Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Čauky, mám dotaz ohledně autosedačky. Potřebuji poradit jakou. Mládě je docela veliké, nemá být po kom drobek. Chtěla bych bezpečnou a prostornou autosedačku, aby se nám tam dobře vešla. A hlavně by mě zajímalo, jak je to s ramenní opěrkou, jestli se tomu tak říká. U některých autosedaček jde prý posouvat u některých ne.
mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
a tyto všechny( kromě Dua plus) mají integrovanou opěrku hlavy a u všech se dá posouvat
Steeve, děkuji za odpověď, doufala jsem že mi odpovíte právě vy. Ale já myslela kolem ramen, jestli to jde posunout do šířky. Nevím jestli nemelu blbosti.
steeve píše:
mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
a tyto všechny( kromě Dua plus) mají integrovanou opěrku hlavy a u všech se dá posouvat
A můžu se prosím zeptat, jestli když je sedačka s isofixem, jestli jde připoutat i normálně bez isofix?? Máme dvě auta Zafiru, ta má isofix, ale pak octávku a ta ho nemá, kdybych potřebovala přehodit sedačku do druhého auta, tak jde to??? Asi jste odborník, tak ještě se chci zeptat, my máme dítko drobné, má jen necelých 9 kilo při 14 měsících. Zatím máme sedačku druhou v pořadí, Chico polohovatelnou, ale přijde mi, že jí už překukují nožičky, sedačku mám v poloze ležení, není to už klasické vajíčko, je už po směru jízdy. Co je třeba řešit?? Překukování hlavy jistě to chápu, ale co ty nohy???
Steeve a která z těch tří bez isofixu je nejprostornější. Ani nevím jestli v autě máme isofix, Peugeot 406 z roku 2004.
většina sedaček s isofixem jde připoutat i klasicky pásem, ne všechny, ale většina.
u posměrných sedaček samozřejmě dětem koukají nohy ven ze sedačky, vám také koukají nohy ze sedadla v autě, to je normální
ale jestliže nemá Vaěše dítko 9 kg tak nesmí být v posměru, mělo by být stále v protisměru
steeve píše:
většina sedaček s isofixem jde připoutat i klasicky pásem, ne všechny, ale většina.
u posměrných sedaček samozřejmě dětem koukají nohy ven ze sedačky, vám také koukají nohy ze sedadla v autě, to je normální
ale jestliže nemá Vaěše dítko 9 kg tak nesmí být v posměru, mělo by být stále v protisměru
Aha, tak to nám nikdo neřekl, ani v prodejně kde jsme o tom dost dlouho diskutovali s prodávajícím
Tak teď už nám zbývá do 9 kil asi jen 10 dkg, tak to už řešit nebudu, nehledě na to, že v protisměru, už jezdit nemohla, právě kvůli opírajícím se nohoum z vajíčka ven. ![]()
Chatrnka píše:
Steeve a která z těch tří bez isofixu je nejprostornější. Ani nevím jestli v autě máme isofix, Peugeot 406 z roku 2004.
P 406 nemá isofix, a nejprostornější z těch jmenovaných je Römer King plus a Besafe IZI Comfort
alisekR píše:steeve píše:Aha, tak to nám nikdo neřekl, ani v prodejně kde jsme o tom dost dlouho diskutovali s prodávajícím
ale jestliže nemá Vaěše dítko 9 kg tak nesmí být v posměru, mělo by být stále v protisměru![]()
Tak teď už nám zbývá do 9 kil asi jen 10 dkg, tak to už řešit nebudu, nehledě na to, že v protisměru, už jezdit nemohla, právě kvůli opírajícím se nohoum z vajíčka ven.
u vajíček všem dětem vykukují nohy v pozdějším věku, to nevadí, nesmí koukat hlava a nesmí jít pásy pod ramena
steeve píše:alisekR píše:u vajíček všem dětem vykukují nohy v pozdějším věku, to nevadí, nesmí koukat hlava a nesmí jít pásy pod ramenasteeve píše:Aha, tak to nám nikdo neřekl, ani v prodejně kde jsme o tom dost dlouho diskutovali s prodávajícím
ale jestliže nemá Vaěše dítko 9 kg tak nesmí být v posměru, mělo by být stále v protisměru![]()
Tak teď už nám zbývá do 9 kil asi jen 10 dkg, tak to už řešit nebudu, nehledě na to, že v protisměru, už jezdit nemohla, právě kvůli opírajícím se nohoum z vajíčka ven.
Bohužel, to jsme měli ještě jen octávku pak clio, tam jsou dost krátké sedadla a současně i pásy, takže velký problém, malá měla nožičky hodně pokrčené a od
pichovala se nohama i s tím vajíčkem, pak už jí koukala i hlavička. ![]()
steeve píše:
Steeve, ale Alisek píše, že dítě má 14 měsíců, tak to si myslím nevadí
To jsem sama zvědavá, co odpoví, právě, že těžko bude dítě v 14 měsích, byť nemá přdpsaných 9 kilo, jezdit v protisměru.
![]()
ale pokud dítě nemá min. 9 kg, 9 měsíců a samo nesedí tak nesmí jít do posměru, musí být stále v protisměru, všechny podmínky musí být splněny, a ta váha je nejdůležitější, proto jsou sedačky homologovány na kila a ne na věk, posměrné sedačky jsou až od 9kg, kdyby tam mohly být děti 7 či 8 kilové, tak to nebudou 9-18, ale 7-18 či 8-18.
jinak třeba ve skandinávii běžně jezdí děti v protisměru až do 2,5 let, tam je to standartem, samozřejmě to nejsou již vajíčka, ale protisměrné 0-18.
Dobry vecer, viete mi niekto odporucit, kde sa da kupit autosedacka kat. 1 alebo kat. 2, ktoru je mozno dat v protismere jazdy? dakujem
samotná kat. I v protisměru se u nás neprodává, jsou to vždy kombinované sedačky 0-18: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
v zahraničí se pak dají koupit protisměrky kat 0+I+II( tedy 0-25kg) ,třeba Britax Hi-Way II : http://www.britax.no/…seter/hi-way
nebo i kat. I+II( tedy 9-25 kg) třeba Britax Max-Way : http://www.britax.no/…eter/max-way
ale toto se dá většinou koupit jen v těch zemích, kde jsou na protisměrky zvyklý, jako skandinávie, zde v centrální evropě to moc nefrčí, tak se sem ani nedovážejí