Maxi COsi Tobi - problém

135
14.7.07 19:55

Maxi COsi Tobi - problém

Dobrý večer, ráda bych se poradila s někým kdo má autosedačku Maxi Cosi Tobi, pás se musí utáhnout doku není vidět zelená nebo červená kontrolka, ale nám se pás během jízdy uvolní tak, že je kontrolní barva vidět jen z poloviny, z poloviny je to šedé. Je to tak správně nebo se jedná o závadu? Děkuji za info. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2245
14.7.07 20:23

my máme stejný typ a kontrolka je zelená jenom pokud malý před jízdou sedí výš a pak se sesune tak je červená tak dotáhnu pas ať je zase zelená,ale šedou jsem tam neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
14.7.07 21:44

Lucie, díky za odpověď, bude to asi v pohodě, Ty barvičky bývají různý. Když je pás rozepnutý tak tam máme šedou a vy asi červenou a když se správně upne tak tam je zelená a jak říkáš, když se při jízdě malá pohne tak se vrátí pás částečně do polohy na šedé, ale přijde mi ,že je to tak pro ni i pohodlnější.......nemá to moc volné, jen v tom může dýchat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.7.07 11:28

ahoj, podla mna je to v pohode, hlavne, ze vam tam sedi priputany. my mame s maxi cosi tobi ten problem, ze hoci je kontrolka na zelenej, maly vytiahne rucicky a je za par sekund uplne odputany!! :roll: angie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
16.7.07 08:35

Angelino,
tak to si myslím, že je na reklamaci. Je to nebezpečné................!!!M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
16.7.07 08:48

Ahoj,
my máme vypozorované, že při umísťování do sedačky a zapínání pásů je malý napjatý (nemůžu přijít na lepší slovo :roll:, prostě je natěšený, zvědavý, takže má krk jako žirafa :lol:), po chvilce jízdy se uvelebí a uvolní, takže jsou mu ty pásy volnější a objeví se tam napůl červená a napůl zelená šipka. Pásy se v žádném případě nepovolí, jen to dítě povolí svalové napětí :wink: Takže po pár minutách jízdy pásy znovu dotáhneme a šipka pak zůstává zelená po celou zbývající dobu jízdy :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
18.7.07 11:49

Taky dotahujeme na dvakrát… :D

Holky, chtěla jsem se vás zeptat, máte některá Tobi ještě z loňska nebo předloňska..??? Zkrátka takovou, kde na té umělohmotné misečce nad popruhem, kterým se utahují pásy není ještě ten látkový potah???
Psala jsem si o něj a když přišel, v návodu bylo napsané toto. Pokud jsou pásy úplně vytažené (povolené co nejvíc v rozepnutém stavu) a zatáhnete za ně zezadu sedačky, tak když se dají vytáhnout je ten systém znečištěný a sedajda se má dát do opravy…Stalo se vám to některé???

Doufám, že tomu popisu rozumíte…je to děs to takhle vysvětlovat… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
18.7.07 14:01
LadkaH píše:
Taky dotahujeme na dvakrát… :D

Holky, chtěla jsem se vás zeptat, máte některá Tobi ještě z loňska nebo předloňska..??? Zkrátka takovou, kde na té umělohmotné misečce nad popruhem, kterým se utahují pásy není ještě ten látkový potah???
Psala jsem si o něj a když přišel, v návodu bylo napsané toto. Pokud jsou pásy úplně vytažené (povolené co nejvíc v rozepnutém stavu) a zatáhnete za ně zezadu sedačky, tak když se dají vytáhnout je ten systém znečištěný a sedajda se má dát do opravy…Stalo se vám to některé???

Doufám, že tomu popisu rozumíte…je to děs to takhle vysvětlovat… :oops:

Ladko, já mám loňský model (byl to první rok prodeje :wink: ) a taky jsem si psala o ten kryt, bohužel mi zatím nic nepřišlo :( Až přijde vyzkouším a dám vědět.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.07 12:06

Ahoj všem, právě řeším a váhám s koupí autosedačky, Tobi se nám moc líbí. Vy co ji máte jste spokojeni?, náš chlapeček je docela velký a zdá se mi jestli tam není málo prostoru.Prosím dejte mi vědět jak jste spokojeni! :) moc děkuji Verča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.7.07 21:20

tak vzneseme trochu světla do toho zmatku, co tady čtu :wink:

barevný indikátor správného utažení pásu slouží pouze jako orientační vodítko jestli je pás dostatečně utažen a pouze pro první moment. tzn. že během jízdy, jak se dítě hýbe se může barva indikátoru změnit zpět na červenou nebo jinou barvu, ale neznamená to, že se pásy uvolnily a dítě je v nebezpečí! je to skutečně pouze pro to první utažení. v nových návodech by to již dokonce mělo být uvedeno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix