Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Mirind Ano,bezpečnost především. Máte jiný názor, ale to neznamená, že mě budete „napadat“ stylem - to snad nemyslíte vážně -.Asi jsem jedna z těch vyjímek, které nejraději nabízí Cybex neo Recara, které mají ADAC testy nebo crash testy nebo nejlépe obojí a ne to, co mám zrovna na prodejně a čeho se potřebuju zbavit.Ne všechny prodejce je nutno házet do jednoho pytle. Nejlepší je věřit třeba věřit d-testu, kde píšou samé kraviny a jeden z mých dodavatelů za to, že ho pošpinili a ne právem, vysouidil milionové odškodné…Nakonec jsem si dozvěděla, jak d-testy funguje a to mi stačí. Tohle je třeba jedna z věcí, které nevěřím!!A vy si věřte, čemu chcete - já reagovala na otázku zakladatelky, ne Vás!
@Ellusa A víte, že se asi budete divit, ale třeba dle vašeho mínění, že „podsedáky se dobře prodávají“ to zrovna není pravda? Alespoň ne v mojí prodejně, proto jej na prodejně taky nemám! A není prodejce jako prodejce - být zaměstnancem, můžu s Vámi klidně souhlasit, že prodejce prodá cokoliv. Jelikož jsem majitelem vlastní prodejny, neprodávám „nos mezi očima“, protože si nehodlám pokazit dobré jméno a udělat si renomé, že prodávám nějaké šunty, které nejsou bezpečné a pak už si u mě nikdo nekoupí ani cumel. V tom je možná dost podstatný rozdíl- vy žijete pouze informacema z televize, tisku nebo z výsledků testů - já tím, že mám možnost to zboží vidět, vyzkoušet, osahat, zeptat se na cokoliv buď přímého dovozce nebo rovnou výrobce a v případě pochybností si můžu vyžádat jakékoliv podklady, abych se opravdu přesvědčila, že to, co uvádí je pravda!! No jo, výhoda nás „blbých“ prodejců oproti těm, co mají „načteno“ ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@steeve A netušíš prosím, proč výsledek toho testu není na ADAC, když dtest je přebírá?
Mrkněte na www.adac.de, a u autosedaček se střídají všelijaké obrázky z testů, no a jedním z nich je právě Jo.ES, takže jí evidentně testovali, ale proč jí nedali do výsledků???
Dobrý den maminky, pořídili jsme si tuhle autosedačku a když jsme v ní chtěli syna připoutat (proti směru jízdy), tak nám nestačil bezpečnostní pás auta, byl krátký. Je možné, že máme krátké pásy nebo jsem jen blbě pochopila videonávod? ![]()
Autosedacku Joie every stage mam, jsem z ni nadsena. Je umistena na zadnim sedadle, pri vkladani ditete (5 mes) pas odhrnu stranou a zahaknu za sedacku, aby neprekazel. Pas bohate staci, provlece se napevno pod sedak ditete a prikryje se pote podsedakem. Na youtube je spousta videi, jak se sedackou manipulovat a umistovat podle veku ditete. Pokud nekdo nezvladne anglicky navod, verim, ze pochopi i ze samotneho videa. V UK je to velmi oblibena sedacka. V lepsim obchode vam ukazou samotnou manipulaci primo na vystavene sedacce z auta.
Ahoj, mohu poprosit ještě o názor na sedačku Joie Every stage fx? Byla jsem rozhodnutá pro Britax Römer, ale na prodejně mi paní ukázala ještě jiné sedačky a musím říct, že mne tato zaujala nakonec nejvíc. Jste s ní opravdu spokojené? Moc děkuji za názor..
@krikra kdybych se měla rozhodovat znovu, tak výběru dualfix, popřipade nějakou protismernou do 25kg
@Pidulka1991
Moc děkuji za příspěvek. Můžu se zeptat na hlavní důvody?
@krikra není moc velká a nase dvouletacka už se tam hůř dává, ten dualfix se dá otocit, tak je to jednodussi. Ty 25kg vydrží déle a děti tam nejsou jak sardinky… Ale nechci nějak na tu sedačku nadávat poměr cena výkon ![]()
@Pidulka1991
Já jsem jela do obchodu s tím, že koupíme Kindfix III k naší King II. Máme 2 děti 3,5 a 10 měsíců. Ale tam mi to paní rozmlouvala, její argumenty naprosto chápu. No a teď tápu ![]()
@krikra kupte raději zvlášť tu 9-18 pro mladší a 15-36 pro větší než kombinované sedačky 0-36, je to lepší jak z hlediska bezpečnosti tak i pohodlí. u toho Britaxu jsou to obě sedačky, které mají 4* v testech bezpečnosti