Autosedačka - jaká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
2.3.25 21:03

Bezte se poradit do kvalitni prodejny autosedacek. Kazde dite je jine a nove sedacky maji ted i top tether, ale starsi auta ho nemaji! Takze zjistete si v autech, co tam maji (nebo aspon roky vyroby), a pak kupujte. Idealni je to vyzkouset ditetem. Jsou sedacky pro hubenoury i pro sirsi deti. Ve volne sedacce vam hubenour muze vlat = potencialni nebezpeci pri nehode.

Jinak znacky jsou kvalitni Klippan, Joie, Nuna, Britax…ale je potreba skloubit dite a auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.3.25 21:12

Všechna auta vyrobená po roce 2008 mají standardizovaný izofix. Starší auta buď nemají vůbec nebo na něj dnešní sedačku nemusíš připoutat. Některé sedačky vyžadují ještě uchycení Toptether, to taky všechna auta nemají. Takže nejdřív zjistit, co máte za auto, kterým bude jezdit a pak teprve vybírat. Sedačky Britax, Romer, Cybex a Joie mají dobrý poměr cena/kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
2.3.25 21:15
@KKK85 píše: Více

Super, dekuji moc. O to rozdělení mi právě šlo, jak to je nejlepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
2.3.25 21:17

Jj, chci isofix a dívala jsem se právě, že ten spodek u cybex se koupí a na něj se pak asi dávají postupně všechny ty typy sedaček, ze?

Takže vajíčko než začne sedět a pak od 9kg normální sedačku, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
2.3.25 21:27
@Anonymní píše: Více
že? jak takhle naslepo chtějí kupovat sedačku? :zed: vždyť nejlepší je zajet s autem a dítětem k prodejně autosedaček a tam si to vyzkoušet - upoutání sedačky, jak to vyhovuje dítěti, a ne koupit autosedačku podle rad z emimina a pak zjistit, že do daného auta se vůbec nedá instalovat :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
2.3.25 21:27
@Dn0712 píše: Více

jak chceš isofix? isofix buď v autě máš nebo nemáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
2.3.25 21:38

@stinga a jak to asi maji jinak udelat kdyz nemaji ridicak?
My budeme resit to stejne, kupovat sedacku, ale auto nemame. Jezdime ale s prarodici. A vubec nevim, jestli teda koupit jednu sedacku a neustale ji prendavat z auta do auta, nebo rict druhym prarodicum, at si koupi svoji?
A dalsi blba vec je, ze nekdy nas povezou domu autem a nekdy vlakem a pak ta sedacka zustane u nich… ted to vajicko se da v nejhorsim dat na kocarek a vzit vlakem, ale pak…
Jinak nechapu, proc se porad nekdo divi, ze existujou lidi bez auta a ridicaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 21:41

To musí mít v dnešní době všichni řidičák? Nikdy jsem ho nepotřebovala a teď se prostě bojím si ho udělat :nevim:
Samozřejmě si zajdeme osobně do prodejny, jen jsem si chtěla zjistit nějaké info, abych nebyla úplně za dementa, jelikož jde tohle mimo mě.
Převážně stejně budeme jezdit jen jednim typem auta takže se to zkusí tam

• Citovat
  • Upravit
2703
2.3.25 21:43
@stinga píše: Více

Jo takhle, mám v autě, takže chci sedačku na isofix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 21:43

@TiPt Asi tak, nikdy jsme řidičák nepotřebovali a teď se bojím si ho dělat
Převážně budeme jezdit jedním autem, ale rozhodně nebudu kupovat víc autosedaček, jenom proto, že jednou pojedeme jinym autem :lol:

• Citovat
  • Upravit
7357
2.3.25 21:44

tu normální 9-18kg nejlepší hlavně jak dítě umí sedět, vajíčko je do 13kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
2.3.25 21:45
@stinga píše: Více

to není zakladatelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
2.3.25 21:47
@TiPt píše: Více

tak říct prarodičům at si koupí svoji autosedačku je trochu mimo nee… My měli jednu dobu tři autosedačky 15-36, ted už dvě. Ale jak vozil děda dceru do školky tak jsem ji koupili my.. stala taky 3tis, v druhém autě taky asi za 3tis, a hlavní sedačka za 7tis… ale nenapadlo mě říct babičce a dědovi at si ji koupí :´)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
2.3.25 21:49

Dobrá, děkuji za rady. Na trhu je toho spousta, tak aspoň jsem chtěla vědět podle čeho se orientovat. Zatím máme vajíčko, ale už začínám koukat po sedačkách, protože malá roste jak z vody.

Určitě zajedu do obchodu, ale chtěla jsem vědět, na co se ptát, ať nejsem úplně za trubku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
2.3.25 21:59

určitě zajeď do obchodu naživo i s dítětem, já jsem měla „vymyšlenou“ sedačku podle recenzí a jak se mi líbila, do mého auta téměř nešla instalovat a nakonec jsem z prodejny odjížděla s úplně jinou sedačkou, než jsem původně chtěla - a používáme ji dosud, dcera měla už 8 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí