Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hlavně pětibod je většinou jen do 18 až 22kg, jak u které autosedačky…potom se to řeší tak, že sedačka je v isofixu nebo volně a poutáš dítě s autosedačkou CA když dítě nevezeš, měla by být sedačka připoutaná pásem..
@Kocicka1987 píše: Více
Jakoze sedačka má být volné položena na sedadle a dítě připoutáne pasem z auta? To se mi zda nebezpečné ne?
@odule píše: Více
Ne, to je standardní, takto fungují všechny sedačky bez isofixu a takto s nimi taky probíhaly případné Crash testy.
@j.a.n.i1 píše: Více
Aha takže proste mám vyndat sedačku z těch pasu a proste ji položit volné na sedadlo a připoutat syna tema pasama z auta. Ale ještě asi se nějak musím zbavit toho petibodovyho pasu. Moc dekuju za radu ![]()
@odule Jojo, ten petibodak vyndat a tedy standardně je fakt jen do 18kg, takže teď to bylo pravděpodobně víc nebezpečné, než jen s tím pásem z auta.
@Janli píše: Více
Jo teď hledám jak odstranit ten petibody pas, ale predtim sem nikde nenašla jak vlastně připoutat sedačku bez pasu a isofixu, ale teď tedy chápu ze sedačka je volné na sedadle
@Anonymní píše: Více
V sedmi letech je pětibodem??? To mu musí těžce nesedět!!! Jak je dítě vysoké a kolik měří? Máte evolvu, že? Máme ji taky v druhém autě. Je prostě dána na sedadlo a dítě se připoutá pasem z auta!
@KKK85 píše: Více
Ok, proste tam bude volné ta sedačka. Nechapala jsem to
on u prarodičů není syn často, já mám normálně isofix.
@Janli píše: Více
No, zrovna padání autosedačky s dítětem pásem z auta bych tam nečekala, není důvod na tom něco točit.
Zdravím,
prosím o radu, máte někdo autosedačku Britax Römer Discovery Plus 2… případně jak jste sní spokojeni?
Máme jedno auto bez izofixu a tak hledám něco univerzálního pro dítě od 5-ti let.
Předem děkuji za rady.
Příspěvek upraven 19.09.24 v 14:29
Ahoj, prarodiče mají v autě sedačku Britax bez isofixu do 12 let, bohužel jsme ztratili návod. Synovi je 7 a už se nevejde do toho petibodoveho pasu. Sedačka je prodělana pasem k sedadle v autě. Jak se prosím řeší Když je petibody pas malý a pas v autě je využít na připoutáni sedačky? Není vlastně čím syna připoutat.. nemůžu ani najít číslo na Britax abych se zeptala. Já mám v autě isofix, ale prarodiče ne. Moc dekuju za jakoukoli radu..