Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já se s dovolením přidám, taky bych chtěla typ na autosedacku ![]()
Nova auta isofix vetsinou maji. Starsi mit nemusi. Nektere sedacky jsou jen na pas, nektere jen na isofix a nektere jdou na oboje.
Jšak casto budete jezdit a jakym autem? Sedacka se vybira tak, aby sedla diteti i autu.
@Nicole 1234 autem jezdíme minimálně, synovi je 8 měsíců a autem jel asi 4×
Když pojedem autem tak Škoda Yeti nebo oktávka
Isofix mají víceméně všechny auta vyrobené od roku 2006.. takže už fakt většina aut, ale samozřejmě jsou auta bez izofixu.
tu je třeba bez isofixu i protisměr:
https://www.mall.cz/…-cubblestone?…
ale určitě je vždy lepší izofix… ale jak často jezdítě? To jsou jiné ceny když chceš kvalitní protisměr a izofix
@Anonymní píše: Více
tak to bych šla do něčeho takového co jsem poslala… nedávala bych za to 8-9-10tis když jezdíte tak málo. Ale i tak určitě kvalitní.
@Anonymní píše: Více
joie, britax, cybex… jsou to všechno kvalitní bezpečné autosedačky.
My máme pak sedačku za 7tis, ale jezdíme víceméně denně a i Chorvatsko a jiné dálky.. ale kdybych jezdila jednou za dva měsíce volila bych samozřejmě bezpečnou ale takový zlatý střed.
Můžu se prosím zeptat, co si myslíte k tomto typu sedaček, které vydrží do vyššího věku ditete?
@Dn0712 píše: Více
určitě nee… už ta značka není kvalitní autosedačka. A není dobré přeskakovat sedačky… nejbezpečnější je mít vajíčko, pak 9-18, pak 15-36
@Dn0712 píše: Více
chceš na izofix? kinderkraft fakt nee… joie, cybex, romer, besafe… to jsou kvalitní sedačky
Jak se to stane, že nemáte řidičák, to asi nechápu…ale budiž…izofix nemají všechny auta, hlavně vyberte kvalitní značku, 9 až 18kg protisměrnou nebo otočnou, záleží v jakém autě ho tedy budete vozit…protože i sklon sedadel může udělat neplechu…
Ahoj, budeme shánět autosedačku až syn nebude muset být ve vajíčku. Ale já ani chlap nemáme řidičák a těmto věcem já úplně nerozumím

Jediný co vím, že je ideální co nejdéle jezdit pozadu
Chtěla jsem se zeptat, jak je to s tim isofixem? Mají ho všechny auta? Nebo dá se ta autosedačka připoutat pásem aby i tak mohl jezdit pozadu?