Tak ted babo rad.....

Anonymni
14.9.09 11:49

Tak ted babo rad.....

Ahojky holky,nase dcera -skoro 7.mes,ma autosedacku Jane Rebel…ale dcerka je docela dlouha,ale hubena-ma malo pres 7kg…a sedacku ma uz akorat(hlava zaroven ze sedackou)…Zkousela jsem ji dat do sedacky Maxi Cosi 9-18kg,ale je tam jak v tanku…Dcerka jeste nesedi,myslite,ze mam poridit jeste na par mesicu treba autosedacku od Chicca-ty jsou vetsi,nebo ji mohu dat do te Maxi Cosi??Poradte prosim nezkusene…Diky jaja

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11725
14.9.09 11:54

Re: Tak ted babo rad.....

Ahoj Jajo
pokud malá nemá těch 9 kg, tak bych ji určitě do větší sedačky nedávala. Nevím zda to bylo psáno u atestů na autosedečky, že by se ta váha měla opravdu dodržovat. Kdyby měla 8,5kg tak možná je to jiné,ale pokud je to takový drobek??Pokud ji hlavička nepřesahuje okraj autosedačky, tak bych ji možná nechala v té původní. Malá má necelých 8 měsíců a necelých 7,5kg a stále ji máme ve vajíčku Maxi cosi, nohy jsou akorát,ale hlavička je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.9.09 12:04

No my jsme Jonáše taky v 7mi měsících museli dát z vajíčka Jané do většího vajíčka - měli jsme Chicco autofix. Koupila jsem ho za polovic od kamarádky a skoro za stejnou cenu pak i prodala. Obě jsme ho totiž využívali jen tu chvíli, kdy dítko vyrostlo z této malé. Takže byla stále moc pěkná a v záruce.
Nebo si větší vajíčko půjčte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
14.9.09 12:53

Určitě do vajíčka, nemá váhu ani věk na větší sedačku. V případě nárazu v posměrově sedačce by to mohlo být dost špatné.

Já jsem teď řešila, co a jak, máme MC citi a nějak mi z toho vyrůstá už teď, hlavně pásy už nejdou dát výš a už teď je má pod úrovní ramen.

Takže budeme mít už tento týden nové vejce, od Romer, ty jsou prý největší.
Ještě jsem zvažovala 0-18kg, ale tam jsem se bála o bezpešnost, ale teď jsem narazila na bezpečnou 0-18, besafe, ale stojí kolem 9000,–. Zase ji má dítě na dlouho a může jezdit až do 2 let v protisměru, tak uvidím, jestli u ní ještě neskončíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.9.09 13:19

na 7 měsících je ještě malá jít do posměrné sedačky 9-18, a pokud ve stávajícím vajíčku již má hlavu u okraje tak už musí do jíné sedačky, to není dobré, takže možnost pořídit( nebo lépe půjčit) větší vajíčko, mezi největší patří Römer Baby safe plus, nebo Besafe IZI Sleep, a nebo jít do sedačky 0-18, kde by mohla být stále ještě v protisměru.
ale do posměru může jít nejdříve na 9kg, 9měsících a musí sama sedět, ne dříve, a čím později to bude tím lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.9.09 14:08

Mooc vsem diky za vycerpavajici odpovedi.Netusila jsem,ze Jane vydrzi tak kratce…U syna jsem mela starsi Chicco a pamatuji se,ze v nem byl cca do roka.Tak me to ted trochu vykolejilo…Poridim tedy starsi vajicko,diky moc!!!!

• Citovat
  • Upravit
Letiie
13.11.09 23:41

Já nevím, ale my máme Rebela ještě na 15 měsících. Hlavička stále akorát (ono to jen brzo vypadalo).

Jediné, co mi dělá starosti, jsou ramínka versus pásy.
Všude se píše, že rozhodující je hlavička a hmotnost. Steeve ale v jedné reakci na dotaz doplnil i ramínka - máme je už za rameny (naštěstí ne pod ručičkou). Snad je to však ale stále bezpečnější než sedačka otočená dopředu.

• Citovat
  • Upravit
7159
16.11.09 15:45

Letiie, k těm pásům- nesmí njít dítěti pdo ramínka, v tu chvíli již nemají funkci, protože můžou z ramínek sklouznout a dítě pak vlastně nedrží a dítě poletí pří nárazu dopředu, takže hraniční hodnoty u vajíčka jsou- max. 13kg, hlavička max. k okraji( někteří výrobci doporučují raději 2cm pod okraj) a pásy nesmí jít pod ramínka- v tu chvíli raději už do větší sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí