Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, rada bych se pozeptala maminek, které maji autosedačku cybex sirona, jak jsou s ni spokojene… Neni na ni moc recenzi, je na nasem trhu chvíli, ale ma dobre testovací vysledky. Zajímá me hlavne, jestli se do ni dobre ukládají novorozenata( mělo by, sedačka je od 0 do cca 4let) a jak je prakticka. Děkuju.
Nemám ji, líbí se mi, ale na novorozeně bych ji nekoupila, jako dávat se tam bude dobře, toho bych se nebála, ale přijde mi nepraktické mít na novorozeně sedačku, která zůstává v autě - nedovedu si představit ho nosit k autu a od něj jen tak na ruce, bez šance si ho odložit než posbírám věci, při odemykání atd. Plus na všechny nákupy a další krátké akce nutnost vozit s sebou kočár.
Ja uz jednu autosedačku ke kočárku mám- concord. Jenže dle crash testu odmítám mít autosedačku jen na zapínání s bezpečnostními pasy. Hledám sedačku s isofixem, cestuji často a kocar budu vozit skoro porad s sebou.
Podle výsledku crash testů nejsou sedačky na pás zas tak výrazně horší než na isofix… nicméně já bych při požadavku na bezpečnost a pohodní zároveň volila vajíčko od romeru a k tomu isofixovou základnu - v testech mělo 5* a doma si do vajíčka zabalím dítko, odnesu do auta a nemusím ho nikde přehazovat. Ale pokud ti nevadí to přehazovaní dítka u auta, tak myslím, že je ta Sirona dobrá volba - akorát tedy nevím, jestli není dost do sedu, jestli není stejně na prvních pér měsíců lepší to vajíčko.
My si jí teď koupili, ale už pro větší dítko - 6,5 m. Líbí se mi, že je otočná, takovou jsem hledala. ALE, jezdíme v Seat Leon sportovní verze a vzadu jsou dost zkosené sedačky, a isofix máme dost hluboko v nich, takže i autosedačka je trošku z kopce, tudíš malé, když usne spadne hlavička na hrudníček, úplně mimo ty hlavové chrániče - což je úplně špatně. Takže jí asi budeme vracet ![]()
Sedačka je fakt úžasná, ale bacha na typ auta ![]()