Autosedacka 9-x kg (????)

Anonymni
24.9.09 13:14

Autosedacka 9-x kg (????)

Dobry den,
snazim se vybrat autosedacku 9-x kg. Libilo by se mi 9-25 kg, ale pokud budu hledet na nejakou bezpecnost, tudiz znacky Romer/MaxiCosi, ktere jsou pry nej, tak v tomto kg rozmezi zadne nemaji…
A tak se ptam:

• je rozmezi 9-25 kg „spatna“ volba?
  • co Babypoint? Nikde jsem zadne testy na tuto znacku nenasla, dle www.autosedacky.estranky.cz proto, ze ta znacka se neprodava jeste tak dlouho…
  • kdyz budu hledet na ten kod nebo jak to mam nazvat - ze kdyz je za lomitkem 04, tak to znamena, ze splnuje pozadavky na prip. bocni naraz, tak by to melo znamenat jakousi „zaruku bezpecnosti“?

… Se mi proste nechce kupovat sedacku „jen na chvili“, resp. do tech 18 kg :(
Se omlouvam, ale jsem z toho teda zmatena 8O :D
Diky, katka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
24.9.09 13:31

Sedačky 9-25 nedělají žádné značkové firmy, protože nejsou tak dobré, ( stejně jako většina vícekategorických).
Značkové firmy dělají vždy jednokategorické sedačky, tudíž 0-13, 9-18 a 15-36, které zabezpečují nejlepší ochranu vždy pro konkrétní váhovou kategorii dítěte. a každý kdo do sedaček dělá Vám určitě doporučí jít do 9-18, vždyť to není na chvíli, je to do cca 4 let.( po té 9-25 stejně musíte koupit další 15-36, stejně jako po sedačce 9-18, takže následná sedačka Vás nemine).
A z toho odkazu, jistě tam nepíšu, že Babypoint nemá žádné testy, protože se nedělá dlkouho, ale je to proto, že ty nezávislé testy ADAC/ OAMTC se dělají v německu a rakousku, a protože se v těchto zemích tyto sedačky neprodávají, tak je ani nemůžou testovat, když je nemají kde koupit, ev. někteří výrobci nechtějí dát k testům.
Ostatně určitě Vám doporučím jít do osvědčené značky, která tímto testem prošla, a tudíž máme hmatatelný výsledek, jak je dobrá či nikoliv.
Ještě k tomu kódu: ECE R 44/04, nebo 44/03, to je homologace sedačky, že smí být provozována na evropských silnicích, bez ní se sedačka nesmí ani prodávat, ani používat, a bohužel k této homologaci aby ji výrobce na sedačku dostal stačí když sedačka plní určité normy- tj. např,, že materiály nejsou toxické, materiály mají určitou požární odolnost, sedačka má určité rozměry, pásy mají určitou pevnost, kovové části nepodléhají korozi…, a bohužel nemusí k homologaci být Crashtest, který třeba dělá to ADAC, kde se nakonec dozvíte, jak je sedačka dobrá v bezpečnosti, či nikoliv, což by mělo být asi jedno z nejdůležitějších kritérií. Takže i nekvalitní sedačky, které při crashtestu neobstojí mají homologaci a proto určitě vybírejte sedačku, která prošla dobře v testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
24.9.09 14:20

myslím, že všechno, co je universálnější, je v určitém směru kompromisem… v bezpečnosti a i pohodlí dítěte v autě kompromisy nedělám…
myslím, že když odmyslím bezpečnost sedačky, která je nade všechny pochyby nejdůležitější věc, i pohodlí dítěte je důležité a z vejce jde většina dětí před rokem, a je sakra rozdíl v ročním a 4letém a v 9 a 20kg dítěti… prostě nemůže vyhovovat pouze jedna sedačka…

vím, že skoro jediná sedačka, která vyšla dobře v téhle kategorii, resp. 9-36kg je kiddy confort pro. 9-25 měly dost špatné výsledky…

vybírala bych 9-18kg, třeba moje 5,5letá neteř (fakt drobísek), v ní jezdí do teď…

