Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, mám dotaz spíš na Steeva. Máme jedny autosedačky 9-18 (dvojčatům je 2,5roku, 13kg) a potřebujeme dokoupit druhý pár autosedaček do druhého auta (nějak nás přestalo zabit to přehazování z auta do auta). Jelikož už nám příjde zbytečné kupovat kategorii 9-18 (možná se pletu), uvažujeme o koupi jedné z výše uvedených kategorii. Spíše se přikláním k variantě s isofixem a hlavně bych ráda bezpečné autosedačky. Můžete mi případně poradit, kdo má jaké zkušenosti? děkuji. Nebo je lepší te´d koupit ještě jedny kategorii 9-18 a pak ty další?
@Luciana83 záleží i jak jsou děti vysoké, takto na dálku se nedá určit, jak dlouho by sedačky 9-18 dětem vydrželi, ale každopádně budou ty 9-18 nejbezpečnější,
sedačky 9-25 jsou ve většině případů úplné propadáky a s isofixem snad vůbec nejsou, no a těch kvalitních 9-36 s isofixem, tak ty jsou zatím jen pultíkové.
Jedna má 92 a druhá má 94 cm, váha jak jsem psala 13g. Teď máme právě Maxi Cosi isofixové. Jen právě nedokážu odhadnout jak dlouho (do jaké výšky) v kategoii těchto sedaček můžou být a jak dlouho nám ještě vydrží. Kupovat sedačky na pul roku asi není nic moc. ![]()
Já jsem řešila v 14kg syna, co koupit za autosedačku a vyhrálala Cybex pallas s isofixem. Na 15-36 byl ještě malý, nemluvě o tom, že v autě usíná, na 9-18kg byl zase už dost velký, navíc si v té době začal v autě sundavat pásy od autosedačky, takže pultík tohle celkem elegantně vyřešil
Gladys jen dotaz. Pořádně jsem to nezkoumala, ale to ty sedačky s pultíkem nemají bodové pásy? a to je malej fakt šikovnej, já když holky upoutám, tak nemají možnost se hnout
, natož aby ty pásy rozepnuly - prostě kdyby se něco stalo, tak ať jsou hezky v sedačce. Noo.
@Luciana83 u těch 9-18 vydrží výškou do cca 105 cm, takže pokud mají 92 a 94 cm, tak je budou mít min. na rok
@Luciana83
cybex pallas 2 fix. bezpečná (dle testů), bezvadná, s isofixem.
je to pultíková sedačka takže se připevní k sedadlu isofixem a přes pultík se dítě poutá pásem z auta. nemá šanci se z toho dostat, pokud mu někdo nerozepne ten pás. (sám to nezvládne, i když je jak opice šikovnej a už má skoro 2 a čtvrt roku..)
jako druhé sedačky bych taky nekupovala 9-18kg, rok by pro mě byl dost málo na dvě další sedačky, tyhle můžou mít let pět, tedy tolik, kolik je jejich životnost..
Já jsem s ní spokojená a syn taky
a neměnila bych ani za nic..
(jo a nám 9-18kg vydržela ani ne do tří let, měl metr na výšku a už nesplňoval kriteria a musel do větší,..
furt se všude píše 105, tak buďto ho dětská blbě změřila, nebo má hodně jiné proporce těla
)