Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti se sedačkou Cybex isis fix? NEvíte,zda byla někdy v testech (adac a pod.) testovaná a jak dopadla? Původně jsme chtěli pro malou cybex pallas 2 fix, tak ted nevím. Chtěli bychom co nejbezpečnější, ale ne zase tu nejdražší ![]()
Na netu jsem našla, že se obě dají použít i do auta bez isofixu. zatím v tom dost plavu, tak děkuji moc za kajékoliv odpovědi.
Cybex Isis fix je vlastně Cybex Free fix s pultíkem, je to obdoba jako Pallas fix je Siolution X-Fix s pultíkem, jen prostě přidaný pultík k velké sedačce.
Isis oproti Pallasu je menší, méně roste do výšky( 7 poloh místo 11) méně polstrovaný, takže levnější varianta. Isis fix nebyla testována, ale když porovnáme základ, tedy Freefix, tak ta má stejně jako Solution X-FIX( Pallas) 4 *, ale na známky, má Freefix 2,3, Pallas fix 1,9- takže je o půl známky horší.
Zhlediska pohodlí je také Pallas lepší než Isis.
před časem jsem se taky rozhodovala, jetsli staršímu freefix nebo Xfix. nakonec vyhrál xfix, díky testům, pohodlí (když jsem je viděla jedle sebe)
teď budeme kupovat mladýmu pallas 2fix.
Děkuju moc za rady. Pallas je určitě mnohem lepší, ale taky docela drahý, zkoušela jsem najít „zlatý střed“ vím, že na takových věcech by se nemělo šetřit, ale … uvidím ještě v reálu, jak půjdou do auta …tak moc děkuji
Kdo máte Isis, prosím, jak se polohuje, jestli se vůbec dá polohovat? Díky moc.
Ahoj.my mame pallasku a jsem za to rada, ze ji mala prijmula v pohode. nektery ty pultiky nechteji.ja bych urcite koupila jen tu, co je poradne otestovana!
@ivca-kristynka píše:
Ahoj.my mame pallasku a jsem za to rada, ze ji mala prijmula v pohode. nektery ty pultiky nechteji.ja bych urcite koupila jen tu, co je poradne otestovana!
To já se u cybexu nebojím žádné autosedačky, jsou všechny testované cybexem… znám spoustu rodin s dětmi, co mají obyčejné sedačky za pár korun, které se netestovaly vůbec a jsou všichni moc spokojení, myslím, že nemusí být ta nejdražší sedačka - zvlášť v době kdy se autosedačky kradou, bohužel
. Každá autosedačka ochrání dítě víc než kdyby ji nemělo. Většinou je to v případě nepěkné bouračky tak, že jediným kdo přežije je dítě v autosedačce
.
@Renčula0 ISIS defacto polohovat nejde, i když jsem někde četla, že jo… ale malému to nevdí, máme ji od jeho cca 1,5 roku jako sedačku do druhého auta, neb vyndavat romerku odmítám. Ale co se dívám na tvůj metřík, tak nevím jestli je to zrovna správná volba.
Jani, my máme ještě vajíčko, počítám že bych ho tam dala ještě před 1. rokem až se do vajíčka nevejde. Proč myslíš, že to není dobrá volba? Kvůli spánku v autě?
@Renčula0 Jednak je to úplný sed a relativně kolmý, pokud tedy nemáte hodně skloněné sedadla v autě a za druhé malý měl i v tom roce a půl pultík až pod ramena, ale je fakt, že je prcek.
@Renčula0 píše:
Kdo máte Isis, prosím, jak se polohuje, jestli se vůbec dá polohovat? Díky moc.
nedá.
mám obě, pallas 2 fix i isis fix. tu jsem kouipla do tchánova auta, jako autsoedačku, ve které mohou jezdit všechny děti, tj. 2leté, 5leté, 8 leté a 11leté, bez přestavování, jen se to menší připoutá přes pultík, žádná základna, není ani těžká… Většinou v ní jezdí právě ty starší, ale někdy se stane, že potřebuju odvézt to nejmenší..
jako hlavní sedačku bych si jí nekoupila, raději bych koupila pallas. ta polohovat jde. je i bezpečnější (dle crash testů). je sice těžká, ale i já jí z auta vyndám.
Z té jsem opravdu nadšená, pultík je to nejlepší, co jsme mohli pro našeho mladšího vybrat ![]()
jinak moje dítě jezdí v pallas 2 fix od 11měsíců věku. a v pohodě, pultík mu byl dobře. on se dá pěkně nastavit..
Tak jen info pro ty, co by chteli Pallas a maji Ford Focus, opravdu to pasy v aute nezapnete… Pokud chceme sedacku s pultikem do 36kg, jsme dle vseho vicemene odkazani na Isis. Sedacka byla testovana bez pultiku a dopadla v Adac testech dobre ( jen o kousek hur nez pallas), tak verim ze chybu neudelame. Jestli jste nekdo precejen narazili na kvalitni alternativu, ktera prosla bezpecnostnimi testy, budu rada za tip. Diky!
Chci reagovat na váš názor. Také koukáme po různých autosedačkách, z videí mi už hlava jde prasknout
, no narazila jsem na cybex isis fix. Zdá se mi jak píšete dobrá volba pro dítě. Je i cenově v normě, protože popravdě pallas za 6500 kč je už pěkná pálka. Ten pultík mě láka, že dítě víc chrání, jen by mě zajímalo polstrovaní kolem hlavy a potah, jestli ji už máte a jste s ní spokojená a jestli jde aspon málinko do nějakého sklonu, když dítě usne.Moc děkuji za radu.
@nadyka11 píše:
Chci reagovat na váš názor. Také koukáme po různých autosedačkách, z videí mi už hlava jde prasknout, no narazila jsem na cybex isis fix. Zdá se mi jak píšete dobrá volba pro dítě. Je i cenově v normě, protože popravdě pallas za 6500 kč je už pěkná pálka. Ten pultík mě láka, že dítě víc chrání, jen by mě zajímalo polstrovaní kolem hlavy a potah, jestli ji už máte a jste s ní spokojená a jestli jde aspon málinko do nějakého sklonu, když dítě usne.Moc děkuji za radu.
Isis je sice levnější než Pallas, ale právě proto ISIS nejde polohovat, je i menší, kdežto Pallas jde polohovat a je prostornější, proto je také dražší, pokud jezdítě více, tak určitě připlatit na Pallas
Tak isis fix jste troška naklonit, ale právě jsem chtěla vědět, jestli s tím nemá někdo zkušenost. Pallas až tak polohovatelný není, je to strašne malinký sklon, dnes jsme zkoušeli, ale je pravda, že tam jde zaklonit pak navíc samotná hlava.