Autosedačka Cybex Solution Q-fix 15-36

Máte zkušenost s Cybex Solution X?

Přidejte zkušenost s Cybex Solution X
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1051
5.1.15 12:10

@kolik Rozdíl v látkách? Comfort je měkká a hladká látka. Verze Plus je luxusnější varianta a její vzhled připomíná denim a tím pádem je i vyšší cena. Je to jen designový rozdíl. Co se týká rozdílu sedaček Q Fix a Q2 Fix tak se liší jen barevně (resp. do řady Q2 přidaly nové barvy Grape Juice, Hawai a Hot and spicy) i některé barvy z loňské kolekce dostaly nové názvy byť je barva stejná. Rozdíl je jen v designu jinak se v ničem neliší co se týká funkčnosti i rozměrů. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1051
5.1.15 18:35

@kolik Já se nepodívala na datum :lol: :lol: My jí teď budeme pořizovat :) Heh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.1.15 10:54

Q-Fix, vajíčko a člověk uprostřed?

Zdravím všechny, chtěla bych oživit diskusi. Sedačka Q-Fix se nám moc líbí. Ještě jsme ji neviděli naživo, ale patří rozhodně mezi favority k pořízení. Starosti mi dělá akorát to, že je velikánská a že máme běžné auto. Na jaře se nám má narodit miminko a tudíž budu potřebovat, aby se na zadní sedadla vešel syn s Q-Fix a Maxi Cosi vajíčko pro mimi a ještě já doprostředka. Máme Ford Focus. Myslíte, že je to reálné? Četla jsem tu totiž, že sedačka je skutečně ohromná, a že dvě sedačky a člověk uprostřed je problém. Díky za vaše zkušenosti.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
23.1.15 11:02

Přímo zkušenost s touto sedačkou nemám, ale vím, že některé sedačky tohoto typu mají tu postranní ochranu proti nárazu oddělávací. Tím by se to případně dalo vyřešit - nechat ji jen z vnější strany, kde náraz při nehodě hrozí a oddělat ji uvnitř, aby tam bylo víc místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
23.1.15 11:21

@Jana Doma Ahoj, mame qfix a mc tobi, dozadu se nam vejde jakz takz clovek jen proto ze mame obri auto - offroad. Je fakt velika a nepomuze ani to ze sundas ten „naraznik“smerem dovnitr auta. Kdyz nekoho vezem, tak je tam namacklej a ramena musi mit mimo sedacky… Druhy auto mame podobne maly jak focus a tam zbyde tak 10-15cm mista mezi sedackama…v zadnym pripade tam nedam cloveka. Ale mame teda na isofixech, kdyz ji nedas na isofix a das obe hodne na kraj az ke dverim tak se mozna s vajickem tam hubeny clovek zmackne, ale to chce fakt vyzkouset. Zalezi jak je tvarovany vnitrek tech dveri a kam az pusti tu sedacku, me se nemaj moc kam posunout, takze ja bych tam cloveka na 100% nezmackla :-/ Zajeli jsme primo do obchodu a zkouseli ruzne sedacky jak se vejde, zkouseli jsme totiz i jak se tam vejde treti sedacka za par let..ale dala jsem na bezpecnost, takze jsme ji vzali, stejne mensi auto budem za par let menit… Takze doporucuju vzkouset realne v aute a nezapomenout ze pak bude muset byt misto vajicka vetsi sedacka a ta je zpravidla vetsi a sirsi zrovna v oblasti ramen ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.1.15 12:36

@Jana Doma zajela bych do obchodu a vsechno vcetne tebe to zkusila na zadni sedadla napasovat, tak to uvidis nejlip ;) Mame taky Cybex, i kdyz jiny model, nevim, jak velke jsou jine sedacky a ta nase mi taky pripada jako pekne velka obluda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.1.15 12:53

Děkuji všem za odpovědi. Ano, budeme to muset jet vyzkoušet. Bydlíme v Plzni a tady je nabídka obchodů s dětskými potřebami dost tragická. Takže se chystáme do Prahy, až se syn uzdraví. Někdo tu doporučoval obchod na Černém Mostě, mají tam dobrý výběr i jiných značek než Cybex? Díky.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
23.1.15 14:22

@Jana Doma Já myslím, že ten Babypark na Černém mostě i na Zličíně zkrachoval. Mám celkem dobré zkušenosti s detskydum.cz, tam mi sedačkou kdysi zkoušeli do auta ochotně. A teď posledně jsme byli ve Spuntik.cz (to mate z plzne po obchvatu celkem dobře dostupné), zkoušeli nám do auta asi tisíc variant sedaček, nosili další modely, moc ochotný byli a poradili, pán sám měl zkušenost se 3 sedačkama v autě, takže opravdu super, doporučuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.1.15 15:20

@Jana Doma na to zapomeňte že se vejde Q-Fix + vajíčko+ dospělý člověk do Focusu,
v tom focusu budete mít na zadním sedadle cca 130 cm místa, a Q-FIx má 52-61 cm šířku( dle vysunutí) vajíčko Maxi-cosi má 44, takže to je 96-105cm, takže vám tam zbyde 25-34 cm a na to se dospělý nevejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.1.15 15:14

Zdravím a děkuji všem za komentáře. Matematika je neúprosná, jsem sice dost štíhlá, ale na cca 30 cm širokém místě se mi cestovat nechce.
Nakonec jsme se rozhodli, že příští víkend vyrazíme do toho Špuntíku. Martiiik, děkuji za reference. Budeme to muset vyzkoušet přímo na místě. Snad se tam vejde aspoň nějaká jiná Cybex sedačka. Ty se mi podle zkoumání parametrů na netu (a poměru cena/výkon) líbí nejvíc. Pěkný víkend
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
28.1.15 15:11

Ahoj, nevíte někdo jestli je už Cybex Q-fix testovaná? Máme Romer safefix 9-18 a pomalu budem kupovat 15-36, tak váháme jestli Romer nebo Cybex… :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.1.15 15:59

@Alexiaa není, a nejbližší testování bude v květnu, takže výsledky tak okolo 20 června

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
3.2.15 07:53

@steeve Děkuji za odpověď. Teď poslední otázka…šel byste do ní i bez testů? Musíme koupit do měsíce, možná dřív :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.2.15 08:56

@Alexiaa tak předpokládám, že až projde testem tak bude dobrá, jako ostatní od Cybexu, ale osobně jsem pro jinou značku, takže bych šel do jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
3.2.15 13:37

@steeve Jsme na 90% rozhodnutí pro Romera, takže stejně nejspíš zvítězí. Jen bychom tu sedačku chtěli zkusit do auta a dát do ní malého sednout. Jezdí v Romeru Safefix 9-18kg a je nadmíru spokojený. Snad najdeme v našem okolí obchod, kde by ji měli k vyzkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí