Autosedačka 9-36 kg do auta prarodičů

676
20.2.13 11:03

Autosedačka 9-36 kg do auta prarodičů

Rádi bychom prarodičům koupili autosedačku pro syna (9kg, 10 měsíců) a rozhodli jsme se pro kategorii 9-36 kg. Bude opravdu málo vytížená (1-2× měsíčně)takže nám snad dlouho vydrží. Jakou byste nám doporučili? Isofix v autě nemáme. Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
20.2.13 11:06

V aute u prarodicu mame Britax Evolva, je slusna a v testech vysla dost dobre ;) http://www.detskezbozi.com/…s-20122.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
20.2.13 11:08

Taky mame Britax Evolva a jsem s ni spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.2.13 11:09

Koukala jsi na cybex? Mají dobré testy a přitom jsou cenově dostupné. Jinak autosedačka vydrží nejdéle tak 6let, záleží na tom, jak je skladovaná, ale po 6letech můžou začít plasty vlivem věku křehnout a při nárazu mohou prasknout, takže si rozhodně nemyslet, že se bude dítě bězpečně vozit třeba 10let v jedné sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.2.13 11:10
@Gladys píše:
Koukala jsi na cybex? Mají dobré testy a přitom jsou cenově dostupné. Jinak autosedačka vydrží nejdéle tak 6let, záleží na tom, jak je skladovaná, ale po 6letech můžou začít plasty vlivem věku křehnout a při nárazu mohou prasknout, takže si rozhodně nemyslet, že se bude dítě bězpečně vozit třeba 10let v jedné sedačce.

Opravim po 5 letech ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
20.2.13 11:11

Samozřejmě počítáme s koupením ještě jedné sedačky, ale syn hodně rychle roste a přibírá, tak raději kupujeme větší rozsah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
20.2.13 11:16

My máme pro holky tyhlety a jsme spokojený.

ww.babypoint.cz/x3782-w100/jolly-zelena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
20.2.13 11:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
20.2.13 11:38

Já jsem k rodičům kupovala autosedacku tehle kategorie před mesicem. Bude se používat jen párkrát do roka a jen po mestě, takže jsem nechtěla žádnou drahou. Koupila jsem nakonec přes net sedačku fisherprice. Jako žádný zázrak to není, na denní ježdění bych ji nekoupila, ale tam svůj účel splní. Jen dej při výběru pozor na délku pásu. Dcerka má 22m, 12,5kg, 87 cm a v zimní bundě ji tema pasama nepřipoutam! Takže musíme poutat pasem od auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31427
20.2.13 11:58

@herinkoj Cybex Pallas 2. Jsme moc spokojeni, při koupi jsem uvažovala stejně jak Ty…je potřeba sedačka pro větší počet dětí různého stáří a bude se používat sporadicky a po konzultaci s paní na kvalitniautosedacky jsem zvolila tuto. Ona se mě snažila zlámat spíš do té izofixové (tchýně ho v autě má), ale tato byla přece jen levnější a testy má taky vynikající, takže jsme koupili tuhle. V našem autě máme Cybex Junofix (9-18kg), celkově mám tuhle značku ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.2.13 12:00

Cybex pallas.
mám pallas 2 fix ve svém autě a isis fix v tchánově autě a jsem nesmírně spokojená. v té pallas jezdil od 11měsíců, denně!

naopak, tyhle sedačky, tedy zrovna ty cybex, jsou bezpečné a lépe se rozloží životnost sedačky na 5-6 a 5-6 let, než-li 2 roky 9-18 a pak kupovat dvě 15-36kg,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.2.13 12:06

@veverik tomu říkám rada nad zlato :zed: když pominu fakt, že to je sedačka srovnatelná s nějakou ze supermarketu. Jak můžeš říct, že jí tam pásáš normoš pásem, když ten je určitě schválený až od 15ti kil, kolik tvoje holčička ještě ani náhodou nemá :pocitac:
Kvůli užití párkrát do roka bych teda sedačku nekupovala, to je snad lepší přehodit tu, kterou běžně užíváte ne?

@herinkoj totéž, kvůli 1-2× měsíčně, není lehčí přehodit sedačku z vašeho auta?
U nás se teda jezdí i častěji a i tak přehazuju, u jednoho dítka ještě možná, ale oběma kupovat další sedačky mi přijde jako vyhazování peněz. Ale kdybych neměla takový názor, brala bych tu Evolvu, co už je tu na ní odkaz, případně Cybexku s pultíkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nep. Radka
20.2.13 12:20

@veverik Tak ono poutat dítě v zimní bundě taky není to pravý ořechový.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
20.2.13 12:31

Taky to teď řeším, mám předběžně vybranou sedačku od nanie, což je zřejmě ta, co píše @veverik. Taky ji nebudeme používat často, spíš vyjímečně, ale doma jí mít musíme, protože se lehce může stát, že táta se sedačkou se zdrží v práci a neměli bychom jak syna vyzvednout ze školky. což se stane někdy vůbec někdy třeba dvakrát do měsíce a jinak než koupí druhé sedačky to vyřešit nejde. V našem autě máme cybex 15-36kg, s tou jsme spokojení, ale jako rezervní chceme vyšší rozpětí, aby tam v podobném případě mohla jet i příští rok dcerka. Pro mě třeba kupovat náhradní sedačku za 4000 je utopie, tolik mě nestála ani cybex pro syna a ta v testech dopadla dobře

• Citovat
  • Upravit
918
20.2.13 13:10

@quinny hmm. To mám jako autosedačku tahat 350 km daleko vlakem?!
Ano, pás od auta by se měl používat od 15 kg, ale pokud nejde dítěti přes hlavičku, nijak ho neškrtí ani neohrožuje, nevidím důvod proč bych ho nepoužila, když jiná možnost v tu chvíli není. Samozřejmě by bylo pro tak malé dítě lepší použít pětibodový pás, ale když to není možné, vzhledem k tomu, že to výrobce jaksi podcenil, není jiná možnost.

@madi ano, myslím, že je to to samé. Když jsem hledala podrobné info o naší sedačce, našla jsem, že by je snad měl vyrábět jeden výrobce, pouze pod jiným názvem

@nep. Radka píše:
@veverik Tak ono poutat dítě v zimní bundě taky není to pravý ořechový.

Ty snad dítě před každou jízdou v autě svlékáš ze zimních věcí?
V tomto případě to bude tím, že prostě tento výrobce délku pásů podcenil. Doma máme dvě autosedačky kategorie 9 - 18 kg a do obou se mi dcera navlečená v kombinéze popř. bundě krásně vejde.

Osobně nejsem zastáncem kategorie 9-36 kg, tento velký váhový rozsah je vždy na úkor něčeho. Ale také peníze netisknu, doma, kde jezdíme autem často, máme v obou autech kvalitní autosedačky, momentálně pro 9-18kg. Ale nemám na to, abych stejnou autosedačku kupovala i do auta k prarodičům, ve kterém se dítě sveze možná 10× do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí