Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Osobně si nemyslím že bych měla špatnou značku sedačky. Mělai jsme od nich už i vajíčko, několik známejch mělo od této značky kočárek a celou sestavu. prostě jsem jen chtěla říctže ne všechny sedačky které se testujou jsou nej a ne ve všech bodech projdou. jasně že bych nešla do takový týsedačky nafukovací. takovej šílenec opravdu nejsem. A už vůbec jsem nechtěla zpochybňovat názor kterékoli z vás.
@marki77 píše:
Osobně si nemyslím že bych měla špatnou značku sedačky. Mělai jsme od nich už i vajíčko, několik známejch mělo od této značky kočárek a celou sestavu. prostě jsem jen chtěla říctže ne všechny sedačky které se testujou jsou nej a ne ve všech bodech projdou. jasně že bych nešla do takový týsedačky nafukovací. takovej šílenec opravdu nejsem. A už vůbec jsem nechtěla zpochybňovat názor kterékoli z vás.
Doporucuju ti: trosku si precist.
a mrknout na testy sice to neco stoji ale aspon budes o neco chytrejsi.
www.dtest.cz www.ibesip.cz ten ibesip je zdarma
@marki77 píše:
Zatím mi to přijde že každej propaguje hlavně tu značku. Třeba jsem neviděla testy přesně na tu samou co máme my ale typově stejná sedačka se testovala a prošla.
jo, máš pravdu. ale když ono to vlastně JE o značce. firmy jako cybex, maxi cosi, römer, besafe, prostě dělají autosedačky dlouho, a umí to, a jsou dobří. a nepustí z výroby šmejda.
sedačky nemůžeš posuzovat tak, že je to „podobný typ“ co byl v testech, důležité je, aby přesně ta daná byla testovaná. protože ono je třeba rozdíl, jetsli ten podobný typ vyrobí casualplay, nebo roemer.
Kattkka,prostě co napíšu tak musíš překroutit. nenapsala jsem že se řídím heslem jedna paní povídala.
@marki77 píše:
Kattkka,prostě co napíšu tak musíš překroutit. nenapsala jsem že se řídím heslem jedna paní povídala.
Co jsem prekroutila si precti co pises. ![]()
kattkka, tak pod názor tvé známé bych se teda opravdu nepodepsala.
@marki77 píše:
kattkka, tak pod názor tvé známé bych se teda opravdu nepodepsala.
Rozdil tam je ale jedno maji spolecne. ![]()
Ale pokud jsem dobře četla @marki77 nenapsala jakou konkrétně mají autosedacku. Třeba mají jane nebo casualplay a ty se také řadí mezi ty lepší a kvalitnější sedačky.
Já osobně si myslím, že to, že některé značky prošly dTestem neznamená, že jenom ony jsou kvalitní a ty které by si měli všichni kupovat.
@veverik píše:
Ale pokud jsem dobře četla @marki77 nenapsala jakou konkrétně mají autosedacku. Třeba mají jane nebo casualplay a ty se také řadí mezi ty lepší a kvalitnější sedačky.
Já osobně si myslím, že to, že některé značky prošly dTestem neznamená, že jenom ony jsou kvalitní a ty které by si měli všichni kupovat.
Ale dala odkaz na prvni strance.
![]()
@veverik píše:
Na prvni strance.Hele to ze nemaji test o necem svedci.Je spousta sedacek ktere maji testy. I napriklad graco junior za 1100kc ale ma ten test. Spatny nebo zadny je dost zasadni chyba.Ten vyrobce o ten test muze zazadat.
@veverik píše:
odkaz na sedačku tam byl. Jané např. dlouho na sedačky testy neměla, a na tu, co měla, vyšel příšerně (starý Matrix), casualPlay taky zrovna nezářil.. kočárky jsou to fajn..
(na druhou stranu, britax má sedačky dobré (roemer) a u kočárků se jim povedl jeden..
prostě každý se má držet svého kopyta
)
A ono nejde o to, že sedačka která není testovaná je nutně špatná, to myslím nikdo netvrdil. ale kde mám jistotu, že ochrání moje dítě tak, jak má? nikde, protože pohledem fakt nepoznám, jestli se po nárazu nevytrhne isofix, anebo něco podobného, i renomované značky kočárků měly průšvihové autosedačky. Ten test (úspěšný) je pro mne vodítkem, jak daná sedačka plní to, co má. Ano, i netestovaná může být OK ale já to určitě nehodlám na svých dětech testovat, a proto bzch to neradila nikomu jinému.
ještě bych dodala, že ano, existuje něco jako homologace, podle ECE normy. ale upřímně, EU by se měla přestat starat o blbiny a konečně udělat něco s podmínkami prodeje zádržného systému pro děti, protože odborníci dlouhodobě volají po zpřísnění pravidel, dlouhodobě danou normu kritizují jako bezzubou, jako ubohou. a nic se neděje. Hlavně, že budeme mít označení alergenů v jídelním lístku apod. ale na trhu jsou s jejich požehnáním autosedačky nespňující základní parametry.
Aha, tak to se omlouvám, odkazů jsem si opravdu nevšimla, moje chyba.
@veverik píše:
@quinny hmm. To mám jako autosedačku tahat 350 km daleko vlakem?!
Ano, pás od auta by se měl používat od 15 kg, ale pokud nejde dítěti přes hlavičku, nijak ho neškrtí ani neohrožuje, nevidím důvod proč bych ho nepoužila, když jiná možnost v tu chvíli není. Samozřejmě by bylo pro tak malé dítě lepší použít pětibodový pás, ale když to není možné, vzhledem k tomu, že to výrobce jaksi podcenil, není jiná možnost.
Vlak to uveze, já bych jí radši táhla vlakem ale to si hold rozhodne každý sám.
Ten důvod je ten, že váha je NEJDŮLEŽITĚJŠÍ kritérium pro použití zádržného systému…napadlo tě třeba, že to může být příliš lehký a nebude na to reagovat předpínač pásů v autě např ![]()
A ten výrobce to třeba podcenil záměrně, právě aby předešel tomu poutání dítka v zimním oblečení, což je za mě teda taky dobrej úlet..protože tím pádem je úplně jedno jakou máš autosedačku, když ti z ní dítě vyletí
ale to bude to staré komu není rady…no nic…
Do sedacky se poutame bez bund.Je to i v navodech.
Ale komu neni rady tomu neni pomoci. Mimochodem to ho zrovna muzes hodit na podsedak efekt stejne ale stoji 150kc.