Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj vím, že se tady už mockrát řešily pásy u autosedaček. Chtěla jsem se zeptat jestli se nedá koupit nové delší pásy dovnitř autosedačky. Máme Romer a malá má 3 roky a hodně ji táhnou pásy na ramínkách, zvlášť teď, když je zima a jezdí hodně oblečená. Povolit už nejdou a moc se nám nechce kupovat nová autosedačka. Kilově nám ještě vyhovuje. Díky
Do autosedacky se nema davat dite oblecene do zimni bundy a pod. Max do svetru… Pak by ty pasy mely byt dostatecne. Obzvlast u tohoto typu autosedacky.
Přesně tak, dítě má být bez bundy, mohlo by jinak z pásů vylítnout. A pásy samozřejmě dotažené na max. Lepší je dát do auta deku a dítě přikrýt, pak se může samo odkrýt, když je v autě už teplo ![]()
@AnastazieB Případně přikrývám svoji bundou, ta má výhodu, že není na rozdíl od deky vymrzlá… pravda, u 2 dětí už je to problém.
Jak píší holky, bundu dolů a ještě bych zkontrolovala, jestli už nejsou pásy vzadu vedené pod ramínky, to by už do větší musela, synovi byla romer safefix plus taky ještě dobrá váhově i výškově by v ní ještě vydržel, ale pásy měl už pod ramínky, takže nebylo zbytí a musel do větší
No, to musí být bezva v mínus deseti, mně kdyby někdo sundal bundu, tak budu řvát jak tur… Navíc je to fakt dost nepraktické - při krátkých cestách… Máme autosedačku s pultíkem a nemusíme tohle vůbec řešit…
Při výběru autosedačky mě teda tohle vůbec nenapadlo. Máme sedačku s pultíkem, tak to nemusím řešit. Opravdu dětem sundaváte bundu, při upínání pásy? Já si to ve velké zimě vůbec nedovedu představit ![]()
@beruškaJ A co posunout výše tu opěrku hlavy? To snad ještě nemá nejvýš? Pokud ano, popřemýšlela bych o větší sedačce.
Máme auto venku, nevím, jak bych ho tam dala bez bundy i když je „jen“ nula ![]()
@Naty12 Ano, sundavám, já si zas nedovedu představit, že mi budou hodinu cesty mrznout ruce na volantu, aby se mi dítě neupeklo v bundě. Pokud není zrovna vyloženě mráz, tak i děti do toho auta chodí jen v mikině, ale parkujeme tedy hned před vchodem.
@j.a.n.i1 Tak u delších cest to chápu, to si sundávám bundu i já, ale když se jedná o převoz, kdy se auto ani nestačí celé prohřát…