Autosedačka MULTIMAX nebo MEGAMAX 9 - 36 kg

7159
15.9.09 11:47

reed, za mě bych ti ji určitě nedoporučil , nebudu to dlouho rozepisovat, projdi si tady ty odkazy na nebezpečné autosedačky: https://www.emimino.cz/modules.php?…
sice ta nebezpečná je Megamax s isofixem- ta úplně propadla v testech, ale i ta bez isofixu není o moc lepší, hlavně tato značka co dělá sedačku Megamax/ Multimax, tudíž značka IWH, tak pokaždé když jejich sedačky byly v testech, tak měly problémy( loni jejich model Trade Vario…)

pokud sháníš sedačku 9-36 tak je jich plno jiných , které jsou dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
15.9.09 21:36

Já mám megamax, a jsem s ní naprosto spokojená. Nevím čím propadla v testech … ráda bych to věděla :). Mě se na ní nezdá nic nebezpečného :-O

• Citovat
  • Upravit
11530
15.9.09 22:44

Měla jsem možnost výše zmíněnou sedačku osahat si, upevnit do auta a vůbec celkově důkladně prohlédnout - a je to fakt hrůza. Možná mám tento názor proto, že mám srovnání s mnohem kvalitnějšími sedačkami. Z mého pohledu je to hrozné monstrum, při upínání v autě jsme se hodně zapotili. Navíc po vyndání toho zmenšovacího dílu mi přijde málo polstrovaná a celkově dost tvrdá. Vzhledem k ceně 2700,– Kč na mě dojem neudělala. Já jsem pořídila nakonec sedačku jen o 1300,– Kč dražší, ale v této kategorii nejkvalitnější. Musím říct, že mi těch 1300 Kč stálo za to.
Bohužel vím, že se tyto sedačky masivně prodávají, protože spoustě rodičům jde především o cenu. Tím nechci říct, že je to andělo tvůj případ. Ne každý má možnost ohmatat a vyzkoušet si více sedaček a spoustu lidí po informacích o sedačkách ani nepátrá. Dnes a denně mě lidi udivují jak jsou absolutně neinformovaní co se autosedaček týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
16.9.09 07:23

Sati - tak s jinými sedačkami zkušenost nemám. Tuhle jsem měla možnost vidět u kamarádky, a prozkoumat jí. .. a já osobně jsem na ní nějaké závady které by mi vadily, nenašla. tak nevím … Upínání se mi oproti staré sedačce 0-18 zdá u téhle mnohem snažší, a líí se mi že je sedačka přivázaná celá, a ne jako předtím kdy byl pás veden v podstavci a vzadu v plastu. … no mezi mnohými v téhle kategorii se mi prostě zdá dobrá.
Tak by mě zajímalo, co je naní dle testů závadné).

• Citovat
  • Upravit
93
16.9.09 08:10

Andelo, závadné je na ní nejspíš to jak se chová v případě nehody, což ale bohužel zjistíš až při té nehodě :?
Pohodlí pro dítě je samozřejmě důležité, ale to jsou ty kvalitnější taky a pro mne jsou nejdůležitější výsledky v nezávislých testech :wink: Navíc ten cenový rozdíl tam už není tak veliký, my od narození jezdíme v Romerkách a určitě to bude i ta poslední :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.09 08:17

andelo, ono by stačilo, kdybyste si pustila videoz testů, nebo prošla všechny ty testy, na tom videu je vidět jak se Megamax při nárazu v 50km/hod utrhne a i s dítětenm proletí čelním sklem, předpokládám, že v autě jezdíte i rychleji, a nechtěla byste toto začít.- proto propadla u testů.
všechny testy i videa zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
tady je přímo česká verze testu : http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/59
tak si to pročtěte, jak dopadla Megamax
proto se ty testy s Crashtesty dělají, protože to je to, co normální člověk předem nedokáže odhalit, když si sedačku prohlíží- na pohled může být dobrá, ale jak se chová při havárii to bez crashtestů nepoznáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.09 09:28

Pallas je novinka, na trhu je od minulého týdne, takže ještě nemohla být v testech, nicméně, Pallas je vlastně Solution X-, který má pro děti 9-18 navíc záchytný stolek,a později se stolek odendá a používá se jako samotná Solution X ,
a Solution X jako taková dostala v testech 4 hěvzdičky a řadí se mezi nejlepší, takež počítám že až se v nových testech 2010 objeví dbude na tom Pallas dobře
jinak nikdy jsem nebyl moc zastáncem sedaček s pultíkem, jsou velice bezpečné, ten pultík má větší plochu než pás, takže dobře drží dětské tělo, vždycky mě vadilo, že je tam méně místa pro dítě( vlastně používali to snad jen sedačky Kiddy) ale u toho Pallasu je místa více, tam u sedačky jsou fotky i mých dětí,
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… že se tam vejdou, takže asi přehodnotím názor na sedačky s pultíkem, nicméně všem, bych doporučoval ji před koupí vyzkoušet, jak se bude dítě na ten pultík tvářit- ne každé ho snese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.9.09 01:18
steeve píše:
andelo, ono by stačilo, kdybyste si pustila videoz testů, nebo prošla všechny ty testy, na tom videu je vidět jak se Megamax při nárazu v 50km/hod utrhne a i s dítětenm proletí čelním sklem, předpokládám, že v autě jezdíte i rychleji, a nechtěla byste toto začít.- proto propadla u testů.
všechny testy i videa zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
tady je přímo česká verze testu : http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/59
tak si to pročtěte, jak dopadla Megamax
proto se ty testy s Crashtesty dělají, protože to je to, co normální člověk předem nedokáže odhalit, když si sedačku prohlíží- na pohled může být dobrá, ale jak se chová při havárii to bez crashtestů nepoznáte.

No jestli jsem to dobře z testu pochopila, tak sedačka se utrhla když byla přidělaná na tom podstavci … a já mám sedačku bez podstavce. Celá je připásaná pásy, a ne někde zadem, ale z předu. Takže pak můžou selhat jedině pásy které poutají dítě …

• Citovat
  • Upravit
7159
17.9.09 09:43

andelo, když si přečtete komentář pod obrázkem v českém testu u té Babymax tak tam se píše:
Sedačka připevněná na základně
Isofix se vytrhla z konstrukce
a vystřelila dopředu. Při použití
bezpečnostního pásu vozu byla
ochrana při čelním nárazu pouze
dostatečná. Velké riziko chybné
instalace. Tvrdé polstrování
a nekvalitní zpracování.

takže i za použití pásů byla ochrana pouze dostatečné, a velké riziko chybné montáže- když ji špatně namontujete tak i bez podstavce se může utrhnout, i bez toho podstavce není moc dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.9.09 17:49

steve, ja to beru že to tam je napsaný … jen nechápu technickou stránku (jsem šťoural já vím :D) Když je sedačka připásaná přes opěradlo zádové, jakože dle návodů úplně přes, jediné co by se mohlo utrhnout jsou kšíry které drží dítě … (omlouvám se, jsem li moc morbidní). U bývalé sedačky se pás vedl zezadu byl veden v plastových úchytech podstavce (který byl vlastně jeden kus podsedák i a opěrkou a na tom teprve přidělaná samotná sedačka) tak tam to chápu … ale nechápu to u té megamax … . Sedačka se pásy poutá tak, jako by se i se sedačkou připoutalo dítě velkými pásy auta … akurát tam to dítě není, ale má pak vlastní pásy. Chápeš co tím chci říct …

mmch a v tom testu co je odkaz, je megamax jedinná ve své kategorii, a není psané pro kterou kategorii jí zkoušeli .. to je pro mě třeba taky trošku podstatné … nebo jí zkoušeli „s miminem, s batoletem, i školákem 10tiletým??“

ach jo, asi moc šťourám .. ale tím nechci říct že na testy kašlu a nedbám o bezpečnost dítěte .. ale když už tak bych ráda věděla víc no. Sedačku jsem koupila, vybírala jsem, volila jsem dle mého zlatý střed … nechtěla jsem úplnou šitku …

• Citovat
  • Upravit
7159
18.9.09 08:24

andelo, ono asi nejde dopodrobna psát u každé sedačky v čem je přesně špatná či dobrá, kde se stala chyba, ale před několika lety se dokonce u jedné sedačky prodřel pás , který ji držel o ostrou hranu sedačky, protože byla špatně zkonstruovaná a na první pohled to třeba není vidět, až když jsou pak nárazy v několikakilometrové rychlosti a ta váha sedačky narůstá tak se to teprve projeví, protose dělají ty crashtesty.- takže na podrobnosti v čem je špatná by ses musela zeptat techniků, co prováděli testy- já u těch testů nebyl. A zase uvedu příklad, i o 1 cm širší pásy, které drží dítě ten tlak při nárazu na dítě zmírní několikanásobně, takže pokud u té Megamax píší, že při čelním nárazu je ochrana pouze dostatečná, tak se bude jednat o chybu někde okolo držení pásů nebo sezení dítěte - moc úzké pásy že tlačí, nebo nevhodně daleko od sebe a pak škrtí, nebo sjíždějí , nebo pásy se nadají dostatečně dotáhnout aby držely, nebo i nevhodný sklon sedačky, že je tam dítě moc, nebo málo zalomené/opřené, , atd. těch faktorů může být mnoho.
sedačky se jinak zkoušejí vždy s figurínou( figurínami) pro kterou kategorii jsou dělané, takže sedačky 0-13 s figurínou miminka, sedačky 9-18 s figurínou 1 a 4 leté dítě, a sedačky 15-36 s figurínou 4,7,a10 letého dítěte, pokud jsou sedačky vícekategorické jako třeba ta 9-36 tak tam berou 1,4,7,10 leté, takže ve všech věkových kategoriích- a proto ty vícekategorické také většinou dopadnou hůře než ty jednokategorické, protože když tam po:,–(í malou figurínu do velké sedačky, tak je předpoklad, že tam „plave“ a nedrží tak dobře jako v sedačce pro svoji kategorii
věřím, že jsi vybírala podle nejlepšího svědomí, i s ohledem třeba na finanční stránku, třeba si v té době neměla ani ponětí o nějakých testech, proto vždycky všem radím, ať se nejdříve kouknou do testů- to je totiž jediné měříttko, jak jsou které sedačky dobré( jak píše jedna značka ve svých prospektech- potah s medvídkem Vám život dítěte nezachrání), a pak z těch dobrých v testech si vybrat tu, která se nám líbí, ve které se cítí dobře dítě a na ktrou máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čerm!
29.10.10 19:06

Nezdá se nebezpečná

Máme megamax sedačku a jsou věci, které se mi na ní nelíbí. Myslím, že se nejedná o bezpečnost, ale o komfort. Utahování sedačky do sedadla dá skutečně práci. Pak je pevné. Špatně se povolují/utahují popruhy, ale když se už nastaví, jsou OK. Hrozná je 10kg hmotnost sedačky. Je to fakt monstrum. Nastavování šířky je praktické. Oceňujem hlavně mesh potah, dítě se nám v ní nepotí. Zpracování je strašné. Stačí sedačku rozebrat kvůli vyprání a skoro jí nedáte dohromady. Plast konstrukce je nějaký trapný recyklát, nebo co, asi pro to ta váha. V octavii s ní není moc místa. Má strašný prostor za zády dítěte. Vlastně jsem chtěl koupit druhou pro druhé dítě,ale jak to tak píšu, říkám si, že spíš nějakou jinou.

• Citovat
  • Upravit
1
19.9.12 11:39

Autosedačka megamax

Dobrý den Andělo, měla bych na vás takovou prosbu. Dočetla jsem se, že máte autosedačku megamax. Já jsem ji teď koupila přes mimibazar a nevím si rady s montáží pro úroveň 0-9 kg a taky nevím, jestli ji mám kompletní-návod k ní už nebyl. Mohla byste mi prosím poradit, popřípadě poslat naskenovaný návod na tuto montáž? Moc byste mi tím pomohla. Děkuji, pokud Vám to vyjde, pošlete to prosím na mail: ***@seznam.cz

S pozdravem
Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí