Korby do auta, jakou vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
6.1.15 11:34
@Evulina píše:
To mě taky napadlo, ale nevím, jestli je to vhodné na páteř, být ve vajíčku tak dlouho. Starší se tam vždycky tak zkroutila, padala jí hlava, byla jak paragraf..byla jsem ráda, že jí můžu po jízdě rychle vysvobodit, neměla jsem z toho rozhodně dobrý pocit. Pro bezpečí v autě je to samozřejmě nejlepší, ale na dlouhodobější spaní si myslím, že to vhodné není :think:

není to taková hrůza, záleží samozřejmě na době.. Nejhorší je, když jsou děti v těch sedačkách moc a brání jim to v pohybu, přirozeném, který třeba v korbě mají..
Já měla MC a nikdy se mi tam děti nekroutily jako paragraf.. pokud jim padala hlava do strany, tak v době, kdy jsem vyndala zmenšovací vložku.. tak jsem jim podkládala hlavu plínou.. ze strany.. Ale je pravda, že co někdy vidím kolem, některé sedačky nejsou zrovna dobré.. :think:

nikdy jsem tedy dítě nevozila v autosedačce celé dny (jako vídám občas někoho na procházce, v létě v ZOO a tak..), nikdy jsem v ní děti neuspávala, spíš v ní třeba dospávaly.. ale taky jsem to moc neřešila..

Oba jsou v pohodě, pravda, jsou ještě malí, ale staršímu je 7 a dr. si chválila jak má rovná a pěkná záda

Já bych se fakt nebála, že dítě vzbudím.. ono si rychle zvykne, pokud to bude pravidelné a bude spát mimo tu dobu..

Zbytečně by ses omezila ve výběru kočárku.. :-) který je už tak těžký.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.1.15 11:39
@ynax píše:
@Evulina je to normální korba, akorát má dítě přes sebe pás. Když zabrzdíš, je dle mého úplně jedno, jestli bude mít přes sebe jeden pás nebo tříbodový. Ta hlavička prostě sebou prudce cukne do strany, což se ti u vajíčka nestane.Fakt bych koupila kočár, co ti bude vyhovovat na chůzi po chodníku a do auta dala vajíčko. Z mé zkušenosti, dokud bylo mimino hodně malé, bylo mu jedno, jestli spí a já ho oblékám nebo přenáším, prostě spalo. Jak povyrostlo, tak se většinou dívalo po okolí.

Tak to by bylo fajn..já mám ale zkušenost s dcerkou - musela mít od miminka na spaní klid, jak jsem s ní nějak víc hnula, už se vzbudila a neusnula a nastal řev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.1.15 11:47

@Evulina a autosedačku máš jakou? aby se to třeba dalo zkombinovat..???
Můžeš třeba mít Transporter 2 a Nějaké Jané Carrera nebo Nomad (ten je super, lehký, využitelný jako hyperprostorné golfky).. ale byla by škoda kdyby na to nešlo cvaknout vejce..

i Transporter 1 vyšel dobře, toho testovalo OAMTC..

Hlavně ne Jané Matrix, ten vyšel blbě všude..

a jiné jsem v testech nenašla..

bebeconfort windoo plus mám lehce pocit, že nové se už nedělají.. ty šly na Loola/loola Up podvozky,
 https://www.malvik.cz/…korba-Windoo

Já tě svým způsobem chápu.. taky jsem si to nedovedla představit, dvakrát denně s miminem do školky autem-. a pořád jsem vymýšlala, jak si to usnadnit.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.1.15 11:50

@Evulina neboj, děti nejsou stejné a může se stát, že budeš mít druhátko totálního pohodáře, což ti samozřejmě přeju. Mě se fakt osvědčilo moc to neřešit. V tu chvíli, jak jsem vše řešila, se vše začalo sypat. Já byla na nervy, dítko uřvané a jak jsem se hodila do pohody, že vše nějak dopadne a že netřeba se stresovat a být připravená na vše… najednou začalo vše plynout samo a bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.1.15 17:54

Tak jsem prošla tuto plodnou diskusi https://www.emimino.cz/…acka-124598/ a velmi dobře v testech ADAC vyšla korba Romer sleeper http://www.adac.de/…/detail.aspx?…, rozhodně dokoupit ještě tuto vnitřní vložku kvůli fixaci hlavičky http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a řekla bych, že poté je to dokonce bezpečnější pro novorozence (kvůli zástavě dechu), než klasické vajíčko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí