Autosedačka Chicco Key 1 isofix

50
21.11.11 21:19

Autosedačka Chicco Key 1 isofix

Ahoj,
prosím prosím máte někdo zkušenosti s touto sedačkou?? Chtěla jsem nejdřív Romer safefix plus tt,ale pak mě nadchla tato. V testech vyšla hodně dobře a má 5 hvězdiček. Tak prosím se všema plusama a mínusama sem. Děkujiii :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101637
21.11.11 21:34

5 hvězdiček určitě nemá, to má jen pár vajíček, z jiné kategorie žádná sedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
21.11.11 21:47

No má pět hvězdiček testovala jí Dekra a ta jí dala 5 hvězdiček ;-) opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.11.11 21:57

Ja bych se ridila adac testy… jsou hodne objektivni (jsou placene z prodeje d-testu a podobnych casopisu)

http://www.adac.de/…/detail.aspx?… ale nedopadla v nich spatne..

• Citovat
  • Upravit
101637
21.11.11 22:05

No, ale v tom případě používá nějakou vlastní stupnici, tudíž se to nedá porovnávat s testy ADAC… plus by mě zajímalo, jestli je někde dostupné co a jak dekra testuje, na jejich stránkách, ani za pomoci pana Googla se mi nedaří nic najít.
Nicméně dle ADAC má 4*, což je stejně jako ten Romer.
Ale praktickou zkušenost s ní nemám, vybrala jsem romerku, tedy jinou - nemáme isofix, a jsem s ní moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.11.11 22:17

My jsme ji původně taky chtěli.Asi to chce si ji jet omrknout naživo.My jsme pro ni jeli a pak v obchodě jsem do ní posadila malou.Mě osobně přišlo, že je málo krytá kolem hlavičky a celkově mi přišlo, že malé „neseděla“ ale to je můj názor a i třeba velikostí dítěte.Nakonec jsme koupili Cam travel Evolution.
A osobně se mi z těch dvou co píšeš se mi zdá lepší ta Romer.

• Citovat
  • Upravit
7159
22.11.11 08:09

u Chicco Key 1 isofix udává Dekra 5, ale jak to oni počítají se neví, u ADACu, kde se porovnávají všechny sedačky má 4, i to je výborné, a je zacelkem slušnou cenu, ale z hlediska pohodlí i velikosti třeba oproti tomu Safefixu je o třídu níž.
u obou ale pozor, musíte mít v autě oko na pás Top theter, bez něj sedačku nepřipoutáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.11.11 08:47

Jj ty očka máme ;-) ta romerka se mi opravdu zdála více pohodlnější,ale ted se mi zdá,že jednou se romerka proslavila vyhrála všelijaké testy a ted si jí lidi kupujou kvuli tomu ,že se jednou proslavila,ale testy,že jí nevychází zas tak dobře jaako předtím. Ne?? Slyšela jsem,že jedna holčina žije ve Francii a opravdu,že tam je chicco nejlepší a tady jak už jsem psala se Romer kupuje jen kvuli zdnačce?? TAkže by jste mi radil radči tu Romer safefix?? Je pravda,že se po roce u romerky jakoby to polstrování na zádíčkách rozdrolí nebo nevím jak to popsat jako když něco vyperete a ta výpln se roztrhá a pro deti je to nepohodlné?? Děkuji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.11.11 08:58

ne Römer nevyhrál jen jedny testy,patří mezi nejlepšíé každoročně, ono totiž Römer vůbec jako první vymyslel autosedačku již v roce 1976, Römer vymyslel i Isofix, a jako první ho vyráběl již v roce 1996, a za dobu testů od roku 2001 do 2011 byl v tesetch 36×, a s průměrem 3,8, kdežto třeba Chicco mělo za tu dobu v testech 23 sedaček s průměšrem 3,91, takže rozdíl skoro 1.
Römer prostě patří mezi nejlepší sedačky, také má spolu s MC jako jedinní výrobci 5* sedačku- tedy MC má Cabriofix, a Römer Baby safe.
Takže Römer je výrobce jedněch z nejlepších sedaček.
Konkrétně u té Chicco Key 1 isofix , má 4* stejně jako Safefix plus TT, takže zde jsou ty 2 stejné, a Chicco dokonce levnější, ale na pohodlí je lepší Römer, je prostornější i lepší polstrování, ale to podle fotky na netu nepoznáte, to musíte zajít do obchodu, postavit vedle sebe obě sedačky a vyzkoušet.
Ohledně polstrování, u levnějších sedaček jako Chicco se používá většinou molitan, kdežto u Römera používají duté vlákno, to je příjemnější, měkčí, ale pokud to někdo vypral s odstřečováním, tak se mu to rozlámalo a a potah již není tak naducaný- ale to samé se stane třeba s dekou, to je prostě špatným uíváním( praním) ale naštěstí zase u Römeru si veškeré výplně, polystyreny či potahy můžete zakoupit náhradní, pokud by se Vám to stalo u Chicca, tak tam nový potah nekoupíte.
Zajděte do obchodu a vyzkoušejte si obě sedačky a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.11.11 12:23

Jojo napsala jsem to špatně , to nám řikal jeden prodejce , že se jednou Romer proslavil a ted se kupuje jen kvůli značce. No mezi MC jsme se taky rozhodovala,ale rozmluvili nám jí kvůli tomu,že je hodně vysoká a dítě nechrání dveře,ale je v okénku = v neezpečí. Je to pravda?? To mu bych věřila protože když se na ní podívám ano je hodně vysoká :-( My už jsme je na živo viděli ;-) zkoušeli jsme ho do Romer tam byl super krásně místa atd,do Chicca tam seděl taky krásně,ale mín prostoru, a Kiddy,ale nevím ta me neoslovila :-( Tak už jsem měla jasno Chicco,ale docela jste mě nalomil zase na Romer :-)) ach jo já si asi nevyberu a tento nejdýl příští týden musím objednat :-( Nebo je ještě nějaká lepší od třeba Romeru než je safefix?? Moc se v tom nevyznám mají jich hrozně moc :-( Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101637
22.11.11 12:28

To jestli dítě „chrání“ okénko nebo dveře bych neřešila, jedno se vysype a druhé zkroutí, ochrana žádná.
Jinak MC tobi je opravdu hodně vysoká, já ji třeba nakonec nevybrala spíš protože při posazování dítěte do sedačky je u nižšího auta slušná šance, že ho člověk vezme hlavou o horní rám dveří. A u vysokého auta aby si člověk nosil stupínek pod nohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.11.11 13:21
roniinka píše:
Jojo napsala jsem to špatně , to nám řikal jeden prodejce , že se jednou Romer proslavil a ted se kupuje jen kvůli značce. No mezi MC jsme se taky rozhodovala,ale rozmluvili nám jí kvůli tomu,že je hodně vysoká a dítě nechrání dveře,ale je v okénku = v neezpečí. Je to pravda?? To mu bych věřila protože když se na ní podívám ano je hodně vysoká :-( My už jsme je na živo viděli ;-) zkoušeli jsme ho do Romer tam byl super krásně místa atd,do Chicca tam seděl taky krásně,ale mín prostoru, a Kiddy,ale nevím ta me neoslovila :-( Tak už jsem měla jasno Chicco,ale docela jste mě nalomil zase na Romer :-)) ach jo já si asi nevyberu a tento nejdýl příští týden musím objednat :-( Nebo je ještě nějaká lepší od třeba Romeru než je safefix?? Moc se v tom nevyznám mají jich hrozně moc :-( Díky.

zatím u Römeru je nejlepší Safefix, ale od nového roku bude novinka Römer Trifix,je vidět zde v katalogu:
http://www.britax-roemercatalogues.eu/cz/2012/
ale když ji potřebujete nyní, tak na tu už asi nepočkáte, na trh se dostane až v lednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.11.11 21:02

Nevím je lepší když je díte za dveřmi a ne v okénku ;-) ale každého věc názoru. Jinak MC jsou krásné,ale … prostě jsou dost vysoké. :-( Co máte vy za sedačku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.11.11 21:17

No potřebujem , malému je 11 měsíců. Klidně bych počkaly,ale už je asi potřeba. a taky jsem slyšela,že se po novém roce mají hodně zdražovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.11.11 09:11

nebude se zdražovat, pokud nebude koruna slábnout jako nyní, ale problém je, že letos je DPH na sedačky 10% a odd nového roku je 14%, takže o 4% bude cena vyšší, díky DPH( ale to je u všeho co bylo v nižší sazbě, jako třeba plínky, jídlo, atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí