Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, máte někdo sedačku Cybex pallas M-fix? Jste spokojení?
Máte zkušenost s Cybex Pallas 2?
Přidejte zkušenost s Cybex Pallas 2Ahoj, mame ji a naprosta spokojenost. Pultik se male libi, nekdy na nem usne.
Myslis ten pultik nebo celou sedacku? Ale pozor neni to do kazdeho auta. Treba japonsky na tuhle sedacku maji kratky pasy.
@Cudanka myslím celou sedačku. My máme auto Ford, krátké pásy asi nebudou problém, ale teď to tady řeším ještě s manželem a ten mi říká, že nemáme eurofix.
Myslis isofix? Je model i bez toho, mame ji v druhym aute. A tu tam jenom postavis.
Také jsme o pultíkové autosedačce uvažovali (vychází skvěle v testech a doporučovala nám ji kamarádka), ale na dětském veletrhu mi ji jedna z prodavaček z obchodu vymluvila s argumentem, co by vlastně dítě v této autosedačce udrželo, kdyby se náhodou převrátilo na střechu…proto jsme z užšího výběru tyto typy vyloučili a máme Römer Trifix s pětibodovým pásem a jsme maximálně spokojení. I když ten pultík by se synovi určitě líbil…
Co je to za logiku, ze by z te sedacky vypadl, kdyz se prevrsti na strechu??? To je nesmysl, neda se z toho vypadnout:-) Ten pultik pripoutas pasem a opravdu nelze vypadnout. Navic kdyz jsem letos videla trsty, kdyz ma dite kombinezu nebo bundu jak z petibodaku vypadne. Tak jsem rada, ze ji mame.
Mame asi mesic verzi bez isofixu Cybex Pallas M a jsem maximalne spokojena. Zapinas vzdy pasem. Nic sloziteho. A jak uz psaly holky, v testech vysla skvela. Rozhodne z ni dite nemuze vypadnout, pokud je zapnuta spravne. Navic se da jednoduse polohovat do polosedu/pololehu, aniz bys musela dite vytahovat. Pultik brani pri celnim narazu hlavu a krk a mel by zabranit fatalnim nasledkum, jako je zlomeny vaz. Preci jenom hlavicka je u deti dlouhou dobu v pomeru k telu velka a tezka. A sedacka ma i zabudovane vlastni airbagy na bocich, coz je taky uzasne. Ja doporucuji.
@VeronikaH77 taká jsem se na ní koukala, ale nemáme na to auto…to poutání v kufru
My to řešili dlouho a jsme spokojení s Römerem…také vychází na předních místech v testech…prostě je na každém, jak si vybere
@VeronikaH77 to je jasny! Spos me udivuje ta reakce prodavacky. Kdyz s tim sama nemas zkusenost, tak das proste na ni…
@Cudanka píše:
Co je to za logiku, ze by z te sedacky vypadl, kdyz se prevrsti na strechu??? To je nesmysl, neda se z toho vypadnout:-) Ten pultik pripoutas pasem a opravdu nelze vypadnout. Navic kdyz jsem letos videla trsty, kdyz ma dite kombinezu nebo bundu jak z petibodaku vypadne. Tak jsem rada, ze ji mame.
Bohužel nikdo (ani německý ADAC) nedělá crash testy na dětské autosedačky při převrácení auta na střechu, boční náraz se dělá teprve až od roku 2014-2015…pultíková autosedačka se nám zezačátku líbila, ale nakonec jsme poutání pásem přehodnotili a chtěli raději sedačku přímo s pětibodovým pásem. Jen na okraj - pultíkové sedačky začala vyrábět spol. Kiddy, která dokonce nabízela automatickou výměnu když bylo auto bourané a byl o tom sepsán protokol od policie (nehledě na to, zda v ní dítě při nehodě sedělo nebo ne)..alespoň před více jak rokem, když jsme se o to zajímali. B
Ještě tu nepadla jedna věc, když jedete s prckem větší vzdálenost,
tak jak je to s pocením.
Má přes sebe ještě ten pultík, tak musí být celý promočený.
I-když budete mít v autě optimálních 21 stupňů.
Prosím o zkušenou radu právě se rozhodujeme. Děkuji