Autosedačka od 9kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
2.4.13 13:56

@zuzu29 9-36 určitě ne, pokud má malý kolem 9 kg, bude v tom „plavat“. Určitě bych vzala 9-18 a Römer nebo Cybex, to jsou ověřené značky. My máme Römer King Plus 9-18, dá se lehce polohovat a je velmi pohodlná ale malou tam ještě nedáváme, ještě jí chybí něco málo do 9 kg, tak čekáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.4.13 00:49

JJá bych ve vašem případě volila stejně tu protimernou. vždyť nikde není psáno, že dítě co sedí musí být po směru a ono je prostě lepší, když jsou proti. vydrží ti stejně jako 9-18, a budeš ho moct vozit hnedka, nečekat, až zpevni sed, což může klidně ještě trvat…

TU MEZIKATEGORII nevím já ji tedy mám a zboznuju ale je to o preferencích a o konkrétním dítěti, a raději zas já volím pultik než posmer s pásy, ale to je má uchylka založena na videich - crashtestech. a pak, nevím jak je velký a jakou má konstituci, ale drobnější děti jsou pod pultem trochu ztracené…nás jezdil od 11m,10kg nahaté váhy.

@zuzu29 píše:
Ahojte,nedávno jsem tu měla tento dotaz a ještě jsme sedačku nekoupili. Rozhodli jsme se por tu Britax romer first class 0-18, co se dá umístit po i proti směru. Ale malej začal sedat, není ještě stabilní, ale tak mě napadlo, jestli už nepočkat, až bude v sedu stabilní a koupi rovnou třeba 9-36 nebo 9-18 po směru. Poraďte mi kdyžtak i značku. Díky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.4.13 09:11

@Nataša ono taky hodně záleží na tom, jestli větší dítě bude chtít stále jezdit v proti směru, jsou děti, které se vztekají, že nevidí a to by pro mě jako pro řidiče bylo o nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.4.13 09:24

@Verca1989 já mám spíš tu zkušenost, že co dítě nevyzkouší, to ho netrápí.
jako jo, o nervy by to bylo, řvoucí dítě, znám to, ale na druhou stranu, jestli neřve teď ve vajíčku, kde je mu těsno, tak asi nebude ani v další.. aspoň nějakou dobu. a otočit se dá vždycky, že jo..

podle mého mu bude ještě chvíli trvat, než ten sed zpevní dostatečně na posměr, a vůbec, má toho asi dost za sebou a říkala bych si, že by měl jezdit co nejdéle co nejpohodlněji a nejbezpečněji, miminkovsky, což prostě protisměr je.
podle mě se musí k výběru přistupovat hodně individuálně.

třeba moje 11m dítě bylo po 5měsících lezení, 4m sedu, 3m stoje a obcházení nábytku opravdu hodně připravené na posměr (utekl roku). na druhou stranu, dkyby si sotva v 11m sedlo, do posměru bych ho taky nedala.. prostě ten vývoj je nějaký, nějak rychlý, a tomu bych se přizpůsobovala..když ta možnost volby je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.4.13 09:38

@Nataša s tím souhlasím, v tomto případě je určitě nejlepší, aby jezdil co nejdéle v proti směru. Moje malá měla nedávno rok, máme koupenou autosedačku 9-18 ale zatím je schovaná a jezdí pořád ve vajíčku, nemá těch potřebných 9 kg…ale zase teda nechápu, jak to vajíčko může být do 11 kg, malá má o víc jak 2 kg méně a už tak je jí v tom těsno a to je drobeček… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.4.13 09:45

@Verca1989
tak já měla vejce do 13kg, jenže to mělo moje dítě teď ve 2 letech :D ono je jim prostě většinou krátké.. a úzké v ramínkách. aspoň mým dětem bylo.. (tehdy měli oba dva kolem 10kg.. oba šli zhruba na 11m. jenže oni se narodili oba skoro 4kiloví–. :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
3.4.13 10:01

Já ho za každou cenu nechci dát do posměru, ale říkala jsem si, že když se do toho vajíčka ještě vleze, jestli nepočkat. Jako nohy má ksrčené, nevadí mu to a hlava ještě neleze. Já spíš uvažuju, jestli ta jednosměrná sedačka není bezpečnější než obousměrná. Že radeji to ještě vydržíme, myslím, že ty dva měcíse by to ještě šlo, než se zpevní, a pak koupit už jednosměrnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí