Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, ahojte,
potřebuju poradit, mám 20m syna, ještě nesedí, ale vajíčko mu je značně velké - nohy přesahují tak, že v protisměru je musí srkčit a hlava už taky začíná. No a moc se mi nelíbí, když ho manžel občas vezme po směru, i když naše starší vajíčko tuto varinatu má.
Konečně jsem se dostali na 9kg a chtěla bych novou sedačku už po směru a aby mu vydržela co nejdéle. Má to ale podmínku, musí být ještě aspoň trochu polohovatelná, nemůžu ho dávat do sedu.
S jakými značkami máte dobrou zkušenost.
Díky.
Určitě kategorie 0 - 18kg. My máme Chicco Elettu. Je polohovatelná do pozice jako ve vajíčku, dá se dát po i proti směru jízdy.
Synek asi nebude úplně pohybově OK? Ona ta sedačka je v protisměru, dokud dítě nesedí, protože nemá tak silné svaly na krku a zádech, aby udržely hlavičku v případě čelního nárazu. Takže polohování do pololehu nepomůže, stejně by v případě bouračky mu ta hlava letěla dopředu a to by nebylo moc fajn…
V tomto případě bych určitě volila kategorii 0-18kg a dál vozila v protisměru, je to o dost bezpečnější.
Ale nevím, jaká konkrétně, takovou jsme neměli.
Má je to i v metříku a malý se dle popisu narodil předčasně holky…
sedačky 9-18 kg jsou polohovat všechny… šla bych do Romerky…
A nebo něco takového…jen nevím, jak prošla v testech
http://www.splavacek.cz/…retero-scope
Je to 20m, mrkněte na metřík, klučina si toho hodně užil, takže má svůj čas ![]()
@zuzu29 určitě kategorii 0-18kg. bude pro něj lepší. zatím jí můžeš vozit protisměru, je to bezpečnější, a až pak bude větší, bude sedět, otočíš jí, sloužit ti bude stejně, jako ty po směru.
záleží na tom, jak moc chcš investovat, jaké auto máte (isofix),..
mrkni tady: http://www.malvik.cz/…acky-0-18kg/
a hledej ale jen mezi značkama, jakobesafe, cybex, roemer, britax. ostatní na té stránce nestojí za moc..
hodně se kupuje britax first class, za 5tis a bezpečnost celkem OK.
@olinka11 Děvčata, když bytse se podívala do popisku, tak byste zjistila, že se narodil s 680gr a nepřemýšlela bytse nad tím, zda je 20 m správně… ![]()
K dotazu, co jsme četla, tak největší problém je, že lidé dávají miminka do sedaček po směru jízdy příliš brzy. Ve vajíčku mají být do té doby, než začne vykukovat hlava ze sedačky. Sama mám maxi cosi cabriofix a dcera má 75 cm, 9kg, a nohy musí mít také pokrčené. Jsou však sedačky ještě menší… Na ni navazuje pearl, který má 5 pozic, od sezení je až do lehu. A dle testů má výborné výsledky bezpečnosti. Další dobré sedačky jsou Römer a cybex. Do jiných bych nešla.
Mám Cybex Pallas 2 fix, ale malá sedí sama, má skoro 11 kilo a 77 cm v necelých 10 měsíccíh. Přešly jsme z vajíčka tento týden.
Ve tvém případě bych ale volila opravdu kategorii auotsedaček 0-18 kg, a opravdu bych dávala miminko proti směru jízdy. Jak tady někdo psal, ve směru by mělo jezdit až v momentě, kdy má dostatečně zpevněné svlay na to, aby si neporanilo při nárazu páteř.
Šla bych do kategorie 0-18kg, jak už některé holky psaly. Vybírala bych určitě kvalitní - Röemer, Cybex, Besafe… Pokud nesedí, do směru bych ho nedávala, tam ten sed je prostě při nárazu důležitý. Tahle kategorie vám poslouží stejně jako ta další od 9kg, polohovací samozřejmě je. Jen dokud nebude malý sedět, tak bude jezdit stále v protisměru, poté ho jednoduše otočíte po směru. Fajn je třeba Britax First Class plus, vyšla výborně v testech a cenově to není až taková darda.
Chicco eletta ne-e, vyšla v adacu na 4 (známkováno jako ve škole), resp, na 2, což fakt nic moc. ![]()
další co vyšly špatně jsou chicco proxima, renolux, peg perega,
na 3 vyšly graco, některé besafe, bebeconfort opal…
v adacu testovali v posledních letech jen pár sedaček, lepší je mrknout na OAMTC
http://www.oeamtc.at/?…,,
20m je správně, malej toho má za sebou hodně. Pohybově je opoždění, teď se plazí, zkouší na čtyři a začíná si sedat, ale ještě není stabilní.
Jinak díky, značky si napíšu, v dubnu jedeme na kontrolu, tak omrkneme v Olomouci nějaké obchody, snad nám tam taky poradí.
Ale zatím jsem pro znčku romer, cybec a ještě mi někdo radil maxi cosi tobi. Tak uvidíme.
Navíc jsem teď finančně dost omezení, takže musím vybírat tak, aby vydržela co nejdéle.
@zuzu29 tompíše:
20m je správně, malej toho má za sebou hodně. Pohybově je opoždění, teď se plazí, zkouší na čtyři a začíná si sedat, ale ještě není stabilní.
Jinak díky, značky si napíšu, v dubnu jedeme na kontrolu, tak omrkneme v Olomouci nějaké obchody, snad nám tam taky poradí.
Ale zatím jsem pro znčku romer, cybec a ještě mi někdo radil maxi cosi tobi. Tak uvidíme.
Navíc jsem teď finančně dost omezení, takže musím vybírat tak, aby vydržela co nejdéle.
Pokud nesedi a je na tom pohybove spatne, tak bych sla do kat.0-18 a jeste navic protismerny. Budto romer nebo besafe