestane.

Fakt bych koupila kočár, co ti bude vyhovovat na chůzi po chodníku a do auta dala vajíčko. Z mé zkušenosti, dokud bylo mimino hodně malé, bylo mu jedno, jestli spí a já ho oblékám nebo přenáším, prostě spalo. Jak povyrostlo, tak se většinou dívalo po okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.1.15 11:33
@Nataša píše:
@Evulina
některé korbičky homologované jsou.. Třeba Jané transporter 2 a BBC Windoo mají i testování ADAC a není to takový děs. (a pak ještě Romer sleeper)
pak jsou ještě další: Concord sleeper, peg perego navetta taky tuším je, ABC design má novou krobu do auta.. ale u těch je bezpečnost otázkou..

no, záleží, co máš za kočár..?? Nebo podle toho budeš vybírat,??

Ale já bych se toho tolik nebála.. Těch přesunů..

Já jezdila autem do školky s novorozencem a v pohodě jsem ho dávala do autosedačky. tam a zpátky pořád. možná diky tomu byl vždycky odolný proti probuzení :-) Spíš jsem si vypracovala systém oblékání, měla fusak v autosedačce velmi dlouho (originální, aby seděl) abych nemusela moc oblíkat..

jo a on si vypracoval po chvíli systém spaní mimo tu dobu.- spal nelogicky 11-12.15.. pak školka a pak teprve dostal oběd.. prostě se přizpůsobil, neb se do toho režimu narodil a nic jiného mu nezbývalo :-)

Já bych se toho nebála.. druhé děti jsou - tedy většinou - hodně přizpůsobivé, právě proto, že od mala je musíš pořád někam tahat…

No a jako bonus, já ani neměla autosedačku na podvozek. Teda měla, ale Quinny speedi tahat denně do školky, kde bych neprojela dveřmi.. fuj. Nosila jsem ho v ruce,..
(jelikož jsem si koupila super golfky s vložnou taškou, Cybex callisto, a ona tam ejhle nešla cvaknout Maxi cosi.. bylo to tehdy nové, a nikdo to nevěděl.. )
Kdybych bývala měla malého Zappíka, bylo by to asi lepší.. ale i tak se to dalo..
Ó děkuji velice za plodnou odpověď :palec: :palec: :palec:
Já kočár už mám připravený, od kámošky za 500,– Kč, ale bezvadný, chtěla jsem „velký loďák a pérák“, ale do auta samozřejmě korba vhodná není. Takže bych případně, pokud se tedy pro to rozhodnu, kupovala kvůli těm krátkým cestám (a jen v případech nutnosti) jen samotnou korbu. Vajíčko budu samozřejmě využívat také - na delší cesty anebo pokud dítě zrovna bude vzhůru a „vyjde nám to“ (vajíčko mám uschované po dceři). Připadalo by mi to prostě jako super vychytávka - miminko by spokojeně spalo, já bych ho nechala tam, kde je a jen zandala do auta..ale samozřejmě, pokud to opravdu není bezpečné, tak do toho nepůjdu..ale děkuji za typy na homologované a testované korby - jinou bych ani nechtěla.
U staršího dítka už se dá ten denní režim lépe nastavit, než u malého miminka..tam už bych pak nasměrovala jídlo i buzení a jezdili bychom pouze v autosedačce..

Příspěvek upraven 06.01.15 v 11:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
6.1.15 11:33

Mela jsem Bebecomfort (maxicosi), bylo to skorepinove dno a tribodovy pas. Ale nevim jestli se to da v cr sehnat.
http://www.bebeconfort.com/…streety.aspx
Pouzila jsem to snad dvakrat, jelu jsme 7hodin autem kolem pul roku, pak uz se tam nevesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí