Autosedačka Cybex Isis Fix 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bissy
18.3.13 11:23

Cybex nebo Maxi Cosi

Také mě zajímá názor na cybex isis fix. Mám teď vajíčko i základu na Maxi Cosi a přemýšlela jsem, že dokoupím Pearl. Ale je jen do 25kg a docela drahej, cca 5500,–. Tak mě zaujala Cybex isis fix. Je levnější a vydrží rozhodně dýl. Ještě jsem přemýšlela nad Römer, ale ta má isofix taky jen do 25kg. Nemůžu se rozhodnout. Šetřit uplně nechci, ale když najdu nějakou kvalitní za rozumnou cenu, tak ji koupím radši :)

• Citovat
  • Upravit
7159
18.3.13 14:24
@Bissy píše:
Také mě zajímá názor na cybex isis fix. Mám teď vajíčko i základu na Maxi Cosi a přemýšlela jsem, že dokoupím Pearl. Ale je jen do 25kg a docela drahej, cca 5500,–. Tak mě zaujala Cybex isis fix. Je levnější a vydrží rozhodně dýl. Ještě jsem přemýšlela nad Römer, ale ta má isofix taky jen do 25kg. Nemůžu se rozhodnout. Šetřit uplně nechci, ale když najdu nějakou kvalitní za rozumnou cenu, tak ji koupím radši :)

máte to trochu pomotané, pearl není do 25kg, ale do 18 kg, a to samé u Römeru, mají sedačky 9-18, a potom 15-36, a i ty velké se dělají s isofixem.
Ale pokud máte dítě nyní ve vajíčku, tak je lepší jít do sedačky 9-18 než do 9-36, jak z hlediska pohodlí, tak i bezpečnosti, ono ta sedačka 9-36 stejně nevydrží na celou dobu stejně budete potřebovat ještě 2 sedačky, takže je lepší nyní 9-18 a potom 15-36 než nyní 9-36 a potom znovu 15-36
a když už máte od maxi-cosi základnu, tak je ideální jít do Pearl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bissy
18.3.13 16:36

No jo, já na to pak koukala, že jsem to celý zmotala :D Asi jo, asi koupím ten Pearl. Díky za názor!

• Citovat
  • Upravit
nadyka11
23.3.13 10:08

Tak cybex isis -fix je doma a je supr. Vypolohovat jde.Je to síce sklon, který díky isofixu jde vysunout, ale dítě v tom leží tak, jak v pallas. Máme to osobně s prckem vyzkoušené, navíc pallas je hrubší a pásy v autě nemáme tak dlouhé, na Isis je to akorát. Vypolstrovaní kolem hlavy je supr a kolem celého telíčka také. Myslím si, to není z těch nejlevnějších sedaček a je to takový střed mezi kvalitními sedačkami. Isis fix je 48,5 cm široká a pallas fix 47 cm. Aspon dle parametrů z e-shopu, co jsme ji objednávali. Takže my jsme spokojení a snád to někomu pomůže v rozhodování. :palec:

• Citovat
  • Upravit
marcele
3.4.13 13:40
@nadyka11 píše:
Tak cybex isis -fix je doma a je supr. Vypolohovat jde.Je to síce sklon, který díky isofixu jde vysunout, ale dítě v tom leží tak, jak v pallas. Máme to osobně s prckem vyzkoušené, navíc pallas je hrubší a pásy v autě nemáme tak dlouhé, na Isis je to akorát. Vypolstrovaní kolem hlavy je supr a kolem celého telíčka také. Myslím si, to není z těch nejlevnějších sedaček a je to takový střed mezi kvalitními sedačkami. Isis fix je 48,5 cm široká a pallas fix 47 cm. Aspon dle parametrů z e-shopu, co jsme ji objednávali. Takže my jsme spokojení a snád to někomu pomůže v rozhodování. :palec:

Také o ní uvažuji, ale bohužel nemáme auto na izofix, tak by mne zajímalo, jestli ta bez izofixu jde také trochu sklopit, vysunout? Nevíte někdo?

• Citovat
  • Upravit
102087
3.4.13 15:50
@marcele píše:
Také o ní uvažuji, ale bohužel nemáme auto na izofix, tak by mne zajímalo, jestli ta bez izofixu jde také trochu sklopit, vysunout? Nevíte někdo?

Ne, nejde, ta má prostě stejný sklon jako má sedadlo v autě… leda bys za ní dala nějaký klín, třeba z molitanu, ale to už je zas otázka, co to udělá s bezpečností :think: nebo dát na spolujezdce, tam jde opěradlo sklápět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nadyka11
3.4.13 19:18

Tak bez isofixu asi vypolohovat nejde. Záleží, jak často a dlouho jezdíte. My jí máme ted normálne, ne vypolohovanou a má docela takový sklon i na hlavu, že když mi malý usnul a to jen cestou z obchodáku, tak měl hlavičku krásně zakloněnou a nebyl vypolohovaný. Samotná sedačka má dobrý sklon.Ale netuším, jestli je tak řešená i bez isofixu. :think:

• Citovat
  • Upravit
kristýna18
28.5.13 11:35

Je lepsí tato sedacka s pultíkem nebo ne? a dá se popřípade oddelat?

• Citovat
  • Upravit
25
28.5.13 11:38

My si ji nemůžeme vynachválit. Malý nemá pásy přez ramena, na pultíku se krásně hraje s autíčkem, nevyvléka se jako spod pásů se snažil dostat při delší cestě :D. Pultík se odděláva při každém vkládaní dítka do sedačky, ale je to chvilka a je přidělaný. Jinou sedačku bych nechtěla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.5.13 11:47
@kristýna18 píše:
Je lepsí tato sedacka s pultíkem nebo ne? a dá se popřípade oddelat?

Isisfix je kombinovaná sedačka kat. 9-36, a v rozmezí 9-18 se musí použít s pultíkem, a v kat. 15-36 se používá bez pultíku, takže mezi 15-18 kg se pultík vyndavá a pak se poutá dítě pouze pásem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.5.13 11:48

Ale když myslíte, že se dá používat sedačka bez putlíku, tak se dá, ale až od 18kg myslím. Pak se už poutá normálně pásem od auta, do té doby musí být dítko pásané přez pultík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
8.1.14 09:03

Můžu se zeptat? Máme starou Felicii a uvažovala jsem o této autosedačce. Nemáme Isofix a nevím jestli půjde do našeho auta připnout pásy. Nebo máte tip na jinou sedačku ne zbytečně drahou? Syn má teprve 7. měsíců, ale už něco hledáme. Děkuji za všechny rady. Autem jezdíme jen minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.1.14 11:28

@Lenule213 7mi měsíční dítě nemůžete dát do posměrné sedačky a už vůbec ne sedačku 9-36 kg, a pokud neplánujete během cca 2-3 let koupit nové auto, které bude mít isofix tak nemá ani smysl kupovat isofixovou sedačku.
Ty s pultíkem potřebují delší pás, a třeba Cybex Pallas nejde upnout do Felicie, tam pás nestačí, u Isisu i když je menší než Pallas, tak to bude nejspíše podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
8.1.14 11:36

@steeve děkuji za odpověď. Na koupi nové sedačky máme ještě čas, jen jsem se chtěla informovat. Určitě nebudu dávat 7 měsíční dítě do autosedačky, když nesedí a nemá 9 kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.1.14 12:02

@Lenule213 ale i kdyby mělo 9 kg a sedělo, tak tyto 9-36 nejsou pro tak malé dítě vhodné, nedají se polohovat a dítě tam musí sedět vzpříma, je lepší jít do sedačky 9-18kg, která se dá polohovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí