Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Asi jsem mysůeůa DPH, stejnak už asi čekat nemůžem ve vajíčku je už tip top
Nemyslím,že bude o hodně lepší ne?? Ještě se zeptá, nebo co si myslíte co je lepší autosedačka na pásy Romer… nebo s pultíkem Cybex…
Omlouvám se,že pořád otravuji,ale chci vybrat pro svého malého to nejlepší
takže ještě mám pár otázek
jestli je lepší isofix s tou „nohou“ nebo ten pás dozadu?? A koukala jsem na tu novou sedačku Trifix je teda úúúúžasná řekl by jste,že je teda lepší jak Safefix?? A jak jste psal,že se na trh dostane až v Lednu tak na internetu se sehnat i zakout dá ![]()
roniinka píše:
Asi jsem mysůeůa DPH, stejnak už asi čekat nemůžem ve vajíčku je už tip topNemyslím,že bude o hodně lepší ne?? Ještě se zeptá, nebo co si myslíte co je lepší autosedačka na pásy Romer… nebo s pultíkem Cybex…
No obě mají 4*, akorát ve slovním popisu mi přijde, že při čelním nárazu dopadl cybex o něco lépe. ALe zas je otázka jestli máte dostatečně dlouhé pásy a jestli není přílišná pakárna to zapínání pásu přes pultík - mě se třeba moc líbila, ale tohle mě odradilo.
roniinka píše:
Omlouvám se,že pořád otravuji,ale chci vybrat pro svého malého to nejlepšítakže ještě mám pár otázek
jestli je lepší isofix s tou „nohou“ nebo ten pás dozadu?? A koukala jsem na tu novou sedačku Trifix je teda úúúúžasná řekl by jste,že je teda lepší jak Safefix?? A jak jste psal,že se na trh dostane až v Lednu tak na internetu se sehnat i zakout dá
Já mít oko na TT, tak beru spíš tu
podle testů mi přijdou srovnatelné a ta noha přece jen v autě překáží.
roniinka píše:
Omlouvám se,že pořád otravuji,ale chci vybrat pro svého malého to nejlepšítakže ještě mám pár otázek
jestli je lepší isofix s tou „nohou“ nebo ten pás dozadu?? A koukala jsem na tu novou sedačku Trifix je teda úúúúžasná řekl by jste,že je teda lepší jak Safefix?? A jak jste psal,že se na trh dostane až v Lednu tak na internetu se sehnat i zakout dá
Trifix je novika oproti Safefixu TT, tecnicky vyvhází ze stejného základu, ale zapracovali na pohodlí pro dítě, sice se Trifix objevuje na netu,a le ještě se nevyrábí, takže ji nikde nekoupíte, ti co ji nabízejí ve svém obchodě klamou, není na trhu, jen se snaží nalákat zákazníky.
ideálnější je ta varianta Safefix plus- tedy s nohou, protože má možnost i poutání pásem, u starších aut, a nevíte kdy se stane, že budete muset jet jiným autem, které nemá isofix a oko TT, ty sedačky TT jsou odkázané pouze na auta s isofixem a navíc okem TT, jinam nejdou a bohužel aut s okem TT je zatím necelých 30%. Ta noha ničemu nepřekáží, kopíruje hranu sedadla.
Vypada o dost líp taková pohodlná. Myslíte,že když mi malej pohodlně seděl v Safefix,že bude i v téhle ? Myslím kdybych na ní počala tak jí nemám kde odzkoušet, že bych jí rovnou objednala. Docela mě láká na ní počkat. Nevíte kdy asi bude na trhu?? Na tom e-shopu píšou k dostání 1.1.2012 myslíte,že je to pravdivé?? A cena je tam uvedená 7400kč je to možné nebo bude dražší??
na trh se má dostat v lednu 2012, a nikdo nedokáže nyní říci jestli bude již 1.1., spíše ne, němci mají okolo vánoc dlouhé volno a nemakají, takže spíše počítat tak polovinu ledna, a ještě ji žádný dovozce nepřivezl, takže slíbit nyní cenu 7400,– když se ještě zvedne DPH je také otázka
a jestli tam bude Vaše dítě dobře sedět, se nedá posoudit, Trifix ještě nebyl v ČR, nikdo ho ve skutečnosti neměl na vyzkoušení, byl pouze v německu vKolíně n.R. na veletrhu a jen na koukání, nebylo možno si ho ani vyzkoušet.
Jasně chápu no . Tak a ted babo raď
počkat či nepočkat a koupit Safefix . Ach jo
Proč nemohla vyjít dřív ![]()
Tak asi rozhodnuto
počkáme na Trifix
Snad to malej ve vajíčku zvládne do té doby,ale měl by mám jí do 13kg ![]()
roniinka píše:
Tak asi rozhodnutopočkáme na Trifix
Snad to malej ve vajíčku zvládne do té doby,ale měl by mám jí do 13kg
O váhu nejde, to děti většinou nepřekročí, problémem bývají pásy (neměly by jít zpod ramínek) nebo hlavička (musí být 2 cm nad ní)
No hlavička by neměla přečuhovat ne?? Tak ta nám ještě nepřečuhuje. No a při nejhorším v lednu nebudem nikam jezdit a hned jak bde na krámě tak objednávám.
roniinka píše:
No hlavička by neměla přečuhovat ne?? Tak ta nám ještě nepřečuhuje. No a při nejhorším v lednu nebudem nikam jezdit a hned jak bde na krámě tak objednávám.
Nejenom že nesmí přečuhovat, ale musí být ještě 2 cm sedačky nad ní.
Zdravím, mě je teda „sympatičtější“ Chicco Key 1…a taky ta cena je přijatelnější…
Dopadla v testech moc dobře, takže bych brala tuhle.
My jí máme, ale bez Isofixu a taky vše ok.neměnila bych…
Tak přeji dobrý výběr ![]()
Ok super to máme v poho sice mám doma dlouhánka na 10 měsících měl 74 cm,ale máme asi velké vajíčko máme od Chiccca je opravdu velké a brouček má hlavinku dost pod okraj ![]()
Ahoj, už jsem rozhodlá pro Romer trifox
ještě včéra jsem byla v obchodě kde mají Chicco i Romer ,dala jsem si je vedle sebe a teda Romer o sto procent více chráněná než Chicco . Chicco bylo hrozně otevřené a u hlavinky hrozně málo chráněné
oproti Romer . Romer zase hrozně uzounký a málo pohodlíčka. Romer je takové hodně pohodlná . O cenu mi nejde jde mi hlavně o pohodlí a bezpečí mého dítěte takže pro něj jen to nejlepší
Ale děkuji za radu ![]()