Cybex solution M

355
1.1.15 17:33

Cybex solution M-fix 2015

Dobrý den, hledám novou autosedačku v kategorii 15-35 kg, rozhoduji se mezi Romer kidfix a Cybex solution x-fix.
Při hledání jsem právě narazila na Cybex solution M, vzhledově se mi moc líbí, přijde mi jako ideální kombinace těchto dvou sedaček, ale je to novinka, nikde jsem k ní nic (testy) nenašla. Prosím, víte o ní něco víc? Děkuji :kytka:

Příspěvek upraven 05.04.15 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
2.1.15 08:51

@Bemula Römer Kdfix i Cybex Solution X-FIX jsou isofixové sedačky a model Solution M je bez isofixu, takže vybírejte podle toho jestli v autě máte isofix, pokud máte tak určitě isofixovou sedačku, bude tam lépe držet, a je bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
2.1.15 10:40

@steeve Jo já jsem zapomněla, ona se dělá i s isofixem, děkuji, právě jsem se chtěla zeptat na ten isofix, někde jsem četla, že při nehodě to spíš může způsobit větší škodu než užitek :nevim:. Ted máme Romer king plus bez isofixu, koupili jsme nové auto, kde isofix je, takže bych chtěla sedačku s ním.

https://www.malvik.cz/…ld-Line-2015

Mě zajímá, jestli je dobrá, ale někde jsem četla, že Cybex si dělá vlastní testy, tak asi tak špatná nebude :think:, mě se na této právě líbí, že má ochranu celého boku jako Romer, ale nikde jsem nic nenašla o tom, jak je bezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
2.1.15 10:52

@Bemula Jelikož je to novinka, tak ani nenadješ, nevím kdy se dělají testy, mám pocit, že někdy na jaře, tak v těch by se mohla objevit, ale do té doby leda věřit značce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.1.15 11:05

@Bemula tak ano, M_Fix již je s isofixem, ale jako novinka ještě nemá testy, takže se neví jak je bezpečná, a co se týče bezpečnosti, tak v roce 2013 byla nejbezpečnější Römer Kidfix XP SICT a v roce 2014 Römer Kidfix XP, takže pokud chcete současnou nejbezpečnější sedačku tak vybírejte z těch Römerů
a samozřejmě že je isofix bezpečnější, pokud jste četla že není bezpečný, tak je to blábol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
2.1.15 14:55

@steeve @j.a.n.i1 Děkuji moc oběma, to jsem potřebovala vědět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.3.15 22:17

Tak podle Dtestu jsou obě Römer i Cybex na špičkové úrovni. Teď řešíme ten samý problém a tentokrát jsme zvolili Cybex. Jednak je lehčí a jednak se mi líbí to polohování hlavy, když dítě usne tak mu hlava nespadne. A i zasouvání (složení) toho isofixu, když je auto bez něj je super! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
28.4.16 12:32

Oživuji diskuzi :-) synovi budou v srpnu 3 ale oblečenej už má skoro 17kg tak jsem začala hledat sedáčku… Vybrané mám Romer Kidfix XP a Cybex Solution M fix něhaké nové zkušebosti hlavně u té Cybex? Jsem spíš rozhodla pro tu uvidim v krámě ale na Romer jsem četla že není úplně nejpohodlnější a máme Octávku a tam je blbě přístupný isofix :-/ a ještě je u Cybex super to polohování hlavy! Děkuji :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
28.4.16 12:41

My máme Cybex solution X, v obchodě jsme vyzkoušeli všechny autosedačky. Třeba malý v Roemeru a Cybex M nechtěl sedět, tak X byla jasná. To polohování hlavičky jsme nepochopili, i když to nastavujeme, stejně mu ta hlava padá. Z mého pohledu je na houby.
Radím vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
28.4.16 13:13

@Lidym Vyzkoušíme určitě :palec: ona mu občas ta hlava spadne i teď v polohavací ale opřu mu ji a už nespadne ;)… U té Romer jsem četla že je dítě úplně v pravém úhlu a má kratší a menší podsedák a ne o málo… Co jsem četla tak bezpečné jsou obě stejně takže rozhodne hlavně prcek jak bude spokojený :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
28.4.16 13:19

Asi tak. My ji máme jako druhou, se mnou jezdí v 9- 18 kg a je to úplně jiné. Zase jsem si říkala, že se v té větší nebude v létě tolik potit. Jinak má 15 kg a 97 cm.
Edit. tu sedačku 9-18 máme polohovací Roemerku a když mu dám spací polohu, tak mu nic nepadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.4.16 13:34
@Kry5t0fek píše:
@Lidym Vyzkoušíme určitě :palec: ona mu občas ta hlava spadne i teď v polohavací ale opřu mu ji a už nespadne ;)… U té Romer jsem četla že je dítě úplně v pravém úhlu a má kratší a menší podsedák a ne o málo… Co jsem četla tak bezpečné jsou obě stejně takže rozhodne hlavně prcek jak bude spokojený :lol:

to u Römeru bylo u starších typů do 2015, nové modely 2016 mají delší sedák i delší isofixová ramena, takže sedačka se dá polohovat i na odpočinek, není vzpřímená a delší sedák lépe podepírá nohy. Vyzkoušejte a uvidíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
28.4.16 15:38

@Kry5t0fek máme obě a nevidím v nich skoro žádný rozdíl, hlava padá v obou. Roemer kid fix máme tři roky a cybex M fix teď nanovo a je vidět, že je novější, ale dcera tvrdi, že jsou pohodlné obě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
28.4.16 21:13

@steeve Tak to je super zpráva a děkuji za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
1.5.16 21:02

@steeve A ještě se zeptám jak je na tom Cybex Free Fix 2016, právě jsem na ní narazila a překvapila mě ta cena :think: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí