Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, prosím, pomoc!
Už na druhé dítě mám sedačku Römer Britax First class plus 0-18 kg, a stejně si nevím rady.
V návodu píšou, že dítě do 8 kg MUSÍ mít v sedačce i sedadlovou redukci, navíc tam píšou, že při sedadlové redukci MUSÍ být ramenní popruhy prostrčené těmi nejnižšími zdířkami.
Jenže: mám půlroční dítě 6,5 kg, a ono se mi tam prostě nevejde! Syn je hubený a lehký, ale je dost dlouhý, takže když je tam v sedadlové redukci a má ramenní pásy správně v nejnižší zdířce, tak začínají výrazně pod rameny, nevypadá to vůbec bezpečně.
Kdo máte tuto sedačku a zkušenosti s ní, prosím, poradíte mi? Co bude bezpečnější: 1. nechat ho tam takhle podle návodu, 2. dát ho tam bez redukce, 3. dát ho tam s redukcí, ale ramenní popruhy dát do nějakých hornějších zdířek.
Čeká nás dnes dost dlouhé cestování a já se s tím už od rána morduju ![]()
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@steeve Nevíte, prosím?
@Genovesa Koukala jsem na nějakou diskusi, že máte taky tuto autosedačku. Nevzpomínáš si, jak to bylo s redukcí a popruhy?
@opinka v návodu je psáno, že se sedlová redukce nedoporučuje pro děti nad 8 kg, takže když ji odstraníte dříve nic se neděje
raději ji vyndejte a pásy posuňte do díry výše, než aby dítě bylo moc vysoko a klouzaly mu pásy z ramen
@opinka Dcerka má necelých 7 kg a redukci jsem teď vyndala, protože jsem jí tam dala zavinovačku do autosedačky a oboje už se tam s ní nevešlo. A je to v pohodě, i pásy má ok.
@Genovesa Díky
. Já jsem to nakonec udělala taky tak. Popruhy jsem dala do druhých zdířek odspodu a redukci jsem vytáhla. Syn byl taky v té zavinovačce do autosedačky (ta s nožičkama od Emitexu) a měl to akorát.
@opinka Tu mám taky. Jak zavinuješ ty boky? Na to jsem zatím nepřišla, mimino má to tělíčko zatím až k bradě
.
@Genovesa Aha, tak já mám spíš opačný problém - mám dlouhé dítě, takže mi připadá, že horní polovinu těla v tom má dost nekrytou. Ale v té sedačce mi to zrovna nevadí, hlavně že má nohy v teple.