Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, prosím vás o radu:
Mám 5měsíčního chlapečka, váží 7,5 kg, ale je po tatínkovi dlouhán a tím pádem nám začíná být malá autosedačka-vajíčko, počítám, že tak do dvou měsíců z ní vyroste. Původně jsem si myslela,že to vyřeším tak, že koupím autosedačku 0-18 kg, aby mohl být pořád proti směru jízdy a kolem tak 10 měsíců plus mínus pak autosedačku 9-18 kg po směru jízdy. Tu 9-18 jsem chtěla nějakou „lepší“, měla jsem vybranou Maxi Cosi Priori XP. Teď jsem našla na netu ale autosedačku Bébé Confort Iséos Safe Side Sporty Navy a píšou tam, že jde dát nejdříve proti směru jízdy (když dítě neváží 9 kg nebo ještě pořádně nesedí) a potom jde upevňovat i po směru jízdy. Zdá se mi to pro nás jako ideální řešení. Chci se proto zeptat, jak byste tuto situaci řešily vy a jestli má některá z vás zkušenost s touto autosedačkou (na netu nepíšou, jestli je polohovací, doufám, že ano). Není zrovna levná a s touto značkou nemám žádnou zkušenost, tak nechci šlápnout vedle a u nás ji nikde nemají. Neumím vložit obrázek, tak aspoň odkaz:
http://www.detske-autosedacky.eu/…-1795-p.html
Za každý názor děkuji.
Máte zkušenost s BéBé Confort High Trek?
Přidejte zkušenost s BéBé Confort High...Ahoj Helen. Skusenost s touto autosedackou nemam(mame MC priori ), ale so znackou bebeconfort ano a myslim, ze nebudes lutovat. V testoch bezpecnosti vysli MC Priori a Iseos rovnako.
Tak dobru volbu.
K.
Nasla jsem tuhle, moc se mi libi a je za bezva cenu
http://www.ajuty.cz/shop/index.php?…
Jsem ve stejné situaci,malá (teda velká
) mi vyrůstá z vajíčka,ale nesedí a dlouho ještě nebude…takže jdu taky do Iseosky.
Jen to chce vyzkoušet v autě,někdy protisměr u větší sedačky může dělat potíže. Jinak vajíčko jsme měli taky BebeConfort…bezpečnost jsme nikdy nevyzkoušeli (naštěstí),ale pohodlná,a co se testů týče,tak si taky nevede nejhůř…
Ahoj holky, tak nakonec jsme se rozjeli do sousedního města - je tam dobrý obchod s kočárky a mají i netové stránky a zjistila jsem, že tu sedačku mají. Jenže jsme měli trošku smůlu, neměli ji zrovna na prodejně, každopádně mi ji pan majitel doporučil,že je to přesně pro nás, takže jsem si ji rovnou objednala. Akorát jedno negativum, a to je, že prý u ní (teda spíš u bébe confort obecně) může být dlouhá dodací lhůta, prý to bylo někdy i dva měsíce, tak snad ji budeme mít dřív. Ptala jsem se i nato, jestli se nám do auta vejde proti směru jízdy - máme oktávku - tak prý by neměl být problém. Ještě jednou díky za rady.
Ahoj, máme Iséos půjčený - polohovací je - a to tak, že se dá naklopit do skorolehu (postupně, mnoho poloh) a přitáhnout/odddálit boční opěry - tzn. regulovat šířku. Dělá se to tím světlým kolečkem dole, ovládání je jednoduché. E.
ahoj mi mame
od bebe confort 0-18kg ISEOS OXYGEN,stala spoustu penez,ale je skvela,
splnuje nejnovejsi bezpecnosti normy,je polohovaci,a ma i bocni steny proti narazu,daji se rozsirit podle potreby a velikosti ditete..akorat bezpecnosti pasy jsou nekdy otrava, nez je clovek zapne.
http://familyshop.com.pl/…2-25-34R.jpe /> Je to jedna z nejlepsich znacek vsech veci pro deti vubec,v Italii dost popularni,jedna se o znacku francouzkou.
Mame od ni i vydlicky lahev,nocnik..
Meli jsme i vajicko 0-13kg,nadmiru spokojeni…
http://shopimage.hanmail.net/…ygen_280.jpg
tady je maji on-line v prodeji
http://autosedacky.babypark.cz/…nfort+c1932/
Ahojky,
máme taky autosedajdu Bebe Confort Iseos Safe Sade a jsme nadmíru spokojeni!! Nebrala bych jinou, byla to dobrá investice.
Dá se bezvadně polohovat, dá se rozšiřovat do boku, vozit po i proti směru jízdy…a navíc je i z čeho vybírat, mají krásné potahy!
Sisi
Ahoj holky, řeším teď taky tento problém. Malý (velký) nám vyrůstá z vajíčka a ještě nesedí. Vybrali jsme sedačku Bebe confort iseos safe side, byli jsme ji vyzkoušet i v obchodě (kvůli upínání do auta, máme totiž krátké pásy). Nakonec se nám ale nelíbila, protože ty bočnice okolo hlavičky byly hrozně úzké a malý se v ní ani nemohl otočit. Tato sedačka se prý sama přizpůsobí, jak dítě roste. Mysleli jsme ale, že se dá roztahovat kolečkem - a prodavačka řekla, že to je bebe confort iseos safe side TT! Samozřejmě je dražší, ale nakonec jsme teda objednali tu. Dneska nám měla přijít, tak jsme se ještě na ni koukala na net (hrozně se na ni těším) a s hrůzou jsem zjistila, že tato sedačka nejde přidělat do auta proti směru jízdy! Tak teď nevím… Nemáte někdo zkušenosti s touto sedačkou? díky moc!
My máme iseos safe side 0-18kg a nevím, co ta prodavačka říkala za blbost, ale roztahovat do šířky jde!!!! A jsme s ní moc spokojeni!
Jinak mám pocit, že TT je kategorie 9-18kg a ta je opravdu asi jenom po směru jízdy…! Ale nechcu kecat…
NO UVIDÍŠ…
Jak už jsem tu psala, my máme taky iseos safe
e a jde kolečkem roztahovat do šířky
A náš „malý“ má 96 cm a 15 kg a malá mu teda není, a už vůbec ne úzká! ![]()
Prodavačka byla trošku mimo, ne? ![]()
Iseos Safe Sade i Iseos TT jsou sedačky ve skupině 9-18 kg… ISS je ideální pro děti od věku 6 m. a jde instalovat i proti směru jízdy…
ITT nejde proti směru!
Mrkni sem:
http://www.bebeconfort.cz/iseos.php
holky, díky moc za info! Byla jsem z toho zoufalá, tak jsem přímo volala do bebe confort v ČR a paní mi opravdu potvrdila, to co říkáte. Safe side jde stejně jako TT roztahovat kolečkem dole. A proti směru jde jenom safe side, TT se dává pouze po směru. Prodavačka tu sedačku zřejmě viděla poprvé v životě… Každopádně už máme doma safe side, jenom jsme ji nevyzkoušeli v autě, protože nám prodlužují pásy, abychom ji tam nacpali. Ale doma v ní malej hačá jako král
Ještě jednou díky moc! Šafi (už jsem se zaregistrovala)
Šafi , prosímtě, vám někdo prodlužuje pásy? Kdo, prodejce nebo výrobce…?? Jak jste to řešili? Náš macek se tam sice vejde, ale pásy jsou už tak tak, na doraz…přemýšlela jsem, že koupím stejnou pásovku a dám to prodloužit švadleně na stroji, ale manžel mi to rozmluvil, že to není kočár, kde o nic nejde (tam jsem si ty pásy nechala takto upravit) ale tady jde o bezpečnost v autě a pásy se nijak nesmí upravovat
…což je jasné ![]()
Díky za radu, Sisi
Sisinko, prodlužují, resp. našívají pásy v autoservisu. Teda v neutorizovaným, protože když jsem volala do značkovýho, tak mi chlap potvrdil, že tam jsou šíleně krátký pásy, ale bohužel se s tím nedá nic dělat. Manžel přes známýho zjistil jeden dobrej servis, kde opravý všechny auta a za dobrou cenu. Pásy prý už našívali několikrát, dokonce i pro řidiče. Vyndají je a nechávájí je našívat někde, kde se na to specializují. Manžel je ještě nechal prošít víckrát, než se to dělá obvykle, protože samozřejmě chceme, aby to bylo pro prcka bezpečné. Má to jenom jednu nevýhodu: pás se celý nesmotá, protože se tam nevejde to našitý, takže bude kousek čouhat ven (jestli mi rozumíš, po té, co se odpoutá sedačka). Snad jsem to napsala srozumitelně. kdyby něco nebylo jasné, písni… Šafi
Šafi , ahááá, ty myslíš pás v autě, ten co jím připoutáváš sedačku, že?? No a já myslela
pásy v té autosedačce
, víš?! Že už prcka v té sedačce tak tak připoutám, mohly ty pásy být delší!! Tak nic, já to špatně pochopila
![]()
No ale přesto děkuji ![]()
pa Sisi