Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo má tuto autosedačku se základnou.
Přijde mi praktické jen to zacvaknutí a že nebudu muset šašit s pásy. Budu malou bohužel dávat ze strany od silnice (parkujem na ulici) a chci mít uchycení sedačky co nejrychleji, abych měla otevřené dveře co nejkratší dobu. Máte to někdo?? Je to uchycení sedačky opravdu rychle a bezproblémové?? A sedačka jako taková je prostorná a lehká?? Chtěla jsem se na to někde podívat v reálu, ale bohužel tuto sedačku tady nikde nemají. Díky za názory
Máte zkušenost s Cybex Aton?
Přidejte zkušenost s Cybex AtonMám cybex aton, asi bez plus, nevím, základnu myslíš asi na isofix, tu my máme maxi cosi, musím říct že zacvaknutí je frk mrk, to se nemusíš bát. Lehká sedačka moc není, mně se teda blbě tahala od začátku, co měla holka pod 3kg, teď má 7,5 kg a nosí manžel, já bych se servala, nosím jen když fakt musím, ale zase je bezpečná, vychází dobře v testech. Prostorná je, malé je v ní asi fajn, strašně se potí, ale to děti asi v každé sedačce.
Mám klasickou Cybex Aton koupenou 2010, nezdá se mi o nic těžší než jiné vajíčko, rychlé je i zapnutí na pásy, co máme my. Syn ji měl bez problémů do 14 měsíců a ještě by mu chvíli vydržela, ale už začal chodit.
No my jsme měli právě na prvního synka půjčenou sedačku X-lander a ta nám přišla šíleně těžká. Tady u toho Atonu jsem vyčetla, že je ultralehká, tak proto ji chci (mimo jiné mi jde dát i na podvozek kočárku, takže toho asi budu využívat)
Nevím jak Cybex Aton, ale my měli Maxi cosi a na základnu se upevňovala suprově. Byla jsem ráda, že nemusím pokaždé když jedu s malou řešit pásy a zda pásy mám upevněné dobře.
Taky jsem měla maxi cosi a základna byla něco, co jsem si koupila kvůli bezpečnosti (tehdy jedna ze dvou nejbezpečnějších, sehr gut v ADAC). Upevnění na základnu je jen klik a je to. Opravdu chvilka. A cybex je myslím pod 3,5kg. to měla moje cabriofix a normálně jsem nosila mladšího až do 11m, do 10kg, ale podruhé už je člověk trénovaný
![]()
Kdybych kupovala dneska, šla bych do atonky a základny na isofix, miluju cybex, máme 4 jejich sedačky, 2 kočáry a nemůžu říct jediné křivé slovo!!
Příspěvek upraven 11.11.12 v 10:30
@Nataša píše:
Taky jsem měla maxi cosi a základna byla něco, co jsem si koupila kvuli bezpečnosti (tehdy jedna ze dvou nejbezpecnejsich) ale už bych ji nedala upevnění na základnu je jen klik, je to. Opravdu chvilka. A cybex je myslím pod 3;5kg. to měla moje a normálně jsem nosila mladsihp až do 11m,10kg, ale podruhé už je clvek trenovany![]()
Kdybych kupovala dneska, šla bych do atonky a základny na isofix, miluju cybex, máma 4 jejich sedačky, 2 kocary a nemůžu říct jediné křivé slovo!!
Díky za reakci. Manželovi se ta základna líbí taky hlavně z důvodu bezpečnosti. Já bych zas ocenila rychlost nacvaknutí a nemuset poutat pásama. Já Cybexku zatím neměla, ale ta značka je mi též sympatická. Myslím, že ta autosedačka je prostorná a hlavně fakt vychází dobře v testech.
@Mikul píše:
Díky za reakci. Manželovi se ta základna líbí taky hlavně z důvodu bezpečnosti. Já bych zas ocenila rychlost nacvaknutí a nemuset poutat pásama. Já Cybexku zatím neměla, ale ta značka je mi též sympatická. Myslím, že ta autosedačka je prostorná a hlavně fakt vychází dobře v testech.
Taky si myslim, že je prostorná, u starsiho ještě nebyly atonky a pak jsme měli po něm..v obchodě jsem ji viděla, ne jednou, tezkala, ochmatavala sedacku i základnu, a vim, ze ja bych spokojena byla!
Ja mam konkretne cybex solution x a xfix a pallas 2fix a free fix.je to do dvou aut
a jsem spokojená se vším..
Navic muzu i doporucit cybex callisto, super golfky, kompatibilní s atonkou,..
Mimochodem, znacka je jakoze německá, majitel český emigrant a design ceske studio kontakt, ktere za tyhe sedacky získalo cenu kontakt - design…
@Mikul pokud máte v autě isofix, tak pořiďte isofixovou základnu, to nacvaknutí je hned, je to ušetření času i nervů oproti klasickému pásání pásem
@steeve píše:
@Mikul pokud máte v autě isofix, tak pořiďte isofixovou základnu, to nacvaknutí je hned, je to ušetření času i nervů oproti klasickému pásání pásem
Pokud tu základnu budeme brát, tak v každém případě isofixovou. To je jasné. Jenom mě trochu zarazily názory, že i to upásání pásem je rychlé.
Steeve - vy tu základnu máte?? je to opravdu jednoduché to nacvaknutí??
@Mikul ano, používal jsem na děti isofixovou základnu, pak i základnu na pásy, a kdysi na první dítě i jen samotné vajíčko a rozdíl v poutání samotné sedačky pásem, nebo cvakat ji na základnu je dost velký, a obzvlášť pokud je třeba kratší pás nebo menší auto, tak se člověk nadře, než to protáhne, u základny se vajíčko nasadí( nacvakne) a drží, je to rychlejší, ale hlavně i bezpečnější
Mikul
Ja používala klasicky se základnou, ale tchán nema v autě isofix, takže tam musim pásem vždycky a je to sakra rozdíl - v rychlosti, pohodlí, a to nemluvím o bezpečnosti, kdy pás může být prekrouceny, v rychlosti a stresu si toho nemusíš vsimnout, a to je horší.
Pokud mate isofix v aute, vubec bych neváhala.
Děkuji všem za názory. Půjdeme tedy do isofixové základny. Jde mi fakt o rychlost „přivázání“ - zacvaknutí, tak snad budu spokojená.
Dobrý den, také uvažuji o Cybex aton II. U starší dcery nyní používáme Cybex pallas 2 fix a je bezvadná. Mám ale dotaz, aton jsem dnes viděla v obchodě a připadá mi, že novorozeně bude mít volnou hlavičku. Ta vložka pro novorozence není příliš těsná. Tak prosím někoho, kdo má zkušenost s tím, jak je volná nebo pevná kolem hlavičky za odpověď. Předem moc díky.
Dnes jsme si koupili v e-shopu Cybex Aton 2 a musim rict, zse jsem ji hned vratil. Co mi hrozne vadilo bylo velka vule v drzaku, takze pri noseni autosedacky, se to v ruce houpalo. Vu;e byla asi 5 cm a opravu to nebylo prakticke na noseni. Recenze to ma pozitivni, ale prakticnost zvytezila. Hned jsem to vratil a koupil jsem si Maxi Cosi, ktera tento problem nema a byla o 1kg lehci. Cybex Aton 2 vazi 3.5kg. Vahove nekde v pruberu.