Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@TiPt píše: Více
no ale to by pak opravdu měli mít každí prarodiče autosedačku vlastní, to zní hrozně neprakticky, od jedněch dědečků odjedete vlakem, autosedačka zůstane u nich, a druhý týden pojedete k druhým a autosedačku naberete kde?
já se nedivím, že existují lidi bez auta, ale ty auta jsou tak rozdílné, že jedna autosedačka nemusí do obou vůbec sedět,
dá se autosedačka koupit rozumná cca 3 tisíce, jako za mě si myslím, že by to dědečci mohli klidně zaplatit
, ale ty je znáš, tak možná zjistíte, že musíte koupit dvě autosedačky
My jsme kupovali pro vnuka do auta jeho rodičů Britax Römer Dualfix Pro včetně základny, isofix v autě mají, sedačka je otočná a jsou s ní moc spokojeni. Postupně ubírali vložky. Jezdí v ní od narození, budou mu dva roky, je tam velmi spokojený, doteď jezdí v protisměru, ale už ho budou otáčet. Má cca 11 kg a 80 cm, sedačka je tuším do 4 let/19 kg. Před dvěma lety stala cca 10 tisíc, teď je už levnější.
Do našeho auta (něco přes rok staré, takže ma isofix i oko na top tether) jsme koupili Joie, otočná, se sedačkou na základně se mi zdá ještě lepší manipulace než u Britax Romar, je proti i po směru, do 36 kg,, bez top tetheru
My máme sedačky u mě v autě, u manžela v autě a prarodiče mají taky svoje sedačky. Právě proto, že nešlo vyřešit přehazování z auta do auta. Tak máme sedaček šest…
@Janli píše: Více
no přesně, já mám jednu dceru, z rodiny řídím pouze já, mám v autě pořád kvalitní autosedačku a ještě mám jednu, která se dobře nandává, když mi dceru třeba vezou sousedi na kroužek - jezdí jejich syn na stejný s mou dcerou,
dalo by se říct, že autosedaček není nikdy dost,
nedovedu si představit, jak někdo může mít jednu autosedačku, když ho budou vozit dvoji dědečci - to prostě nevychází
@TiPt pro mně je to něco nepředstavitelného, opravdu. Znám jen jednoho chlapa bez řidičáku. Jinak mají řidičák v mém okolí fakt všichni ![]()
@stinga nám opravdu jedna autosedačka stačí, z mé strany nikdo malého vozit nebude a z manželovo jen děda a tím že my auto nemáme tak opravdu stačí jedna ![]()
@KKK85 tak me zase prijde automaticke, ze kdyz chteji prarodice vidat vnouce a travit s nim cas, ze si pro nej dojedou svym autem se svoji sedackou…
noo tak mi přišlo normální že když chci aby mi moje dítě babička a děda vozili někam a hlídali že jim tu sedačku koupím…
Isofix nemají všechna auta.
Já měla otočnou sedačkou pro dceru, do nějakých 2,5 let jezdila pozadu. Britax.
Zkus se i poradit v poradne o autosedačkach
@KKK85 me ho ale vozi jen k sobe domu a hlidaji ho, protoze chteji, ne protoze ja potrebuji…
toto je mezi vámi.. já jen říkám svůj názor.
Zeptejte se v odborne skupine na fcb -deti proti smeru nebo autosedacky-bezpeci pro deti.tam vam fakt poradi.
Sedacky se vybira na miru diteti, musi proste sednout.
Hlavne ne sedack s pultikem nebo naky pochybne znacky (kinderkraft, lionelum apod)
@Dn0712 ne,vajicko co nejdele (dcera ho ma jeste v 17 mesicich pri 12 kg),pak protismernou pokracovaci sedacku.ta byva 9-18 kg ((cca do 4 let) nebo velkou protismerku.pak je koncova sedacka-ta je uz posmeru.
Mrknu na fcb,,deti proti smeru” nebo autosedacky bezpeci pro deti. Tam ti poradi odbornici!
@Dn0712 píše: Více
Isofix jsou jen ta oka v aute. TAkze bud se koupi zakladna a na tu postupne ty sedacky, nebo nekdy je to uz integrované a je to proste 1ks a nemusi se to kupovat zvlast ![]()