Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
možná budete mít někdo lepší přehled než jsem dohledala já.
Existuje ještě nějaká autosedačka s otočnou základnou a usazením dítěte do protisměru, s dvoubodovým isofixem mimo:
Romer Dualfix, Cybex Sirona a Maxi Cosi/Bebe Confort AxissFix (proti směr jen do 87 cm).
Protisměr do 105 cm jsem ještě našla u Besafe Izi Kid i-size, MC 2Way Pearl, Joie I-Anchor a Concord Reverso, ale nemají, pokud se nepletu otočnou základnu. MC Axiss ji má, ale zase je jen po směru jízdy a bez isofixu.
Děkuji moc za event. postřehy ![]()
Ještě dodám U Cybex Sirony, opravdu se tam vejde s nožkama prcek, který má 18 kg, tzn. třeba i 95 cm? Vím, že výšku v cm, místo kg uvádí až sedačky s parametrem konceptu i-size a pořád mě nejde do hlavy, resp. myslím, že nám to v obchodě ukázali blbě, protože tam se nám s 80 cm nevešel. ![]()
@stangla
nemam Sironu, ale dite sme v protismeru vozili vo vajicku do 15m a bol to od roka opruz..potreboval koukat, ne cumet do sedacky event. zrkadla..ked sme ho otocili po smeru, tak bol spokojny..takze mi kupu protismernej sedacky zavrhli a isli do posmernej, i ked nemal vahu..
@miisenka píše:
@stangla
nemam Sironu, ale dite sme v protismeru vozili vo vajicku do 15m a bol to od roka opruz..potreboval koukat, ne cumet do sedacky event. zrkadla..ked sme ho otocili po smeru, tak bol spokojny..takze mi kupu protismernej sedacky zavrhli a isli do posmernej, i ked nemal vahu..
my máme ale zdravotně post. prcka a on oprvadu zatím potřebu koukat před sebe nemá a protože při případném nárazu nebo prudčím brždění neudrží moc hlavu, je pro něj protisměr co nejdéle, prozatím nejlepší, no protože to není nejmenší investice, tak rozhodujem pečlivě, halt určitě půjdem ještě jednou do obchodu vyzkoušet ty tlapky jak se vejdou ![]()
Urcite je lepsi protismer. Mame Besafe izi Combi x3 a i pro prcka 19m je to bezva.. A to je zvedavy - kouka do stran a dozadu z okna jelikoz sedacka je vysoka.. Bude jezdi v protismeru tak do 3 let.
@stangla píše:
my máme ale zdravotně post. prcka a on oprvadu zatím potřebu koukat před sebe nemá a protože při případném nárazu nebo prudčím brždění neudrží moc hlavu, je pro něj protisměr co nejdéle, prozatím nejlepší, no protože to není nejmenší investice, tak rozhodujem pečlivě, halt určitě půjdem ještě jednou do obchodu vyzkoušet ty tlapky jak se vejdou
tak to rozumim..
My mali vybranu Sironu, ale isli sme z vajicka rovno do Trifixu..
@Almira-Alm píše:
Urcite je lepsi protismer. Mame Besafe izi Combi x3 a i pro prcka 19m je to bezva.. A to je zvedavy - kouka do stran a dozadu z okna jelikoz sedacka je vysoka.. Bude jezdi v protismeru tak do 3 let.
a co nohy?
3r dite uz je docela dlhe, to bude mat furt pokrcene?
Vozila jsem triletaka v besafe v protismeru, nejen, ze se vesel, ale i se mu tam libilo, koukal ven zadnim okynkem a byl spokojeny jak zelva. Momentalne tu sedacku vozi ex posmerne poutanou pasem, protoze nema isofix, ale kdyby ho mel, vubec by se sedacka neotacela dopredu.
Takze komplikovat si zivot otocnou zakladnou mi prijde zbytecne, klidne jen protismer.
@miisenka píše:
a co nohy?
3r dite uz je docela dlhe, to bude mat furt pokrcene?
Nohy ma mezi sedackou a operadlem sedadla, je tam mezera, je to zajistene takovym bazmekem, ktery sedacku odtlaci od sedadla
@Bibi239
Aaaha..diky..
My skusali len Sironu a dite rvalo..
My máme ten dualfix od romer a jsme maximálně spojení i dcera
@miisenka píše:
@stangla
Protisměrné 0-18 kg jsou výš než vajíčka díky základně, takže dítě vidí krásně ven, naše malá je vážně spokojená
@Verunka.T píše:
Protisměrné 0-18 kg jsou výš než vajíčka díky základně, takže dítě vidí krásně ven, naše malá je vážně spokojená
to jo, my mali Sironu pujcenu, sice bol vyssie, ale nevidel dopredu..cesta opacne otoceny prebieha v pohode..asi kazde dite to ma inak..nam treba ani v pultiku nevydrzal.. ![]()
Máme be safe a byla v ni do 103 cm. S nohama v pohodě. Ted ke konci když ji je 3 a ctvrt, tak ji zacinalo vadit, ze si s námi nemůže povidat. Jinak celou dobu v pohodě. Mame tu isofix protismer.