OT - steeve, třeba nakoukneš znovu… synovi se dneska podařilo vytáhnout ruce z pásů (romer safefix), málem mě trefilo, utahuju tak, že mám pocit, že ho zadusím, ale nějak plíživě se mu povedlo postupně ruce prostrčit.. může být nějaký problém v té sedačce? jako že pásy povolí… ?? dříve nám při utahování jako proklikávaly, teď už ne-e… nejsou mu ještě 2..,ale sílu má velikou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.9.09 16:29

Natašo- vy máte na Safefixu Click a Save systém? jestliže Vám kdysi proklikávala při dotažení tak asi ano, takže i nyní musí kliknout, pokud nekline tak není dost utažená, takže dotahovat dokud neklikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.9.09 23:30

Ojoj, omlouvam se za nepresne citovani. Takhle vznikaji famy…
OK, myslim, ze uz mam jasneji, resp. spis jasno :)
Diky moc, k.

• Citovat
  • Upravit
10482
25.9.09 21:42

Steeve, ano, ze začátku pásy proklikávaly, v květnu jsme jí dávali do reklamace kvůli noze a od té doby nekliká. i když bych syna pásem zadusila, neklikne… manžel má docela sílu a utahuje hodně moc, to on si toho všimnul. sedačka, kterou jsme měli jako náhradní to nedělala… nevím, co si o tom mám myslet… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.9.09 09:48

no tak to taky nevím, musel bych to vidět, zkus mi třeba poslat fotku sedačky, ať vím stoprocentně jestli má CaS systém, a pokud ano, tak by měla stále klikat, dole je můj mail, tak mi kdyžtak napiš a zkusíme to pořešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.9.09 10:31

díky moc, fotku pořídím. jinak je kupovaná v září 2008, safefix trendline marcel… bylo to standardně co se prodávalo, žádná akce na jinou kolekci nebo tak..
jestli CAS nemá, nevím, proč předtím klikala, …
jo, na papíru o reklamaci od dovozce mám číslo R93157000, na faktuře ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.09 21:51

2STEEVE:
prosim prosim, jeste mi napiste - jak se tvarite na ojete autosedacky? Chtela bych Romer Kinga, ale max. do jakeho roku mam jit? Resp. je nejaky vetsi rozdi mezi treba letosnim a r. 2007?
Diky, katka

• Citovat
  • Upravit
7159
30.9.09 22:21

Když budeme porovnávat stejnou sedačku, třeba King plus, tak modely 2007, 08, 09 se liší pouze potahem- jinak jsou stejné.
U ojeté sedačky bych šel pouze do takové, u které znám její historii- takže třeba od kamarádky, kde vím, že nebyla bouraná a pod.
Stáří pouze takové, abych tu sedačku dokázal využít, vzhledem k tomu, že se sedačky mají po 4-max. 6 letech vyřadit z provozu, tak u sedačky 9-18, kterou budu potřebovat na další 3 roky bych šel do max. 3 roky staré- ne starší, to už pak nemá význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.10.09 20:14

A da se nejakym zpusobem poznat, ze sedacka byla bourana? - Krome jasne viditelnych priznaku, jakoze to bude nekde napraskle apod.?

Jinak moc dekuju za info :)

• Citovat
  • Upravit
7159
3.10.09 17:20

dá se poznat pouze velké poškození, ale jestli jsou uvnitř sedačky mikrotrhlinky, které při příštím nárazu povolí a sedačka se rozpadne to nikdo pouhým okem nepozná, na to jsou přístroje- dají se sedačky otestovat u výrobce, bohužel tento test sedačky je dražší než sedačka nová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.10.09 21:44

No Steeve, ponevadz a protoze nejdou tyhle ojety sedacky sehnat a protoze mi tak hezky odpovidate… tak se teste na obchod :)
Diky, katka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí