Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Aha
Takže co byste volil na mém místě? Zůstat ve vejci?
@jadviga no třeba z 9-36 dobře prošla testem sedačka Nania Beline SP - dostala 3* a dá se koupit za 800,– Kč, z kat. 15-36 třeba STM Explorer, opět 3* a cena kolem 1300,–, vím že u obou není kdovíjaké pohodlí, ale bezpečnost tam je dobrá
Já bych se řídila ne podle pásů, ale podle hlavičky. Pokud nepřesahuje horní okraj sedačky a z pásů se dítě nevyvlíká, tak bych ji ještě neměnila.
@PetiteFillette pokud pásy nesjíždějí z ramen, tak nechat ve vajíčku, trošku podseknout zadeček, ať je dítě níž, pokud dítěti už sjíždí ramenní polstry co nejdřív se podívat po nějaké 0-18
Nikam mu to nesjíždí, nad hlavou má ještě hafo místa…
Příspěvek upraven 20.03.13 v 17:27
@kate02 vzhledem k tomu jaký máme auto, starou šunku, tak když do nás někdo napálí, tak nás nezachrání sebelepší sedačka. O tom to je taky ![]()
@jadviga jo, ale jestli máte už jednu Römerku 15-36 a chcete kupovat druhou sedačku, tak ani po těch co jsem psal nekoukejte, to pohodlí i zpracování je u nich oproti Römeru o několik tříd jinde, to byste ji rychle dala z baráku, mám hodně zkušeností od zákazníků, kteří když jednou koupili Römera, opět se k němu vracejí, je tam znát i ta kvalita materiálů, zpracování, nejen bezpečnost…
@steeve hmmmm, no tak uvidíme, já než se rozhoupu, tak bude zas jiná novinka, ale každopádně přijdu pro radu, děkuji ![]()
@ohýnek píše:
@kate02 vzhledem k tomu jaký máme auto, starou šunku, tak když do nás někdo napálí, tak nás nezachrání sebelepší sedačka. O tom to je taky
tak my máme felicii (a měli jsme i při té bouračce), vlítnul do nás borec, policajtům říkal, že pod 60 nebo 70 km/h tu rychlost nedostal, takže docela pecka, zpětně jsem koukala, že obě přední sedadla jsou zlomený… Ale s autosedačkama to neudělalo nic… A zatímco já s manželem jsme se pak tři dny „museli otáčet celí“, děcka jediný co naprdlo bylomto, zle je ten náraz vzbudil…
Fakt je, že kufr jsme měli narolovanej v pdstatě až k zadnímu sedadlu a bylo hnutý i sloupkem uprostřed…
a vrazit do nás větší auto než fabie, jsme asi v… všichni, ale co už, no… ![]()
@kate02 tak my máme taky felicii, ale už tak starou, že když naposled byla na technocký a kupodivu prošla jsme to oslavili ![]()
@PetiteFillette ne, těch sedaček 0-18 bylo v testech mnoho, projděte je v Dtestu, nebo na ADACu, projděte všechny roky zpět 2007-2012 to mají stejné podmínky testování, všechny testy zde:http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
Nevím, no, ale podle mě nemá cenu kupovat levnou, neznačkovou autosedačku, to radši si odtrhnu od pusy někde jinde a našetřím na testovanou, kvalitní. Kupovali jsme teď Pallas 2 Fix a peněz (6590 Kč) rozhodně nelituji. Když ji porovnám s levnou neznačkovou autosedačkou, tak rozdíl je patrný a za bezpečnost prcka to stojí