Jiná autosedačka než Romer

7512
6.2.12 10:32

Jiná autosedačka než Romer

Ahoj! Vybíráme autosedačku 0-18kg. Přijde mi zvláštní, že se vyrábí spousta sedaček, ale testují se neustále ty samé a v jiných oblastech renomované značky se stále do testů nedostávají, zatímco „nejlepší“ Romer a „nejhorší“ Chicco vždycky. :think: Takže by mě spíš než testy zajímaly zkušenosti uživatelů. Moc díky! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102565
6.2.12 10:40

No, testují se sedačky dostupné v prodejní síti v Německu, protože ADAC, který testy provádí je německý… takže ty renomované značky, o které to jde (nevím tedy jaké) se tam prostě neprodávají.
A zkušenosti uživatelů o bezpečnosti bohužel moc neřeknou… ano jsou dobré pro praktické info o potazích, montáži do auta a podobně, ale to hlavní se z nich člověk nedozví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.2.12 11:06

No třeba v kocarcich jsou zkušenosti nejdulezitejsi, ale u autosedacek naopak ty testy.chicco není vždy nejhorší, hodně se zlepšily. Nevím o které renomované značky teď jde ale 0-18kg vychází dobré stejně akorát BeSafe.
Jinak testy jsou i na OAMTC nebo Dtest (to jsou přeložené německé testy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
6.2.12 11:13

Což to ano, ale pokud člověk nemá nehodu, tak vlastně ani neví, jestli je ta sedačka opravdu bezpečná, jak tvrdí ty testy. :roll: A nikdo to samozřejmě zkoušet nebude a každý doufá, že k tomu nedojde. Chápu tu prevenci ve volbě nejlépe dopadající sedačky. Jestli je ten romer opravdu nejlepší, pak by se ale nemuseli prodávat jiné sedačky, když jej všichni kupují. Odrazuje nás ne cena, ale takováhle propagace. Dobře, nemají dostupné všechny, ale potom nelze ani tý výsledky objektivně posoudit. :nevim: Je to težké, ale pokud má více lidí dobré zkušenosti i s jinými sedačkami, tak by mě to zajímalo. Nebo se v ČR kupuje výhradně Romer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.2.12 11:15

mám Maxi cosi a ta v testech ADAC vychází taky velmi dobře. vybírala jsem jí aby mi pasovala na kočárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.2.12 11:26

Ja mám třeba cybex.jen nedělají 0-18kg.zatím.je ve vývoji.taky mi roemer leze na nervy navíc mám s roemerem špatnou zkušenost,i kdyz nás stala 8.5tis,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.2.12 11:45
MuffinkaM píše:
Ahoj! Vybíráme autosedačku 0-18kg. Přijde mi zvláštní, že se vyrábí spousta sedaček, ale testují se neustále ty samé a v jiných oblastech renomované značky se stále do testů nedostávají, zatímco „nejlepší“ Romer a „nejhorší“ Chicco vždycky. :think: Takže by mě spíš než testy zajímaly zkušenosti uživatelů. Moc díky! :mavam:

Mufinko, kdyby ste si občas prhlédla ty testy, tak nebudete psát o tom, že jsou v testech jen Römer a Chicco, ono za dobu testování( tedy 11 let od roku 2001) co testy jsou se optestovalo celkem 572 sedaček od 72 značek!!!!!takže to není jen o Römeru a Chiccu, pokud máte zájem, mám zde všechny testy k dispozici a můžete vybírat z 500 sedaček, stačí přijet
a proč se mezi kvalitními nejvíce mluví o Römeru?- ono je to tím, že totiž Römer před 35 lety vymyslel první autosedačku na světě, před 15 lety vymyslel isofix, on má totiž již přes 200 patentů na zlepšení sedaček, je její průkopník a ostatní se pak již vezli, a dále třeba Römer za tu dobu od začátku testů vytvořil 36 novinek, proto se nejvíce objevují v testech,než ty značky, které mají novinku jednou za 5 let, v testech jsou vždy pouze ty nové sedačky, a hlavně ty, které se dají v německu koupit, protože do testů je nakupují anonymně klasicky v obchodě, aby byla zaručena nezávislost výsledku testu.
Ať nepíšu jen o Römeru, nakousla jste Chicco, to také není nejhorší jak píšete, projděte testy, a zjistíte, že Chicco má v průměru na hvězdičky 2,91, jsou daleko horší značky, třeba i známé Jané, Bebecar, Graco, Nania.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.2.12 12:05

No, my máme Romera v té větší verzi 9-18Kg a maximální spokojenost. Mohu srovnávat jen s Maxi cosi Tobi a je to nebe a dudy. Ale zase maxi cosi cabriofix nemá konkurenci, my v něm vozili déle než rok - malá bude mít 16m a pořád se v pohodě vejde i v zimním oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
6.2.12 12:10

:potlesk: omlouvám se všem členům romer klubu za zpochybění patentové značky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí