Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravim ![]()
Nevite prosim nekdo (nejlepe jestli nemate osobni zkusenost), jestli v teto autosedacce diteti prepadava telicko a hlava dopredu pres pas? Jestli jsem pochopila spravne, tak nema vubec polohovani na odpocinek, jen ta hlavova operka se lehce ohne - tak jestli to pri spicim diteti fakt funguje a hlava nepada dopredu (na figure je jasne ze to funguje
)
Hodne nad ni uvazuju, ale nikde zadny osobni zkusenosti, je na trhu sice kratce ale uz ji urcite nekdo ma
Ani jsem ji nenasla ted v kvetnovem testu adac -nechapu proc tam neni
To by mozna mohl vedet Steeve, jestli bude testovana?
Moc dekuji vsem na zkusenosti ![]()
Martina
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution X@martiiik sice nemáme Q-fix, ale X a X2 fix a děti pokud v sedačce usnou, tak jim hlava nikdy dopředu nespadala. Jezdí mi v nich děti 4, 6 a 10 let. Ochrana hlavy je i všech sedaček solution stejná ![]()
A testovaná není asi z toho důvodu, že je to zatím úplná novinka, takže ani moc zkušeností s ní nebude.
@martiiik Nemám přímo Q-fix (nemáme isofix), ale v podstatě stejný princip. Většinou se v sedačce sesune a hlavu má pak zkoucenou na ramenu (když už tedy usne, usíná málokdy). Pokud máš dítě, co spí v sedačce často nebo dokonce pravidelně, tak je to docela naprd. Polohování opěrky hlavy funguje ve smyslu, že hlava neklikná dopředu, ale spací poloha je stejně naprd.
@tezi diky, sice je novinka ale psalo se tu o ni uz v lednu, tak jsem cekala ze v kvetnovem adac testu bude ![]()
U tech predeslych solution se ani nedivim ze hlavicka ani telo nepada, daji se polohovat, zatimco qfix prave neda jestli jsem spravne pochopila info k ni
![]()
Prave ze spi snad kazdou cestu v aute a to je nekolikrat tydne :-/ umim si predstavit, jak by pak dopadl kdybychom bourali bocne a mel pulku tela s hlavou mimo sedacku ![]()
@martiiik polohovat se možná dají, ale to je za jízdy jaksi nemožné i u auta jenom s dvěma řadama sedadel natož se třema
Takže děti mají sedačky stále v základní poloze, protože v bdělém stavu by se jim v napolohované sedačce špatně jelo. A hlavně mi nepříjde, že by se polohovat vůbec dala
Stejně jako kterákoliv sedačka kategorie 15-36kg ![]()
@martiiik
ahoj taky mame ten jiny typ autosedačka cybex solution x2-fix a syn kdyz usne v predklonu tak mu hlavu zaklonim, ale je mu 5let a jde dole pod sedatkem primo pod zadeckem vysunout ven, my ji mame na iso-fixu a kdyz ji uplne vysunu tak je dite v polosede, ale lezet se v ni neda, to ne
@Lana222 a to nastavujete tuto polohu během jízdy? Nějak si to totiž nedokážu představit. Děti spí v sedačce jenom při delších cestách a to ještě jenom část cesty - jezdíme 400+ a 95% trasy po dálnici
@tezi
noo ono to jde spatne, ale jde to vytahnout pokud usne za jizdy.
bezne to tak taky nema jakoze pololeh protoze pak nevidi ven za jizdy ![]()
my jsme uz velci, takze to prezije i v sede ![]()
@steeve, prosim, nemate nejake info o zminene sedacce? Dekuji ![]()
Tak nikdo kdo ma sedacku asi neni v dosahu
My jdeme dnes vyzkouset a koupit, mam jich nekolik ve vyberu, tak pak kdyztak pisnu dojmy
Uz jsem byla ve ctvrtek v Detskemraji a kdyz si mne nikdo nevsimal pul hodiny tak jsem to vzdala, o kseft asi dnes obchodnici zajem nemaj (a to jsem mela dve urvany deti a s tema sedsckama uz jsem u nich pak i manipulovala-meli by si tam ujasnit jestli stojej o zakazniky
) Takze Detskyraj podruhe fakt ne ![]()
Jinak jsem nasla alespon tento test http://www.autobild.de/…oultionq-fix
Nakonec si teda odpovim sama
Treba se to bude brzy taky nekomu hodit
![]()
Q-fix mame, je super ale teda obri (coz beru u bezpecnosti jako plus, protoze ta masa hmoty ho chrani), ikdyz mame veliky auto tak tri autosedacky budou jednou problem -nastesti i s tim uz jsme to vykoumali
Muzu urcite doporucit Spuntik v Radotine, super pristup, vyzkouseli jsme hodne sedacek primo do auta, prijemni, hned se starali a poradili, pan mel sam zkusenosti se 3ma sedackama v aute ![]()
Kazdopadne sedacka Cybex Solution Q-fix se da polohovat stejne jako predesle modely, na isofixu, takze se da sklopit (oproti Romeru teda o dost vic) a navic ma to q-fix polohovatelnou operku hlavy, takze hlavicka ani telicko nepada - vyzkouseno prave ted deti spi v aute uz hodku asi a krasne pohodlne! Je super prostorna, oproti predeslemu X-fix roste i do sirky, takze se nebojim ze by se za par let nevesel ![]()
Q- Fix používáme pár měsíců. Jsme velmi spokojeni. Dcera přecházela z Juno s pultíkem, takže si vyvlékala pás. A pak občas visela při spánku. Koupili jsme přídavný pás, takže se pásá do kříže. Vyvléct jí to nejde a drží krásně v sedačce. To polohování opěrky hlavy je super. Hlavička pěkně leží v sedačce.
Sedačka je opravdu prostorná a má velký rozsah na výšku i šířku. Holka 98cm a 15 kg jezdí v nejmenším nastavení, synovec 5 let cca 29kg, tak na půlku. A je to teda kus dítěte.
Jinak synovec ven nepřepadává a ve spánku pěkně drží na místě i se standartním pásem.
Ahoj, nevíte někdo, proč na stránkách Cybexu nemůžu najít Cybex Solution Q fix? ![]()
Máme doma Q-fix zhruba týden. Polohovat se dá, dle mého mnohem snáz a víc než Romer Kidfix, který má starší dítě. Ale ještě jsme za ten týden nejeli tak daleko, aby došlo na spaní, takže s hlavičkou nevím. Je pravda, že jsem ji právě kvůli patentované opěrce hlavy kupovala, dceři u Kidfixu totiž bimbá věčně mimo sedačku.
Jinak je to teda opravdu velká věc, zabere hodně místa, ale protože máme dvě děti a třetí neplánujeme, tak mi to nevadí. ![]()