Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, potřebuju poradit
Uvažuji o kombinovaném kočárku s autosedačkou. Docela se mí líbí ABC Design a Chipolino, ale nemůžu najít vůbec žádné info o crash testech a bezpečnosti autosedačky - ta je z celého kočárku nejdůležitější. Poradíte někdo, která je bezpečnější? Díky moc!
A proč si nekoupíš autosedačku zvlášt ? Ty autosedačky v sadách ke kočárům nestojí za moc. Abys nedopadla jako já. Koupila jsem chicco sadu a nakonec autosedačku Romer be safe plus protože to chicco bylo blbý. Ta Romerka fakt super malej v ní byl spokojenej a co je nejduležitější byla jsem v klidu že má jednu z nejbezpečnějších autosedaček na trhu. Doporučil jí Steeve.
na některé ABC design kočárky lze nacvaknout i roemer. ale jen na některé. chipollino snad není komatibilní s ničím jiným.. navíc ani kočárek není nic moc značka (kvalitní), je tu i diskuze o reklamacích téhle značky..
k nejbezpečnějším vajíčkům patří Maxi cosi cabriofix, roemer babysafe, Jané strata, .. nejlépe s isofixovou základnou (tam získaly MC a roemer nejvyšší ocenění ++ v ADAC testech), případně aspoň základnou na pásy.
já původně trvala na kompatibuilitě sporťáku se sedačkou, nakonec jsem si stejně koupila zappa a sedačku vozila poku dbylo potřeba na něm, na sporťák už jsem jí nenasadila.. takže za mě lépe vybrat sedačku s podvozkem (golfkama) podle bezepčnosti a sporťák zvlášť podle toho, co chceš, kočár budeš přecijen používat hodně a je škoada slevovat z vlastností kvůlli sedačce, která je ale zase do auta důležitější než cokoliv jiného..
já byla nakonec moc spokojená, zappí podvozek jsem vozila stabilně v autě a spor´ták neničila neustálým skládáním.. stejně, když jsem jela na výlet, brala jsem celý kočár a nepotřebovala sedačku.. to je ale na každém..
jenom doplním
Bezpečnostně výborná sedačka v setu s kočárkem je Tario od Teutonie. Ale ta jde jenom na Teutonii, takže to je asi stejně mimo to, co Tesska chtěla. Jenom spíš doplňuju, že i v celém setu se najde opravdu kvalitní vajíčko.
![]()
Kačík, tak když jde o Teutonii je asi kvalitní vše - i autosedačka…Nemůžu si tu značku vynachválit… ![]()
Kačík3 píše:
jenom doplnímBezpečnostně výborná sedačka v setu s kočárkem je Tario od Teutonie. Ale ta jde jenom na Teutonii, takže to je asi stejně mimo to, co Tesska chtěla. Jenom spíš doplňuju, že i v celém setu se najde opravdu kvalitní vajíčko.
To je pravda mám Teutonku a je to super kočár jen ta cena nic moc. Ta sedačka je taky dost drahá. Tu Romerku seženeš kolem 3500 a to je slušný.
Kačík3 píše:
jenom doplnímBezpečnostně výborná sedačka v setu s kočárkem je Tario od Teutonie. Ale ta jde jenom na Teutonii, takže to je asi stejně mimo to, co Tesska chtěla. Jenom spíš doplňuju, že i v celém setu se najde opravdu kvalitní vajíčko.
jenže teutonia tario nebyla v testech ADAC takže já si ji netroufám označit jako kvalitní, protože to neumím posoudit (narozdíl od kočárku, tak to umíme sami
). nicméně, na teutonii lze nasadit nejen roemer ale i maxi cosi.
jako těch variant je samozřejmě hodně. jen v reakci na ABC nebo chipollino mě napadlo stejně jako pandoru vybírat zvlášť..
Prosimtě potřebovala bych konzultaci
Chtěla bych golfky aby tam šla nasadit ta Romerka baby be safe bez adaptéru. Zároven by to měl být kočár nenáročnej na místo ( něco jako nany buggy ) když se složí ale abych tam ted mohla vozit roční dítě. Uff úplně mě to vyčerpalo. Dík moc jsi zlato
No já tady nechtěla přímo vychvalovat Teutonii, ale když jste se přidaly…
Za dva roky používání jsem nenašla chybu.
Ale to je trošku mimo tuto diskusi.Ještě jsem chtěla dodat svůj názor. Tessko, osobně bych opravdu zvolila autosedačku, která má za sebou nějaké testy. A je úplně jedno, jestli jezdíte dvakrát do roka a nebo každý den. V tom autě nikdy nevíš. Tady asi záleží na tom, jestli budeš hodně používat sedačku s podvozkem. My jsme to používali hodně, ale taky díky tomu, že jsme měli autosedačku nacvaknutou na bázi v autě a nemuseli jsme pořád připoutávat a odpoutávat pásama.
hmm, tak mám poct, že roemer snad bez adaptérů nacvaknout nejde nikam. ani britax kočárky, třeba B mobile, taky musí mít adaptér, teutonie taky ![]()
To je blbý . Musim něco vymyslet . Ty jsi takovej odborník na kočáry tak kdyby tě něco napadlo tak mi prosím dej vědět. Dík
Natašo, steeve někde v diskusi psal,že Tario ve spojení se základnou měla 4 hvězdy
A já jsem to někde na netu četla taky. Ale je fakt, že tam jdou nasadit i maxi cosi a roemer. Ale já to myslela obráceně.Teutonii nenasadíš kamkoliv.Takže jsem to v minulém příspěvku napsala asi trochu „dvojsmyslně“ a nepochopitelně.Omlouvám se.
Díky moc všem. Já určitě nechci koupit něco levného a málo bezpečného, abych si to pak nevyčítala. Na druhou stranu si naši obchodníci účtují až 100% marže a nechce se mi někoho přeplácet
Nejradši nějakou zlatou střední cestu…ještě mě napadlo, co Bebé Confort nebo Peg Perego?
Tesska píše:
Díky moc všem. Já určitě nechci koupit něco levného a málo bezpečného, abych si to pak nevyčítala. Na druhou stranu si naši obchodníci účtují až 100% marže a nechce se mi někoho přeplácetNejradši nějakou zlatou střední cestu…ještě mě napadlo, co Bebé Confort nebo Peg Perego?
Tessko, jak jsi přišla na to, že si naši obchodníci účtují 100% marže ??? prodávám kočárky a sedačky už pár let, ale o takových maržích si můžu nechat zdát.
jinak k tvému dotazu, na kočárky ABC jdou nasadit třeba sedačky Römer baby safe plus, nebo MC Cabriofix. To jsou nejbezpečnější vajíčka na trhu. Peg Pérego má taky dobré vajíčko, je ale o něco menší, takže na PP kočárky, přímo jejich vajíčko.