Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
my máme kiddy infinity pro, taky jsem měla strach z pultíku, ale malá si na něj rychle zvykla a musím říct, že ted se mi zdá i praktický, opře si tam ručičky a někdy položí i hlavičku, takže ted kupujeme i pro malého.
také jsme využili výměnu bourané za novou! Super!
Tak co vím, tak tuhle sedačku z mých známých by asi nedoporučil nikdo. Jedna moje kamarádka ji byla zkoušet, ale po posunutí pultíku už byly krátké pásy v autě...... A druhá kamarádka má ještě horší zkušenost. Malej jí z autosedačky při nehodě vyletěl (a to měl 13,5 kg). Byl asi týden na JIP. Podle šetření policie byla sedačka správně upevněna a nastavena. Tak jak to testují??? Asi ten pultík nebude to „pravé ořechové“
oj! to je mi moc líto, že se jim to stalo ![]()
Vybírám právě vajíčko pro druhoještěnenarozeně a prolízám i starší diskuse, tak jsem se koukla i sem, kam jsem psala právě na tuto autosedačku samou chválu… Po Kiddy Infinity jsme pořídili Kiddy Comfort (Pro?Plus? už nevím, co je za tím) a taktéž pořád spokojení…
Je mi to trapné, se vyjadřovat k něčemu, co jsem neviděla, ale jsem přesvědčená, že nemohli mít správně zasunutý pultík, případně ho měli moc na volno. Jak můžou policajti po nehodě „vyšetřit“, jestli bylo dítě upnuto správně? To, zda byl pás správně zasunut úchyty, zda byl pultík zašoupnutý tak daleko, jak měl?
Ale je to opravdu tragédie, když se stane nehoda s tak vážnými následky a právě pro toho nejmenšího ![]()
PS: několikrát to tu padlo, jak se polohuje, na to je to s pohyblivými klouby vzadu za zadečkem, buď se to opře o sedák dole, pak je dítě v sedě, nebo se to překlopí dozadu a opře nadoraz vzadu o opěradlo, to je poloha v leže. má to i náš Kiddy Comfort do 36 kilo ![]()
Sedačka je skvělá, bezpečná a hlavně pohodlná. Nevím, proč by chtěl někdo měnit velikost sedačky s posazeným dítětem, jinak manipulace je velmi jednoduchá. Sedačka se přichycena až pásem, do té doby je tam volně, protože nemá isofix, ale když vezete sedačku prázdnou, tak nemusí lítat, prostě se připne pásem, jako by v ní dítě sedělo. Opěradlo zad se „vyklá“, protože sedačka má dvě polohy (za sedákem se vyklopí zábrana, která spodní část sedačky drží dále od sedačky auta), a aby vršek autosedačky doléhal na sedadlo auta, musí tam ta vůle být. Jsem s ní nadmíru spokojen a hezký vzhled je pouze příjemným bonusem navíc. ![]()
Tak se přidám taky se zkušeností. První bylo slzavé údolí, nechtěl tam sedět, odtlačoval to. Při jízdě v pohodě. Další jízda byla trošičku s těžko vytlačenou slzou a třetí už v pohodě. Zvykl si a líbí se mu v ní ![]()
Takže jsme spokojení.