Autosedačka ABC Design nebo Chipolino?

323
17.11.10 21:52

Autosedačka ABC Design nebo Chipolino?

Ahoj holky, potřebuju poradit :-) Uvažuji o kombinovaném kočárku s autosedačkou. Docela se mí líbí ABC Design a Chipolino, ale nemůžu najít vůbec žádné info o crash testech a bezpečnosti autosedačky - ta je z celého kočárku nejdůležitější. Poradíte někdo, která je bezpečnější? Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
17.11.10 22:03

A proč si nekoupíš autosedačku zvlášt ? Ty autosedačky v sadách ke kočárům nestojí za moc. Abys nedopadla jako já. Koupila jsem chicco sadu a nakonec autosedačku Romer be safe plus protože to chicco bylo blbý. Ta Romerka fakt super malej v ní byl spokojenej a co je nejduležitější byla jsem v klidu že má jednu z nejbezpečnějších autosedaček na trhu. Doporučil jí Steeve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.11.10 22:29

na některé ABC design kočárky lze nacvaknout i roemer. ale jen na některé. chipollino snad není komatibilní s ničím jiným.. navíc ani kočárek není nic moc značka (kvalitní), je tu i diskuze o reklamacích téhle značky..

k nejbezpečnějším vajíčkům patří Maxi cosi cabriofix, roemer babysafe, Jané strata, .. nejlépe s isofixovou základnou (tam získaly MC a roemer nejvyšší ocenění ++ v ADAC testech), případně aspoň základnou na pásy.

já původně trvala na kompatibuilitě sporťáku se sedačkou, nakonec jsem si stejně koupila zappa a sedačku vozila poku dbylo potřeba na něm, na sporťák už jsem jí nenasadila.. takže za mě lépe vybrat sedačku s podvozkem (golfkama) podle bezepčnosti a sporťák zvlášť podle toho, co chceš, kočár budeš přecijen používat hodně a je škoada slevovat z vlastností kvůlli sedačce, která je ale zase do auta důležitější než cokoliv jiného..
já byla nakonec moc spokojená, zappí podvozek jsem vozila stabilně v autě a spor´ták neničila neustálým skládáním.. stejně, když jsem jela na výlet, brala jsem celý kočár a nepotřebovala sedačku.. to je ale na každém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
17.11.10 22:36

jenom doplním :-) Bezpečnostně výborná sedačka v setu s kočárkem je Tario od Teutonie. Ale ta jde jenom na Teutonii, takže to je asi stejně mimo to, co Tesska chtěla. Jenom spíš doplňuju, že i v celém setu se najde opravdu kvalitní vajíčko.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
17.11.10 22:40

Kačík, tak když jde o Teutonii je asi kvalitní vše - i autosedačka…Nemůžu si tu značku vynachválit… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
17.11.10 22:41
Kačík3 píše:
jenom doplním :-) Bezpečnostně výborná sedačka v setu s kočárkem je Tario od Teutonie. Ale ta jde jenom na Teutonii, takže to je asi stejně mimo to, co Tesska chtěla. Jenom spíš doplňuju, že i v celém setu se najde opravdu kvalitní vajíčko. :mavam:

To je pravda mám Teutonku a je to super kočár jen ta cena nic moc. Ta sedačka je taky dost drahá. Tu Romerku seženeš kolem 3500 a to je slušný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.11.10 22:59
Kačík3 píše:
jenom doplním :-) Bezpečnostně výborná sedačka v setu s kočárkem je Tario od Teutonie. Ale ta jde jenom na Teutonii, takže to je asi stejně mimo to, co Tesska chtěla. Jenom spíš doplňuju, že i v celém setu se najde opravdu kvalitní vajíčko. :mavam:

jenže teutonia tario nebyla v testech ADAC takže já si ji netroufám označit jako kvalitní, protože to neumím posoudit (narozdíl od kočárku, tak to umíme sami :mrgreen: ). nicméně, na teutonii lze nasadit nejen roemer ale i maxi cosi.

jako těch variant je samozřejmě hodně. jen v reakci na ABC nebo chipollino mě napadlo stejně jako pandoru vybírat zvlášť..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
17.11.10 23:08

Natašo

Prosimtě potřebovala bych konzultaci :mrgreen: Chtěla bych golfky aby tam šla nasadit ta Romerka baby be safe bez adaptéru. Zároven by to měl být kočár nenáročnej na místo ( něco jako nany buggy ) když se složí ale abych tam ted mohla vozit roční dítě. Uff úplně mě to vyčerpalo. Dík moc jsi zlato

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
17.11.10 23:19

No já tady nechtěla přímo vychvalovat Teutonii, ale když jste se přidaly… :wink: Za dva roky používání jsem nenašla chybu.
Ale to je trošku mimo tuto diskusi.Ještě jsem chtěla dodat svůj názor. Tessko, osobně bych opravdu zvolila autosedačku, která má za sebou nějaké testy. A je úplně jedno, jestli jezdíte dvakrát do roka a nebo každý den. V tom autě nikdy nevíš. Tady asi záleží na tom, jestli budeš hodně používat sedačku s podvozkem. My jsme to používali hodně, ale taky díky tomu, že jsme měli autosedačku nacvaknutou na bázi v autě a nemuseli jsme pořád připoutávat a odpoutávat pásama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.11.10 23:20

hmm, tak mám poct, že roemer snad bez adaptérů nacvaknout nejde nikam. ani britax kočárky, třeba B mobile, taky musí mít adaptér, teutonie taky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
17.11.10 23:25

To je blbý . Musim něco vymyslet . Ty jsi takovej odborník na kočáry tak kdyby tě něco napadlo tak mi prosím dej vědět. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
17.11.10 23:30

Natašo, steeve někde v diskusi psal,že Tario ve spojení se základnou měla 4 hvězdy :nevim: A já jsem to někde na netu četla taky. Ale je fakt, že tam jdou nasadit i maxi cosi a roemer. Ale já to myslela obráceně.Teutonii nenasadíš kamkoliv.Takže jsem to v minulém příspěvku napsala asi trochu „dvojsmyslně“ a nepochopitelně.Omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
18.11.10 07:31

Díky moc všem. Já určitě nechci koupit něco levného a málo bezpečného, abych si to pak nevyčítala. Na druhou stranu si naši obchodníci účtují až 100% marže a nechce se mi někoho přeplácet :( Nejradši nějakou zlatou střední cestu…ještě mě napadlo, co Bebé Confort nebo Peg Perego?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.11.10 08:43
Tesska píše:
Díky moc všem. Já určitě nechci koupit něco levného a málo bezpečného, abych si to pak nevyčítala. Na druhou stranu si naši obchodníci účtují až 100% marže a nechce se mi někoho přeplácet :( Nejradši nějakou zlatou střední cestu…ještě mě napadlo, co Bebé Confort nebo Peg Perego?

Tessko, jak jsi přišla na to, že si naši obchodníci účtují 100% marže ??? prodávám kočárky a sedačky už pár let, ale o takových maržích si můžu nechat zdát.
jinak k tvému dotazu, na kočárky ABC jdou nasadit třeba sedačky Römer baby safe plus, nebo MC Cabriofix. To jsou nejbezpečnější vajíčka na trhu. Peg Pérego má taky dobré vajíčko, je ale o něco menší, takže na PP kočárky, přímo jejich vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí