Zůstat ve vajíčku?

13943
20.3.13 16:31

Steeve, prosím o názor

Dobrý den Steeve (i ostatním). Syn mi nějak (i když je prcek) vyrostl z pásů u vajíčka, začínají mu asi 1,5cm pod ramenem. Na drahou novou autosedačku nejsou kačky. Našla jsem tuhle od FP http://www.eshopbaby.cz/…p-moonlight/, ale k ní žádné testy samozřejmě. Moje otázka zní, jestli je lepší volba
a) zůstat ve vajíčku a počkat, až doroste do 9kg a po dceři zdědené MC Tobi (aktuálně má necelých 10m, sedí sám, ale váhou těsně pod 8kg)
b) koupit třeba tuto FP, na kterou bychom se zmohli
c) koupit 0-18 třeba Romerku, ale bazošovou.

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ohýnek
20.3.13 16:43

My jsme měli nějakou neznačkovou z bazoše a nikdy nám to nevadilo a teď jen do mě, jak jsem zlá a nezodpovědná matka

• Citovat
  • Upravit
352
20.3.13 16:53

Já myslím, že takových lidí je 70% - jen to nenapíší protože jim na názoru ostatních nezáleží.
Každopádně i no-name může být kvalitní věc, co třeba v Dtestu vyjde za potraviny jako nejlepší bych nikdy neřekla :) :) a fakt je to pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.3.13 17:02

Jáosobně bych asi počkala v tom vajíčku, jestli mu pásy nesjíždí dolů… :think: Levné sedačce bych nevěřila a koupené od někoho, koho neznám taky ne (podle mě proste laik bouranou sedačku nepozná, my máme u tchánů bouraný dvě a na první pohled jsou k nerozeznání od nové, nebourané… :nevim: a to to byl náraz jak sviňa v 60 nebo 70km rychlosti)… :nevim:

Nevím no… Podle mě je prostě jedna věc spokojenost lidí, co se sedačkou jen jezdí a nic se jim nestalo a druhou věcí je, jestli jsou s tou samou sedačkou spokojení i lidi po autonehodě… :nevim: A autosedačka je jedna z věcí, kterou na svých dětech testovat nebudu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
20.3.13 17:08

Já bych ho nechala ve vajíčku

@ohýnek tak lepší než nic ne?

já taky špekuluju…

OT:

může mi někdo vyvrátit toto???

„lepší nová a neznačková než stará(5-7let) super značková, pokud možno nejdražší“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.3.13 17:10

@PetiteFillette vzhledem k tomu, že ta sedačka nebyla v testeu, tak se neví jak je dobrá, a je to sázka do loterie- může být dobrá, a ne bo špatná, a co je potom lepší, vozit dítě ve špatné sedačce, která není dobře kontruovaná, nebo nechat dítě v sedačce, která je mu malá, a ze které může při nárazu vypadnout?
Z bezpečnostního hlediska ani jedna varianta není dobrá, úplně nejlépe by bylo, pokud to jde si půjčit na těch pár měsíců větší vajíčko- pokud máte kde, přeci jen má 10 měsíců, sám sedí, a to 1 kg může nabrat třeba za měsíc, a pak jít do té Tobinky co máte doma, ev. zkuste koupit nějakou starší, ale z bezpečnosti dobrou testovanou, a pak ji po potřebné době opět prodat- u těch starších ale kupovat pouze od toho, koho známe, a máme jsitotu že sedačka nebyla bouraná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
20.3.13 17:11

@jadviga nevyvracuji, amen :pankac:

• Citovat
  • Upravit
13943
20.3.13 17:12

Třeba tady http://www. ondra-sek. cz/autosedacky/4737-autosedacka-fisher-price-cosmo-sp-cronos-0-18-kg. html se píše, že prošla crash testem, ale v ADACu jsem ji nenašla. Nebo jsem špatně hledala? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.3.13 17:14

@jadviga k té vaší poznámce, ani v jednom případě nemáte jistotu, že se sedačka po nárazu nerozletí na 2 kusy a dítě z ní nevyletí ven, proto výrobci doporučují po 5ti letech vyřadit sedačku z provozu, ty materiáoy prostě stárnou, a neznačková, pokud neprošla testem tak tam nevíme jak se zachová při nárazu, takže ani jedna varianta by nebyla vhodná,
ono se dá mezi bezpečnými novými sedačkami vždy najít nějaká levná, která nezrujnuje rozúpočet, ale hlavě prošla dobře testem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
20.3.13 17:15

Vajíčko máme loňský model Romera, je nějaké větší? Stejně bychom si ale neměli kde půjčit jiné.. Za měsíc mít 9kg určitě nebude, to spíš tak za 4 s jeho tempem růstu :( A bohužel ani není od koho věrohodného koupit jetou :( Tak fčíl babo (Steeve) raď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
20.3.13 17:16

@jadviga aneb jak neodpověď na otázku a mlejt si svou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14546
20.3.13 17:16

@steeve díky, můžete mi tedy dát tipy na ty levnější a dobré?
9-36kg nebo 15-36kg. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.3.13 17:19
@ohýnek píše:
@jadviga aneb jak neodpověď na otázku a mlejt si svou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no ona to odpověď je, obě varianty jsou buď a nebo :-D buď plasty vydrží, nebo ne, takže pokaždý volíš mezi blbou variantou… :nevim:

Jǎ třeba znǎm lidi, co v rámci šetření jezdí s co nejlvnější 5 - 6 let starou sedačkou… :nevim: teď už možná i víc a ta sedačka furt koluje dál… :nevim: A když pak postavíš vedle sebe tu sedačku a třeba romera, je to rozdíl už od pohledu… :think: :nevim: Aspoň pro mě teda jo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.3.13 17:20

@PetiteFillette testem neprošla, on si každý na net může napsat co chce, ono papír/ resp. monitor snese vše
ony sedačky Fisher Price se prodávají i pod značkou Nania, a v testu byla nanina Cosmo SP isofix 9-18, ale to je kategorie 9-18, a sedačka FP Cosmo SDP 0-18 je kategorie 0-18 a navíc bez isofixu, takže možná to někdo neúmyslně, a možná úmyslně napsal že prošla, přitom ta 0-18 v testu nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
20.3.13 17:21

@PetiteFillette a nebo ten měsíc nejezdit vůbec ;) vajíčko Romera jsem měla taky, ale syn tam jezdil ještě-někdy v roce a byla mu akorát a měl 10kg, na výšku kolem 80cm, myslela jsem, že jsou rozměrově stejný ty autosedačky, ale asi ne :nevim:

ještě jedno OT - nezáleží také na autě? :?: autosedačka super kvality bude stejně platná v trabantu, jako podsedák v Saabu, Volvu :?:

já jsem dala na radu a koupila dle @steeve Romer 15-36kg trendline, patrně asi koupim druhou stejnou - nebo je teď nějaká žhavá novinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí