Autosedačka 9-18 x 9-36?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8276
17.2.06 12:20

autosedačka 9-18 x 9-36...?

Holky, zatím ještě máme čas, ale už se tak rozhlížím, jakou autosedačku pořídíme, až nám malá vyroste z vajíčka.
Prosím o vaše zkušenosti a názory na skupinu od 9 do 18 nebo 36 kilo. Jaký je v tom rozdíl? Ta do 36 mi přijde praktická, když z ní pak zbyde ten podsedák a nemusí se kupovat další sedačka. Ale jak je to nejlepší a nejbezpečnější pro dítě??
Moc díky, Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7708
17.2.06 12:51

Ahoj Alenko,
jsem jednoznačně pro sedačku 9-18 kg. I já jsem chtěla původně ušetřit a koupili jsme sedačku 9-36kg (podotýkám značkovou) a malej měl sice přes 10kg,ale pořád na ni byl strašně malinkej.Sedačka nám lítala v autě,on se vyvlíkal z pásů.....Rozhodla jsem se ji rpodat a pročíst testy a rady ostatních maminek.

V testech sedačky 9-36 nevychází vůbec dobře.Taky nechápu jak může být taková sedačka vhodná pro roční mrně a třeba 7 letý dítě. Jde o to,že tam je moc velký váhový rozdíl. Navíc autosedačka,i pokud je málo používaná a vypadá jako nová, má dobu použitelnosti (z hlediska bezpečnosti) 5-7 let.Pak by se měla vyměnit.Plasty se opotřebávají nejen ježděním,ale i tím že se střídá teplo a zima.

Další věc je tak,jak jde vývoj a i bezpečnost dopředu,takže za takových 5let,budou mnohem lepší a třeba i pohodlnější sedačky.

My jsme koupili Maxi-cosi Priory XP,používaáme ji asi rok a jsme moc spokojeni.A už za ten rok ji dokázali zase o moc vylepšit (MC Tobi).Počítám že v zimě budem kupovat Rodi XP,ale v žádném případě nepočítám s tím,že by nám vydržela až do těch 12 let.

Přeju dobrej výběr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
17.2.06 13:29

ahojky

nedávno tady proběhlo několik diskuzí na toto téma, dej si hledání autosedačka a uvidíš, že ti toho vyjede několik.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
17.2.06 14:30

Ahoj,
nema cenu kupovat sedacku 9-36kg. Protoze dite v 1tride vazi cca+-20kg.
Myslim si ze asi tak nejak vazi.Tak si myslim, ze vyplati koupit do 18kg. Mas to na par let. At hlavne v tom dobre sedi a citi se pohodlne. (Samo to dite nerekne, ale urcite vis co jsem tim chtela rici.)
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.06 15:16

Taky jsem pro autosedacku 9-18 kg. Autosedacky 9-36 jsou podle mne takove kocko-psy, pac tezko muze byt sedacka stejne pohodlna pro rocni a pro dvanactilete dite. Take bych chtela videt ten potah, jestli skutecne tech 12 let vydrzi. A jak psala Ashley tak v bezpecnostnich testech skutecne autosedacky 9-36 kg dopadaji nejhure. My mame MaxiCosi Priori S.P.S. a pak planujeme koupit MaxiCosi Rodi nebo Cybex. Hanka1

• Citovat
  • Upravit
8276
17.2.06 15:22

Díky holky, já si myslela, že to tak nějak bude. Půjdem do té 9-18. :wink:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.06 17:47

Homologační kategorie podle váhy.

9kg - 9 měsíců
13kg - 13 měsíců
15kg - 3 roky
18kg - 4 roky
25kg - 5 let
36kg - 12 let

V průměru to odpovídá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.2.06 09:07

vyber

Pajdal píše:
Homologační kategorie podle váhy.

9kg - 9 měsíců
13kg - 13 měsíců
15kg - 3 roky
18kg - 4 roky
25kg - 5 let
36kg - 12 let

V průměru to odpovídá.

…a ja jen dodam, ze kategorie sedacky se ma vzdy priblizit co nejvic vaze dite, proto jsem odpurce kat. 9-36kg

• Citovat
  • Upravit
25094
4.1.14 13:54

Ahoj holky,
sice předběžně, ale už se zeptám. Máme dvě děti 6 měsíců a 26 měsíců… mladší je ještě ve vajíčku a počítám, že do roka bude. Starší má sedačku 9-18 kg a váží nějakých 13 kg. Za ten půl rok bych chtěla mladší dát do té její a starší koupit novou.
A tak se ptám 15-36 nebo 9-36 kg a případně jakou značku doporučíte? Na penězích nesejde. Já to vidím na Römer nebo Cybex, ale ta Cybex se mi zdá (obě varianty) jakoby nepohodlná, že tam to dítě je jakoby děsně nacpaný. A z obou variant jde udělat do budoucna jen podsedák???
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
4.1.14 13:58

Mám Romer Kidfix 15-36, podsedák z ní udělat nejde. Ale jinak ji velmi doporučuji, máme dvě, holkám je teď 7 a 4,5 a jsou moc spokojené.
Myslím že pro tebe bude hlavní jestli tvá starší bude mít za půl roku 15kg.
Pokud ne, budeš „muset“ pořídit 9-36kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
4.1.14 14:15

@avm3 mě přijde, ze spousta lidi pultikovou sedačku odsoudí předem jen na základě pocitu… A jinak bych se řídila jednak aktualni vahou starší a jednak rozumnosti - přece jen u 15 - 36 se už pouta pouze autopasem. Jo a žádná slušná sedačka na podsedak rozdělit nejde, neb podsedak dítě nechrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
4.1.14 14:49

@avm3 na podsedák rozdělat sedačku nepotřebuješ. Radši ať jezdí dítě do 12 let v celé sedačce, je líp chráněné. Uvidíš podle váhy, ale bála bych se, že to větší nezvládne dotáhnout na 15 kg. Já to taky řeším, mám za měsíc termín, tak jestli nám pak sedačka naváže, ale malý má už teď 14kg, tak určitě to kilo za rok nabere.

A k podsedákům, znám rodinu, kde po lehké autonehodě (nikdo z dospělých nemusel ani na vyšetření do nemocnice) skončila 11 letá, vcelku velká holka na pozorování v nemocnici protože jí podjel podsedák a ona vypadla z pásů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
4.1.14 15:12

@Aspera A jo, já myslela, že v určitým věku na podsedák musí… jestli se vejde do autosedačky, tak ať je tam tak dlouho, jak je potřeba.
@j.a.n.i1 To si nemyslím, Cybex jde a to považuju za kvalitní autosedačky. A na poutání „pouze“ autopásem nevidím nic špatného, když je dítě kolem dokola chráněno autosedačkou.

No uvidíme, zajedeme pak někam, kde se to dá odzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
4.1.14 15:18

@avm3 No, já na tom vidím špatné to, že jde velmi jednoduše povolit, takže když se tam to dítko začne vrtět a lovit třeba upadlou hračku, tak ho uvolní… případně není velký problém, aby se zpod něj vyvléklo - proto jsem psala o té rozumnosti, což třeba náš tříleťák prostě stále není…
A Cybex na podsedák rozložit nejde, resp. ano ty 2 kusy oddělit jdou kvůli přepravě, ale nesmí se jako podsedák používat - není tak homologovaná, musí se vždy používat celá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
4.1.14 15:20

@avm3 právě že by se do těchto velkých sedaček mělo dítě vejít až do 150cm. Pokud přesáhne 150cm může jezdit bez sedačky. A myslím, že dost dětí jezdí na podsedáku z nevědomosti rodičů. Nedávno řešil kamarád, že budou 4 leté holce kupovat podsedák, já na něj vyvalila oči, že to snad nemyslí vážně a jeho manželka ihned houby dostane tu velkou sedačku, jen tatínek to nevěděl. Peníze u nich v tomhle nemohly hrát roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí