Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj vespolek. Chci se zeptat jestli tu není někdo kdo pořídil k dětské sedačce od Romer Baby-Safe plus SHR II i izofixovou základnu. Máme oktávku a dnes jsme chtěli izofix namontovat, ale přijde nám, že v tom autě hrozně „lítá“, nevypadá to moc bezpečně
Podle mě by se to nemělo ani hnout, ale izofix jakoby jezdí ze strany na stranu. Zajímalo by mě, jestli některá máte podobnou zkušenost. Předem díky ![]()
Máte zkušenost s Britax Römer Baby Safe Plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Baby...@Lízo-s-chobotnicí
Mame a nemyslim si ze by to litalo, ale nafest to uplne tiez nebiolo..jako ta noha ano, ale ten plast sa trosku hybal..nic dramaticke, ked tam pricvaknes vajcecs ditetem tak to je ok..
@miisenka Díky za odpověď. Nám to právě hrozně lítá, fakt o dobrých 5 cm na obě strany a celkově mi to přijde nějak vratké i s tou sedačku. Jediný co to celkem zafixuje je když přes sedačku ještě přetáhneme pás, ten ale není dost dlouhý aby mohl být kolem celé sedačky když je v izofixu, jde jen přetáhnout přes spodní část kde má dítě nohy. Přitom jsme postupovali podle návodu. Chceme se ještě stavit v obchodě kde jsme to koupili, jestli by nám neukázali co děláme blbě ![]()
@Lízo-s-chobotnicí
To asi skuste sa stavit a zistit..alebo skusim oznacit
@miisenka Tak jsme tam byli a prý to máme správně a ta vůle je normální. Což mě teda vytáčí, že se sedačkou a izofixem dohromady za 10 tisíc jde takhle verglovat. Zkusili jsme to namontovat i do jiného auta, jestli to není tím, ale není, vůle je tam pořád stejná. Jako je jasný, že se ta sedačka nevylomí, ale i tak se mi ta vůle nelíbí. ![]()
@Lízo-s-chobotnicí
Neboj zvyknes si..nam sa to hybalo tiez, ale je to pevne..
Predsa len to je najbezpecnejsia sedacka na trhu, my ju pouzivali do 14m..
@miisenka Tak moc díky
uvidíme jak to dopadne. Ještě jsem zkusila napsat mail výrobci. Asi to volné být může, ale nelíbí se mi to už z principu. Vždycky když jsem viděla isofix někde vystavený (ne v autě, bohužel), tak základna pevně seděla a nešlo s ní hnout, takže mě ta vůle krapet vyděsila a u nejlepší sedačky na trhu bych to prostě nečekala.
@Lízo-s-chobotnicí nemůže to lítat o 5 cm, když celé isofixové oko má jen 4 cm, buď ji máte špatně přidělanou( použili jste isofixové vložky?, máte správně zaraženou nohu do podlahy?), nebo se vám to hýbe spíše pocitově
ono nejdůležitější je, aby sedačka směrem dopředu se nepohla, a pokud ji máte správně nainstalovanou i s podpůrnou nohou, tak směrem dopředu se ani nehne, do boku se samozřejmě o nějaký kousek pohne, ale určitě ne o 5 cm
@steeve dnes jsme to zkusili znovu a už to tolik nelítá jako včera. Dopředu se to nehýbe vůbec a do stran mnohem míň, přitom jsme to montovali uplně stejně. A včera v obchodě nám řekli že to máme odbře i s tou vůlí.
tak nevím co jsme měli blbě
každopádně děkuji za rady.