Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
prosím prosím máte někdo zkušenosti s touto sedačkou?? Chtěla jsem nejdřív Romer safefix plus tt,ale pak mě nadchla tato. V testech vyšla hodně dobře a má 5 hvězdiček. Tak prosím se všema plusama a mínusama sem. Děkujiii ![]()
5 hvězdiček určitě nemá, to má jen pár vajíček, z jiné kategorie žádná sedačka.
No má pět hvězdiček testovala jí Dekra a ta jí dala 5 hvězdiček
opravdu.
Ja bych se ridila adac testy… jsou hodne objektivni (jsou placene z prodeje d-testu a podobnych casopisu)
http://www.adac.de/…/detail.aspx?… ale nedopadla v nich spatne..
No, ale v tom případě používá nějakou vlastní stupnici, tudíž se to nedá porovnávat s testy ADAC… plus by mě zajímalo, jestli je někde dostupné co a jak dekra testuje, na jejich stránkách, ani za pomoci pana Googla se mi nedaří nic najít.
Nicméně dle ADAC má 4*, což je stejně jako ten Romer.
Ale praktickou zkušenost s ní nemám, vybrala jsem romerku, tedy jinou - nemáme isofix, a jsem s ní moc spokojená.
My jsme ji původně taky chtěli.Asi to chce si ji jet omrknout naživo.My jsme pro ni jeli a pak v obchodě jsem do ní posadila malou.Mě osobně přišlo, že je málo krytá kolem hlavičky a celkově mi přišlo, že malé „neseděla“ ale to je můj názor a i třeba velikostí dítěte.Nakonec jsme koupili Cam travel Evolution.
A osobně se mi z těch dvou co píšeš se mi zdá lepší ta Romer.
u Chicco Key 1 isofix udává Dekra 5, ale jak to oni počítají se neví, u ADACu, kde se porovnávají všechny sedačky má 4, i to je výborné, a je zacelkem slušnou cenu, ale z hlediska pohodlí i velikosti třeba oproti tomu Safefixu je o třídu níž.
u obou ale pozor, musíte mít v autě oko na pás Top theter, bez něj sedačku nepřipoutáte.
Jj ty očka máme
ta romerka se mi opravdu zdála více pohodlnější,ale ted se mi zdá,že jednou se romerka proslavila vyhrála všelijaké testy a ted si jí lidi kupujou kvuli tomu ,že se jednou proslavila,ale testy,že jí nevychází zas tak dobře jaako předtím. Ne?? Slyšela jsem,že jedna holčina žije ve Francii a opravdu,že tam je chicco nejlepší a tady jak už jsem psala se Romer kupuje jen kvuli zdnačce?? TAkže by jste mi radil radči tu Romer safefix?? Je pravda,že se po roce u romerky jakoby to polstrování na zádíčkách rozdrolí nebo nevím jak to popsat jako když něco vyperete a ta výpln se roztrhá a pro deti je to nepohodlné?? Děkuji ![]()
ne Römer nevyhrál jen jedny testy,patří mezi nejlepšíé každoročně, ono totiž Römer vůbec jako první vymyslel autosedačku již v roce 1976, Römer vymyslel i Isofix, a jako první ho vyráběl již v roce 1996, a za dobu testů od roku 2001 do 2011 byl v tesetch 36×, a s průměrem 3,8, kdežto třeba Chicco mělo za tu dobu v testech 23 sedaček s průměšrem 3,91, takže rozdíl skoro 1.
Römer prostě patří mezi nejlepší sedačky, také má spolu s MC jako jedinní výrobci 5* sedačku- tedy MC má Cabriofix, a Römer Baby safe.
Takže Römer je výrobce jedněch z nejlepších sedaček.
Konkrétně u té Chicco Key 1 isofix , má 4* stejně jako Safefix plus TT, takže zde jsou ty 2 stejné, a Chicco dokonce levnější, ale na pohodlí je lepší Römer, je prostornější i lepší polstrování, ale to podle fotky na netu nepoznáte, to musíte zajít do obchodu, postavit vedle sebe obě sedačky a vyzkoušet.
Ohledně polstrování, u levnějších sedaček jako Chicco se používá většinou molitan, kdežto u Römera používají duté vlákno, to je příjemnější, měkčí, ale pokud to někdo vypral s odstřečováním, tak se mu to rozlámalo a a potah již není tak naducaný- ale to samé se stane třeba s dekou, to je prostě špatným uíváním( praním) ale naštěstí zase u Römeru si veškeré výplně, polystyreny či potahy můžete zakoupit náhradní, pokud by se Vám to stalo u Chicca, tak tam nový potah nekoupíte.
Zajděte do obchodu a vyzkoušejte si obě sedačky a uvidíte.
Jojo napsala jsem to špatně , to nám řikal jeden prodejce , že se jednou Romer proslavil a ted se kupuje jen kvůli značce. No mezi MC jsme se taky rozhodovala,ale rozmluvili nám jí kvůli tomu,že je hodně vysoká a dítě nechrání dveře,ale je v okénku = v neezpečí. Je to pravda?? To mu bych věřila protože když se na ní podívám ano je hodně vysoká
My už jsme je na živo viděli
zkoušeli jsme ho do Romer tam byl super krásně místa atd,do Chicca tam seděl taky krásně,ale mín prostoru, a Kiddy,ale nevím ta me neoslovila
Tak už jsem měla jasno Chicco,ale docela jste mě nalomil zase na Romer
ach jo já si asi nevyberu a tento nejdýl příští týden musím objednat
Nebo je ještě nějaká lepší od třeba Romeru než je safefix?? Moc se v tom nevyznám mají jich hrozně moc
Díky.
To jestli dítě „chrání“ okénko nebo dveře bych neřešila, jedno se vysype a druhé zkroutí, ochrana žádná.
Jinak MC tobi je opravdu hodně vysoká, já ji třeba nakonec nevybrala spíš protože při posazování dítěte do sedačky je u nižšího auta slušná šance, že ho člověk vezme hlavou o horní rám dveří. A u vysokého auta aby si člověk nosil stupínek pod nohy ![]()
roniinka píše:
Jojo napsala jsem to špatně , to nám řikal jeden prodejce , že se jednou Romer proslavil a ted se kupuje jen kvůli značce. No mezi MC jsme se taky rozhodovala,ale rozmluvili nám jí kvůli tomu,že je hodně vysoká a dítě nechrání dveře,ale je v okénku = v neezpečí. Je to pravda?? To mu bych věřila protože když se na ní podívám ano je hodně vysokáMy už jsme je na živo viděli
zkoušeli jsme ho do Romer tam byl super krásně místa atd,do Chicca tam seděl taky krásně,ale mín prostoru, a Kiddy,ale nevím ta me neoslovila
Tak už jsem měla jasno Chicco,ale docela jste mě nalomil zase na Romer
ach jo já si asi nevyberu a tento nejdýl příští týden musím objednat
Nebo je ještě nějaká lepší od třeba Romeru než je safefix?? Moc se v tom nevyznám mají jich hrozně moc
Díky.
zatím u Römeru je nejlepší Safefix, ale od nového roku bude novinka Römer Trifix,je vidět zde v katalogu:
http://www.britax-roemercatalogues.eu/cz/2012/
ale když ji potřebujete nyní, tak na tu už asi nepočkáte, na trh se dostane až v lednu
Nevím je lepší když je díte za dveřmi a ne v okénku
ale každého věc názoru. Jinak MC jsou krásné,ale … prostě jsou dost vysoké.
Co máte vy za sedačku??
No potřebujem , malému je 11 měsíců. Klidně bych počkaly,ale už je asi potřeba. a taky jsem slyšela,že se po novém roce mají hodně zdražovat.
nebude se zdražovat, pokud nebude koruna slábnout jako nyní, ale problém je, že letos je DPH na sedačky 10% a odd nového roku je 14%, takže o 4% bude cena vyšší, díky DPH( ale to je u všeho co bylo v nižší sazbě, jako třeba plínky, jídlo, atd.)